Инж. Тонимир Гечев продължава начело на „ВиК Стенето“

* Досегашният управител бе единственият кандидат и спечели конкурса, провел се в началото на месеца, на 15 декември е получил решението на кмета за назначението си
Кадрови
инж. Тонимир Гечев
ПОДОЗРЕНИЯТА, че приетата в края на м. септември тази година и предизвикала много спорове нова Наредба за общинските дружества в Троян ще се превърне в наредба „анти Гечев“ и скритата й цел е да бъде отстранен управителят на общинското водно дружество „ВиК Стенето“ ЕООД инж. Тонимир Гечев, не се оправдаха. На провелия се на 5 декември конкурс единственият кандидат за поста - досегашният управител инж. Гечев, чийто договор за управление изтичаше в края на месеца, е бил преизбран за нов тригодишен управленски мандат. А вчера (15 декември) новият стар управител е получил решението на кмета за назначението си; което решение ще бъде обявено на предстоящата сесия на Общинския съвет.

И ЧЕТИРИМАТА представители от квотата на Общинския съвет в 7-членната комисия по избора - съветниците инж. Румен Райков (ГЕРБ), инж. Владимир Хаджийски (БСП), Димитър Пиронков („Избор за Троян“) и Захари Велев (независим), откъдето би могъл да се очаква отпор, са подкрепили единствения кандидат и представената от него бизнес програма от 170 страници. Комисията председателствал зам.-кметът Ангел Ангелов, другите двама членове били представителят на общинската администрация инж. Борис Бояджиев, шеф на дирекция „Общинска собственост и икономика“ и юристът Радион Стратев.

„ПРОДЪЛЖАВАМЕ както досега - ангажираност с развитие на водопроводната мрежа и цялостната ВиК инфраструктура в общината, собствени инвестиции в тази дейност и максимална защита на интересите на Троян и троянци“, коментира пред Т21 инж. Тонимир Гечев. А в казаното се разчиташе ясното намерение да се отстоява досегашната позиция на управителя „ВиК Стенето“ ЕООД да си остане общинско дружество; и още - да не се допусне отслабване на дружеството и задействане на сценарий за съсипване по модела на „БКС“ ЕООД.

ПОПИТАХМЕ инж. Гечев доволен ли е от това развитие на нещата. Изненадващо отговорът бе по-скоро отрицателен, каза ни, че имало хора, които целенасочено работили срещу неговата кандидатура, дори ходили да уговарят някакъв бивш ВиК началник на София област, който обаче не се съгласил. Че се е целяло отстраняването му се доказвало и от други два факта: обявяването на конкурс, вместо продължаване на договора му, както бе направено с друг управител на общинско дружество, чийто мандат изтичаше по същото време; и публикуването на обявата за конкурса в националния сайт jobs.bg, без това да се изисква по наредбата. Но на въпроса ни кой би искал неговото отстраняване и защо не получихме ясен отговор. 

Т21

 Още по темата:

15 коментара:

Unknown каза...

Най-доброто ВиК в България! Продължавайте така инж. Гечев!
С Уважение,

г-н Георгиев

Анонимен каза...

Тоз е в топ 5 на абсолютните простаци и най-мразени хора за Троян.Няма троянец, който да не го псува, а някои се заканват и да го бият.Жалко ,че го кандилкат толкова време да си развява байряка.НО да не забравяме ,че на всяко прасе му идва коледата рано или късно.

Анонимен каза...

Бих казал, че номер 1 е инджинерчето Бънди.
Добре, че вече му набиха шута от общината, че тоя
наистина опираше да го бият.
Аз пък за инж. Гечев не съм чул от никой нищо лошо.
Човека е много в час и не можеш лесно да го изгъбаркаш.

Анонимен каза...

Това "за инж. Гечев не съм чул от никой нищо лошо." е много, много смешно, тъпо и НЕвярно!...
НО- последното изречение на предходния е абсолютно вярно-много е в час и изобщо не е лесно да "изгъбаркаш" този човек.
Иначе е много лесно да...пак тази дума "изгъбаркаш" така наречената му "главна счетоводителка"-едно всепризнато истинско НЕДОРАЗУМЕНИЕ!!!
Да му се чудиш на Гечев защо я търпи?!

Анонимен каза...

Ние, живеещите на ул."Байкал" се радваме от сърце за г-н Гечев и му честитим "новата" му работа!11 къщи на тази улица с канал построен със собствени средства през 1965г. с тръби,чиито диаметър не може да поеме дъждовната вода при продължителен порой!Всичката канална вода се връща в мазите ни!Представяте си как се чистят фекалии и удавени плъхове.Инж.Гечев е човекът,ръководителят,който ни помага в тези критични ситуации на момента.Два пъти в годината ни почиства шахтите и прогонва наслоените боклуци в тръбите!Така е от няколко години,откато закупиха специализираната техника!Спокойни сме! Това,че в близките години няма да имаме нова канализация, поне ще имаме човек на когото можем да разчитаме за помощ.Благодарим му от сърце!
от живеещите на улица "Байкал"

Анонимен каза...

Донка Михайлова така беше формулирала изискванията към кандидатите за управител, че единствено Тонимир отговаряше на тях. Стар трик, ама действа!

И сега нямало други кандидати. Ами няма, Донка не допусна да има други.

Анонимен каза...

Да де , в обявата имаше критерий да е управлявал ВиК три години . Само дето нямаше условие да се казва Тонимир . Може да си управлявал и държавата, но това не е достатъчно за да управляваш едно пикливо ВИК .

Анонимен каза...

Кметицата не допусна други кандидати!

Анонимен каза...

А защо Гечев не казва нищо за 750 000 лева, дето го осъдиха от Лесопласт?

Анонимен каза...

А стига с тези 750 000,вече става смешно и досадно това питане!!!

Анонимен каза...

Абе 6,7 и 8-и, нали Общинският съвет прави конкурса? Каква Донка Михайлова

Анонимен каза...

11-ти , Вие от Троян ли сте ?

Анонимен каза...

Хора, условията за конкурса са наложени на Общинския съвет от Михайлова. Питайте общинските съветници. За нея е било въпрос на живот и смърт Тонимир да остане единственият кандидат. И не е допуснала никакъв риск.

Анонимен каза...

Глупости говориш 13.

Анонимен каза...

Не са глупости 14-ти, не са...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |