Започват спешни кърпежи на надупчените троянски улици

* Ремонтните дейности ще се извършват със студена асфалтова смес, паралелно ще работят ОП „Комунални услуги“ и ОПУ - Ловеч
Зимни неволи
ОТ НАЧАЛОТО на следващата седмица започва изкърпването на дупките по троянските улици, съобщиха от Община Троян днес (17 февруари). Пояснено бе, че това е временна мярка и през лятото предстои „цялостна реконструкция на засегнатите участъци от общинската пътна мрежа“. От Областно пътно управление (ОПУ) – Ловеч пък вече са започнали изкърпване на силно амортизираните части от републиканската пътна мрежа в рамките на Троян, работата стартирала от моста при „Витекс“ (кръстовището на ул. „Ген. П. П. Карцов“ и ул. „Димитър Икономов-Димитриката“). Спешните ремонтни дейности ще се извършват със студена асфалтова смес, с която може да се работи при температури над 5 градуса

ЗА НАЛОЖИТЕЛНИТЕ зимни кърпежи на троянските улици говори и кметът Донка Михайлова на вчерашната сесия на Общинския съвет (16 февруари). „Градът вече е надупчен – заяви градоначалникът, - още днес ОПУ – Ловеч трябва да започне работа по запълване на дупките от републиканската пътна мрежа със студена асфалтова смес. До два дни Общинското предприятие „Комунални услуги“ също ще започне. Чакат само температурите да се вдигнат над нулата, за да могат да работят“. Г-жа Михайлова поясни, че тази година е дадена възможност средствата, осигурени от републиканския бюджет за снегопочистването, да се използват и за дейности от подготовката за зимното поддържане; което означава, че за сегашното запълване на дупките ще се използват и от бюджетните средства за зимното поддържане.

Т21
Снимките са от ул. „Димитър Икономов-Димитриката“ при Автогара Троян

19 коментара:

Анонимен каза...

Абе тази улица не я ли асфалтираха изцяло преди няколко години?

Анонимен каза...

Хубаво ще кърпят, а кога ще започнат и да мият ...

Анонимен каза...

Много работа ще имат.

Анонимен каза...

Инвеститорски контрол осъществяваше фирмата на Дилян Енкин. Доближете коя да е дупка на улицата и вижте колко е дебелината на асфалта. Погледнете след това приемните протоколи на Дилян и ще пресметнете колко асфалт е отчетен и платен и колко всъщностне е положен. Ето така се граби - за сметка на качественото изпълнение.
ПИТАМ - ЩЕ НАПРАВИ ЛИ НЯКОЙ ТАЗИ ПРОВЕРКА.
Дупки има , няма да се кърти-

Анонимен каза...

Когато последния слой е 2 см ,няма как да изкара дълго ...!Сигурно са платени пари за 10 см асфалт !да ви е честито ,това е обичайна практика в последните 27 години !Най общоказано,това са демократични практики,при които една малка част от обществото се облагодетелства за сметка на цялото общество !

Анонимен каза...

На лакомия задник Енкин много години ще му сърбаме простотиите .....къде ще натъпче всичкото имане като е 2/1м.

Анонимен каза...

5-ти, това не са "демократични практики", а са практики на троянските комуняги, които са се преоблекли в демократични дрешки. Ама вие какво друго очаквате от тях или от слугинчетата им като Ангел Балев, който отново си сменил партията или Николай Тодоров или кой да е от днешните общински съветници? Това са ви любимите избранници на мнозинството в Троян. На тях е поверено качеството на живота ви в Троян, както и общината за да я стопанисват.
Това са малка част от рецидивите на троянската "комунистическа демокрация". Друго вече няма. Няма и не очаквайте.

Анонимен каза...

Не сме случвали на кмет от десетилетия, за жалост и сега не случихме.

Енкин Господ ще го съди. Знам, че много злини е направил и , че много троянци знаят за тях, но изглежда на тази земя грехове той няма да изкупва.

Срам ме е от Троян и не смятам, че града става нито за туристическо, нито за живеене място.

Нръсно е, тонове прах и пясък изсипаха. Сега ще се задръсти уличната канализация от пясъка, който хвърляха и на пролет ще се наводним при проливен дъжд. Дупките доказват само колко се краде и в този град. Надявам се накрая някой да свърши нещо за този малък град, но силно се съмнявам.

Анонимен каза...

Като гледам тротоарите и бордюрите в района на пазара и моста ми се плаче. Пълното подновяване на същите се извършиха преди не много години, но са заприличали на правени преди 100. Икономисани материали, точно по български- от 16-то качество материали, първо качество продукция, иначе от къде да дойде печалбата???!!!
Жалка картинка! Не е лъжа твърдението, че не сме толкова богати, за да ремонтираме на ниски цени! Тези, които трябва не са го разбрали.

Анонимен каза...

Що се реве тук?Защо чета оплаквания?Тия красавци де ги коментиратве да не би сами да са станали кметове?Или извънземните ги докараха? Всеки един е избран с гласовете на троянци.Троянци си искат и Дона, и Миню, и Енкин, както и Ангел Балев и всички останали. Нали така? Не искахте никой друг, искахте си точно тях.Нали така?

Анонимен каза...

Улица "Димитър Икономов - Димитриката" бе ремонтирана по времето на Минко Акимов (ГЕРБ). Не ми се вярва Енкин да е бил надзорник, но кой знае. По времето на Енкин бе асфалтината ул. "Христо Ботев", но там като че ли асфалта е здрав. Изводът - на Енкин му е по-корав от на Акимов, асфалта.

Анонимен каза...

Видях разпадналите се тротоарни плочи при градския пазар.Те сякаш само са замазани с циментов разтвор, а вътрешността им е недокоснала се до спойващия цимент баластра. Пои памет плочите бяха положени през 2010-2012г. т.е. преди 6-7 години. Общината трябва да потърси сметка от фирмата производител и доставчик. И да иска подмяна на плочите за нейна сметка /на фирмата/

Анонимен каза...

Те тези плочи ще знаеш са с доживотна гаранция.

Анонимен каза...

13-ти! Явно не ти минава през главата, че половината тротоари в Троян са правени през 60-те години на миналия век и плочите не са мръднали.Не знам кого защитаваш с репликата си, но мисли за града ни и за нас, живеещите тук. Общината ако си е на място ще иска компенсации за бързия тотален разпад на тротоарните плочи около пазаря.

Анонимен каза...

Аз също бях цензуриран а Генади нали казваше че е за пълната свобода на мненията

Анонимен каза...

14-ти, има си все пак срокове.
Няма как след 20г да кажеш на фирмата, че продукта й се е разпаднал.

Анонимен каза...

Едно живописно място и забележителен туристически обект е автогарата. Там е добре асфалтирано, чисто и приветливо. В град Троян и въздухът е чист, както е редно в туристически град. Нощно време, ако оставите прането си отвън, сутринта то има аромат на незнайно чисти пушеци.

Анонимен каза...

Другата малоумна история са гьоловете, които се образуват по пътя и то забележете на около метър от реката или шахта огромна като слънце повдигната високо , но водата не можеш я излъга/като нас/ и си търси ниското и те така.За тези изпълнения не се ли търси отговорност, как не им е неудобно да си видят резултата от работата,защо се търпи или може би толерира подобно отношение?Изобщо село без кучета!

Анонимен каза...

Само в Троян можеш да видиш:
Наводнена улица покрай река.
Да те ударят отзад докато си караш в насрещното.
Да пресветнеш на някой за опасност на пътя и той да ти покаже с жест ,че си луд или среден пръст.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |