Стефан Генков: И всичко това, за да бъда сюрпризиран в края?!

* „Аз трябва да преглъщам горчилката, че някой не си е свършил работата и съм превърнат отново в донор на не знам какво си“

Стефан Генков
Сблъсъци

Авторът на тази жалба (докладна записка), която ще прочетете по-долу, е нашият спортен коментатор Стефан Генков, човекът, който умее да пише за баскетбол и спорт както никой друг. Дългогодишен треньор по баскетбол в СК „Чавдар“, постигнал едни от най-значимите резултати с мъжкия тим на отбора. Спортист и спортстмен. Човек на каузата, спортна и всякаква. Още, което е много важно и под което се подписваме с две ръце – човек, който обича да дава, а не да взима. И още – Стефан е мъжкар, всичко друго, но не и хленчещ човек и за да напише тази жалба, явно много му е прекипяло. 

Признаваме си, пристрастни сме и не ние ще кажем кой крив и кой прав по този казус. Но призоваваме хората в Община Троян, които стоят зад чудесната и вече дългогодишна инициатива „Обществен форум“, да вземат отношение. И ако Стефан е прав – да възстановят справедливостта. Защото е важно, не само за него. 
 
Т21

                           До:
                          Донка Михайлова, кмет на община Троян
                          Николай Тодоров, председател на ОбС - Троян

                          Копие:
                          Вестник „Троян 21“
                          Анелия Подаяшка, председател на СК „Регионал“

Докладна записка

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, през 2014 г. учредихме, а след това и регистрирахме Спортен клуб „Регионал“ (с. Дебнево). На учредителното събрание бях предложен за председател, но понеже не съм административен работник, а квалифициран треньор, отклоних предложението в полза на Анелия Подаяшка - доказала се като ръководител. През тези вече две и половина година работих на доброволни начала към клуба и създадох в района отбори по баскетбол, футбол, тенис на маса и лека атлетика за деца, младежи, девойки и ветерани. 

ОСОБЕНО СЕ ГОРДЕЯ с отбора по баскетбол девойки, състезаващи се от името на Основно училище „Любен Каравелов“ (с. Дебнево), но основно тренирани и подготвяни от мен в извънкласни занимания, спечелили Общинското първенство с категорична победа на финала. Това е прецедент в 65-годишната баскетболна история на Троян - селски отбор да стане общински първенец. Бях не само треньор, но и участник в турнири по тенис на маса (носител съм на пълен комплект медали за ветерани – златен, сребърен и бронзов, с емблемата  на СК „Регионал“). Две години подред заедно с моите възпитаници участваме в традиционния крос „По стъпките на Левски“.

С ГОЛЯМ ЕНТУСИАЗЪМ се включих в проекта по Общинската програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти“. Разработеният от председателката на клуба Анелия Подаяшка проект „Възраждане на ученическия и масов спорт в селата“ защитих (при представянето на проектите за 2016 г.) в триминутна емоционална презентация пред всички вас, последвана от бурни аплодисменти. Проектът ни беше класиран на 4-то място от 19 други.

БЯХ И ДОПЪЛНИТЕЛНО МОТИВИРАН, че най-сетне ще има и някакво финансово покритие на работата ми и поне малко ще бъда възнаграден за труда, който полагам. Продължихме както аз, така и колегите ми в клуба да работим, като аз поех баскетбол и лека атлетика, Симеон Петков - футбол, Иван Димитров - тенис на маса. На 11 юли 2016 г. сключих граждански договор с клуба, подписан от председателката Анелия Подаяшка (имам копие). Тренировки, турнири, състезания през месеците юли, август, септември и октомври и писане и правене на справки, отчети и прочее неща, каквито не съм извършвал през целия си многогодишен спортно-педагогически стаж както в страната,  така и в чужбина. И всичко това, за да бъда сюрпризиран в края на изпълнението на проекта, че пари за основния играч, познат дори и на кучетата в Дебнево и района като двигател на спорта, пак няма.

ДАМИ И ГОСПОДА, имащи отношение по въпроса и ангажирани по един или друг начин с него, моля Ви решете казуса. На 1 януари 2017 г. навършвам 70 години и вместо да си получа въпросните 700-800 лева, честно изработени за четири месеца, аз трябва да преглъщам горчилката, че някой не си е свършил работата и съм превърнат отново в донор на не знам какво си.

5 декември 2016 г., с. Дебнево
С уважение:
Стефан Илиев Генков, тел. 0897/438677
с. Дебнево , ул. „Христо Ботев“ 49

12 коментара:

Анонимен каза...

Нещо не мога да се съглася с въведението на Т21, как Генков обичал да дава, а не да взима. Спомням си една негова статия, която нямаше нищо общо със спорта, а описваше как приятели и роднини му подарявали лаптопи, коли и екскурзии, и която ми направи твърде лошо впечатление тогава.
Бях свидетел и как в една институция се пазареше за цената на услугата и попита нямало ли отстъпки за журналисти :)
Може би трябва да се дадат повече обяснения как е възможно да се сключи граждански договор и да не се платят задълженията по него? Щом жалбата не е насочена към съда, а към Михайлова и към медия, ми се струва, че има нещо гнило. Да не би да се окаже, че Генков се е съгласил да работи на доброволни начала, ама все пак е очаквал да паднат някакви пари и за него от Европата?
Кой ще ни даде париииииии?

Анонимен каза...

Направих си труда да намеря въпросната статия: http://statii.troyan21.com/2015/08/blog-post_85.html

Дончо каза...

Дончо Николов каза : Не мога да го възприема това че жест за благодарност към Лимоната се възприема и се тълкува така както го е направил 1-ви

Анонимен каза...

Жест за благодарност са кутия бонбони и цветя! Когато се правят скъпи подаръци, а нямаш възможност или не искаш да направиш подарък на същата стойност, редно е да не го приемеш! Това е джентълменско правило на добрия тон. А да напишеш статия какви лаптопи и коли ти подаряват (и как ходиш с клуба безплатно на море ол инклузив със свободен бар за треньора), това съвсем не го разбирам.

Анонимен каза...

Ами нека, някой се поинтересува? Г-н Генков вие от спорта и ползата му за хората ли се интересувате или от хонорарчето? Е хонорарчето е важно, особено ако е от общото гърненце. Трябвало е още по-голяма сума да поискате,а пък те глупаците от общината, сигурно ще вия дадат.
Но браво все пак там има и виждащи, а явно и мислещи хора.

Анонимен каза...

Първо уж милее за спорта и селяните, а после реве като обран поп, че не са му платили..
Срам и позор.

Анонимен каза...

5-ти,
не бях чувал по тъп коментар от 27 години насам.
Ти или си общинар,или мислиш като тях.
Проблема е не,че някой си търси изработеното,а това ,че други не му го дават.
Всеки труд трябва да се уважава и заплаща.
А не едни да се гушат с пари и да се мисли това за нормално,а други да минават само с потупване по рамото.

Анонимен каза...

А защо този някой не си търси изработеното в съда, а реве по медиите? Да не е защото фактите не са такива, каквито ни ги представя и се надява, че щом вестникът вземе отношение, ще му дадат някой лев?

ispaneca каза...

Испанеца : Тренер , защо се върна бе човече? Докосна " американската мечта" , работил си за 24 долара на час , а тук те оплюват , че си попитал за изработени 2 лева на час. Наистина си "откачен" Но за това пък те обичаме и уважаваме всички които прекарахме най-добрите си години с теб в тренировки , лагери , състезания. Желая ти всичко най-добро в навечерието на Седемдесет годишния ти юбилей!

анонимен каза...

Елпромци като ходиха по съдилища за хиляди левове какво?Та и този господин за една средна заплата ли да тръгне да се съди. Добре , че го направи обществено достояние , че да се видим в каква държава живеем .

Анонимен каза...

Има общинска наредба за финансово подпомагане на спортните клубове. От общинския бюджет, демек от нашите данъци, се отделят едни пари за клубовете, но това в жалбата не е споменато.
Щом гражданският договор е сключен с клуба, ако там е договорена заплата, тя трябва да се търси от клуба. Михайлова не е съдийка.
Нека има яснота какво точно е договорено, иначе не е сериозно да се коментира.

Анонимен каза...

Тук става въпрос за 4 месеца по 200.00 лв.От тях ще има удръжки съгласно законите ни!ОТМИНА ВРЕМЕТО ДА СЕ РАБОТИ В ПОЛЗУ РОДУ!Не дръжте сметка на Стефан за минало време какво е получавал!Той има сключен граждански договор с клуба, в който трябва да има клаузи в които да е споменато :вида на работата му, време за изпълнение,сума за заплащане и срок за получаване на същата.Скъпи приятелю Стефо,ти си сключил гр.договор с Анелия Подаяшка и възнаграждението ти трябва да се изплати от нея, но това,че няма пари/само за теб ли, или и за другите треньори?/трябва да се направи ревизия на клуба и да се установи за какво и къде е изразходван бюджета му за 2016г.Добре е това,че имаш екземпляр от договора в който мисля,че най-отдолу пише,че ако възникнат несъотвествия по изпълнението на договора,въпросът се отнася в съда.Желая ти за 70-те години,много здраве и по-висок спортен дух,напук на всички, които толкова злобно тълкуват проблема ти!!!мама Дуни

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |