Милко Недялков ще води червената ловешка листа

* Областният председател на БСП, получил най-много предвалителни номинации от общинските конференции, бе утвърден от Националния съвет; останалите – ясни следващата седмица

Милко Недялков
 Парламентарни избори 2017

ИЗВЕСТНИЯТ журналист и областен партиен председател на БСП - Ловеч Милко Недялков ще е водач на ловешката листа на социалистите за предстоящите на 26 март извънредни парламентарни избори. Утвърждаването на водачите на червените листи е станало на днешното (11 февруари) заседание на Националния съвет на столетницата. Експертност, „съчетаване на ярки партийци и авторитетни личности“, обновление са основните критерии за избора по думите на партийния лидер Корнелия Нинова.

МИЛКО НЕДЯЛКОВ е фаворитът и на редовите социалисти в областта, за което се съди по получените най-много предварителни номинации на общинските партийни конференции. Останалите в червената кандидатдепутатска листа за 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район ще бъдат избрани на заседание на Областния съвет на БСП в Ловеч следващата седмица. За включване в листата ще се борят и трима троянци – д-р Валентина Александрова, Розалина Русенова и инж. Васил Гадевски.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Добро попадение. Не знам как ще отговорят ГЕРБ и какво ще кажат, че са направили за Троян в досегашния парламент.

Анонимен каза...

Как какво - Миховски черви яйца за Великден.

Анонимен каза...

Г-н М.Недялков е един от малцината в област Ловеч, за които може да се каже, че е политик без да се влага познатия негативизъм към това определение. Очевидно в БСП е настъпило някакво "поумняване".
Лошото е, че БСП отново силно политизира кандидатите си, наричайки ги "ярки партийци", а г-н М.Недялков е всичко друго, но не и "партиец".
В Австралия това "политизиране" на определени кандидати е избегнато по много елегантен начин. В интегралната бюлетина /хоризонтална/ на горния ред са изписани партиите, където партийните кандидати не се виждат. На втория ред са имената на издигнатите мажоритарни кандидати. Тази листа е една и съща за цялата държава. Така, че вие имате възможност да гласувате или "партийно" или мажоритарно за определения кандидат. Разбира се, вашият мажоритарен вот също се зачита за партията, която е издигнала този мажоритарен кандидат, за да може в крайна сметка да бъде определено процентното съотношение в Парламента и победителя да състави правителството, както и да се определи кои партии влизат в Парламента. За горната камара /сената/ на Парламента изборът е само мажоритарен и се гласува по други и различни за всеки от регионите листи.
Ако в България имаше такъв мажоритарен елемент и г-н Недялков бе посочен като мажоритарен кандидат - при всички положения той щеше да събере много повече гласове от хора, които не желаят да гласуват за "ярки партийци" от листата на коя да е партия.
Много бе интересна самата предизборна кампания и провеждането на самите избори, което няма нищо общо с днешната българска предизборна /и следизборна/ политическа простащина и партийни и медийни безумия. Излишно е да давам примери и информация, че ей сега ще цъфнат малоумните троянски тролове да ми дирят сметка и за думите и за присъствието. Тук знаят и са наясно а всичко, само дето не им е ясно защо България и общините и са най-пропаднали и най-жалката картинка в целия свят, а населението се третира като добитък.

Анонимен каза...

В горния коментар пропуснах нещо важно за уточнение. При чисто мажоритарния вот действително има една единствена листа в която са имената на мажоритарните кандидати от даден регион. Гласоподавателят посочва в листата кой е фаворита му, отбелязвайки го с номер едно. После слага номер две на следващия и т.н. до последния. Защо? Ами защото ако първия посочен от него не събере необходимия брой гласове - неговият глас се зачита за посочения с номер две и т.н. По този начин не се губи вотът на избирателя или както е в мафиотско-мутренско-комунистическа България - гласът ти не отива за някоя друга партия, за която българския гласоподавател дори посмъртно не би гласувал... или казано по-накратко - В Австралия не си позволяват да КРАДАТ и променят вота на избирателите, каквато е масовата практика в България.

Unknown каза...

Няма страна в която англичаните да са стъпили и да не са оставили добре работеща държавна система.

Анонимен каза...

КОМУНИСТ

Анонимен каза...

Ами къде отпадна Казанджиев? Толкова успешен кмет, три мандата, множества усвоени средства по оперативни програми. Оставил Ловеч на ГЕРБ цъфнал и вързал.Как без него?Та това е все едно ГЕРБ без Цветанов!Да не би да е отсвирен, че с протекциите си назначи изключително приближената си за областен управител, която вместо да смени местообитаването си в Сливен се катери по етажите на властта?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |