Тунелът „Ечемишка“ уби жена

* Лампа и мазилка се стоварили върху преминаващ автомобил и убили на място пътничка в колата, брат й зад волана се отървал с наранявания по главата * Внимание - заплахата виси над главите ни!
* Премиерът разпореди да бъдат извършени всички действия по изясняване на обстоятелствата
Автомагистрала „Хемус“ Актуализиран
Пострадалата кола след инцидента, снимка БНТ
„ВРЕМЕННО е спряно движението в тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“ поради възникнал инцидент. Сигналът е подаден в 12:00 ч. (на 5 февруари) на тел. 112. В следствие на инцидента е починала жена, а водачът (на автомобила) е ранен“ Това бе кратичката информацийка в сайта на МВР за грамадния и абсолютно ненормален инцидент, довел до нелепа смърт на пътя. Инцидент, пряко засягащ и нас, троянците, тъй като е по пътя ни за столицата и заплахата буквално виси над главите ни.
 
СПОРЕД информация на бТВ случката е следната - част от осветително тяло и парчета мазилка се стоварват върху преминаващ в тунела автомобил и убиват на място пътничка в колата; шофьорът, брат на загиналата жена, се отървал с наранявания по главата и е без опасност за живота. Очевидец обаче твърди, че са паднали множество лампи и са се забили в пострадалия автомобил. Извършеният оглед на местопроизшествието трябва да изясни фактите и обстоятелствата, довели до инцидента. Временно движението е отбито в обходен маршрут по пътя Ботевград - София.

Задръстването след временното спиране на движението заради инцидента, снимка www.fakti.bg
УБИЙСТВОТО е станало в единствената отворена за движение тръба на дългия 775 м тунел „Ечемишка“, другата тръба от м. семпември (вече пети месец!? - бел. ред.) е затворена за ремонт. Тунелът, по данни от в. „24 часа“, не е ремонтиран от откриването му през 1984 г. и в момента има течове, корозии, неправилно отводняване. Сегашните ремонтни дейности се извършват от държавната фирма „Автомагистрали“ АД; преди две години са били подновени единствено осветителните тела, вкл. и лампата убиец.

Т21

Бел. ред. Питаме се дали това убийство ще размърда дебелите чиновнически задници (в пътната агенция, министерството) и дали ще станем свидетели на задължителните оставки.

***

Току-що (16:46 ч.) от пресслужбата на Министерския съвет
бе разпратено следното съобщение до медиите:

Премиерът разпореди да бъдат извършени всички действия по изясняване на обстоятелствата

Министър-председателят Огнян Герджиков разговаря с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов по повод трагичния инцидент, при който загина жена в тунел „Ечемишка“. Премиерът разпореди да бъдат извършени всички действия от страна на институциите от изпълнителната власт по изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента в неремонтираната тръба на съоръжението, да бъдат предприети необходимите мерки и потърсена отговорност. Прокуратурата вече е завела следствено дело по случая.

Снимка БНТ
Огледът на мястото продължава и в него ще се включи лично министърът на регионалното развитие и благоустройството. Министър-председателят увери, че всички отговорни институции работят по случая. За предприетите действия премиерът е информирал президента Румен Радев. Министър-председателят изразява съболезнованията си към близките на загиналата.

Начало

16 коментара:

Анонимен каза...

Гена, съпартийката на кака Донка,- Мая Манолова, дойде да обърне внимание на хората от една махала, защото най-успешната кметица в историята на Троян по е еня за китките по площада, отколкото нуждите на тези, които втори мандат я избират. Разбираш ли, а ти ми пишеш за тунела !?

Анонимен каза...

Този тунел какво общо има с Троян?
Или се свършиха новите в Троян?
Напишете нещо и за Русе или Кърджали!

Анонимен каза...

Има, има връзка! И в Троян са нависнали едни мазилки и парчета бетонови отломки от доста сгради по централната улица/а и не само/! Нали сме народ с наведена глава, та затова нищо не виждаме! Даже сме се вкокалили в тази поза вече! Няма надежда.
Като се стопи снега и леда ще видите една картина-апокалипсис. От тротоарните плочки и бордюрите нищо не е останало, станали са на пясък и камъчета. Само тези, които са на центъра от преди много години са непокътнати /и не рева за комунизъм, а за качество и качествено свършена работа/. Жална ни майка! Жалко за децата и внуците! Жалко за България! Топим се като снега навън!
Колко погребения стават на ден??? На каква възраст са починалите? Някой пита ли се от заинтересованите да съществува тази държава, защото без нас няма да ги има и тях!!!

Анонимен каза...

"Тунелът „Ечемишка“ уби жена" - Не тунела е убил жената, а престъпното безхаберие на чиновниците , които отговарят за това!!! №2 да има общо , защото почти всички пътуваме през този тунел. Същото е положението и с тунела на Ловеч , висят лампи и ледени висулки.

Анонимен каза...

Безхаберието, некадърността,шуробаджинащината,бюрокрацията,некомпетентността, мързелът, чалгата, циганизацията,опростачването на всички нива унищожават нацията.Много хора забравиха думичката почтен труд. В които и институции да отидеш - отпред клечат подивели и озверени цигани и гледат как да откраднат нещо. Защото коректност,почтеност, уважение, толерантност и т.н. са вече изчезващи качества !!!

Анонимен каза...

А някой началник сети ли се да пробие Беклемето?! Така и така магистралата е капут, по-добре човек да си кара зад Балкана! Ама МИШКИТЕ на Пеевски пак си мълчат!

Анонимен каза...

3-ти, интересна логика.
В едно плевенско село сега вали дъжд.
И в Троян валя дъжд. Дай да разкажем все пак какво става в това село

Анонимен каза...

7 - ми много ясно,че има връзка №4 ти го е написал!!! Жалко , че на такива плиткоумници като теб им се позволява да гласуват!

Анонимен каза...

7 каква е гаранцията ,че някой ден няма да падне на теб , или на твой близък. Много троянци пътуват за София. А дали вали ,или не вали е съвсем различно нещо.

Анонимен каза...

А, да. "Почти всички" - всички, които не могат тук да се реализират и отиват да стават шопи.
И не пътуват от Троян за София.
Оцеляват някак в София и като дойде петък си хващат пътя за село.
Ми то и много хора има във Варна и се прибират към Троян. Давай ще публикуваме актуална пътна обстановка и инцидент от "магистралата" Шумен-Варна, че и по другият път за насам.
И да, имам право да гласувам, ама за разлика от няколко хиляди (лумпена май им се викаше на тези ***) не гласувам за ГЕРБ.

Анонимен каза...

Очевидно е ,че си малоумен!

Анонимен каза...

Е, ти нали пък си умен и ще гласуваш
за ГЕРБ

Анонимен каза...

10-ти, все ми е тая за кого ще гласуваш. Такива злобни комплексари като теб не попадат в нито една таргет група,от тези, които са значими за това разлагащо се общество. Живея и пътувам където си пожелая. Плащам си данъци и винетки и не съм за подобна простотия като твоята да нанася трайни щети върху системата в тая държава. Не излизай от Троян щом така ти харесва, но недей да хейтваш всеки, който си търси щастието извън пределите на родния град.

Анонимен каза...

Не е хейтване.
Явно те заболя факта, че тук не си успял да се
реализираш и си отишъл у големия град да продаваш
чалъми. Лошо няма, щом ти минава номера.

Анонимен каза...

Реализирал вика...Демек работи за Герман или в IBM Ловеч, и си мисли, че е хванал Господ за оная работа.Само той е добре, всички останали са зле. Продължавай да живееш в измисления си свят!

Анонимен каза...

След като над 70% от лумпените работят в Калинел за жълти стотинки, значи са зле.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |