Обявяват имената на некоректните длъжници с над 5000 лв.

* Съветниците гласуваха предложението на икономическата комисия с пълно единодушие – 28 „за“, без „против“ и „въздържал се“ * Списъкът ще се публикува в сайта на Община Троян

инж. Марин Радевски
Затягане

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО на Комисията по бюджет, финанси и икономика за затягане на контрола срещу некоректните длъжници към общинската хазна, внесено от председателя на комисията инж. Марин Радевски на последната сесия на Общинския съвет (16 февруари), получи абсолютно одобрение. Съветниците гласуваха с пълно единодушие – 28 „за“, без „против“ и „въздържал се“; по подобен начин е минало и предварителното гласуване в комисията, където всичките й 10 членове са дали подкрепата си, а идеята е била на съветника от левицата инж. Васил Радойчевски.  

КАКВА е приетата мярка? С решението си съветниците задължиха общинската администрация да публикува в официалния сайт на Община Троян (www.troyan.bg) списък с имената на всички длъжници, имащи неуредени публични задължения над 5000 лв. Освен имената на длъжниците трябва да се обяви и размерът на съответните задължения.

САНКЦИЯТА, както бе пояснено от инж. Радевски, се опира нормативно на текста на чл. 182, ал. 3, т. 2 от Данъчно-осигурителния кодекс, гласящ: „В случаите, когато задължението не бъде изпълнено в срока за доброволно изпълнение, органът, установил вземането, може и да разгласява чрез бюлетин или чрез средствата за масово осведомяване списъци на длъжници с неуредени публични задължения, включително техния размер, когато общото задължение надвишава 5000 лв.“.

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Боже какви герои и какъв сакрален мирновременен героизъм в ОбС. Ти да видиш - всичките, ама всичките съветници били "за". Отделен въпрос е, че Михайлова можеше да го свърши това и без Решение на ОбС. Защо не го е направила - друг въпрос.
Та като казах "всичките и абсолютно всичките съветници", това важи с пълна сила и за факта, че до сега няма нито една внесена точка от предизборните им програми, с които наводниха Троян, че и епични диспути се водеха какви чудесии ще свършат и какви бомбастични програми имали.
Да, ама не! Мълчат като пукали исамо натискат копчетата за гласуване... по-скоро копчето, зеленото... и все някакси единодушно, все едно сме през комунизЪма, когато имаше само една партия. Днес май също имаме само една партия.. "партията на дебилите и неграмотниците" в ОбС Троян.
Как пък нищичко не свършиха и нищичко не предложиха, та този западащ и обезлюдяващ се град да потегли в друга посока, освен само надолу? Как нищичко не се роди в тези "умни главици" за повече от година? Как нито една точица от безценните им предизборни програми не внесоха за да се реализират? Ами нали ГЕРБ, Избор за Троян, ДПС и ВМРО са с мнозинство в ОбС? какво им пречеше да предлагат и да приемат ако не целите, то поне части от предизборните си програми?
Така де, приемат Решения в ОбС с това си мнозинство, Михайлова с администрацията изпълняват и Троян полита във висините??!! Защо не го правят? Да са се усетили, че предизборните им програми бяха смехотворни и пълен въздух под налягане не ми се вярва, прекалено са тъпи и посредствени.
*
п.п. Само не разбрах имаше ли бурни ръкопляскания този път с това непринудено единодушие, както миналата година при приемане на бюджета за 2016-та, който бюджет Михайлова умишлено отказа да изпълни и язък им за ръкоплясканията на мишоците.

Анонимен каза...

На тази снимка,Маринката прилича на герой на Доньо Донев!

Анонимен каза...

2 въпроса:
1. Кога ще бъде качено на сайта?
2. Къде в сайта можем да го видим този
списък или да се даде директен линк към
списъка?

Анонимен каза...

Да уточним, че предложението е на съветника Васил Радойчевски. Не знам защо "Троян 21" слага снимка на Марин Радевски на щяло и нещяло. Този път е пропуснат израза "силния човек на ГЕРБ". По изключение.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |