„Чавдар“ излезе начело след третия кръг

* В неочаквано тежък домакински мач нашите надделяха над „Академик“ (София) с 90:76 и оглавиха временното класиране в мъжката „А“ РБГ, регион Запад
Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

СЛЕД ИЗИГРАВАНЕ на срещите от редовния трети кръг на мъжката „А“ РБГ, регион Запад и домакинската си победа над столичния „Академик“ (6 ноември) нашият „Чавдар“ излезе на първо място във временното класиране. Това се случи след изненадващата домакинска загуба на отбора на Тити Папазов - „Левски 2“ (София), от гостуващия „Видабаскет“ (Видин). Така в челото с по две победи и една загуба са „Чавдар“, „Видабаскет“, „Левски 2“ и „Рилски спортист 2“ (Самоков), а най-добрата точкова разлика на троянци им дава предимство в класирането. Тук е мястото да поясня, че с оглед крайната ни цел - първо място, е обяснимо защо ръководството на „Чавдар“ търси във всеки мач победата и то със разлика, а юношите на отбора ни в оспорвания последен мач дори не помирисаха игрището. Доколко е правилна тази политика бъдещето ще покаже, но в интерес на истината засега целта оправдава средствата. 

ПРЕДИ МАЧА засякох треньора на гостите Иван Коцев в приповдигнато настроение да разговоря с вече бившия играч на „Чавдар“ - Цецо Острев, който преди дни подписа договор с отбора от НБЛ „Ямбол“. А може радостта на противниковия треньор да се захранваше и от факта, че и друг важен състезател от нашия състав, представилият се най-добре в първите два кръга Иван Тилев, ни напусна и вече е в Германия в търсене на по-добър състезателен и финансов живот .

Най-добрият в мача - Данаил Христов
Ценко Наков
Ивайло Вучков
„ЧАВДАР“ ЗАПОЧНА със стартов състав Любомир Лилов (капитан), Ценко Наков, Данаил Христов, Тодор Колев и Ивайло Вучков. Няма да се спирам подробно на развоя на мача, само ще отбележа, че първата четвърт премина при подчертано превъзходство на чавдарци, дължащо се най-вече на безкомпромисния, властващ под двата коша и бележещ кош след кош Данаил Христов (22 точки, 15 борби). Дори си мисля, че ако селекционерът ни не го бе завъртял с тези пусти съвременни измишльотини, наречени „ротации“ и противоречащи на старите треньорски правила, че „играч не се сменя, когато му върви играта", не се знаеше докъде щеше да стигне с точковия си актив.

МЕЖДУ ДРУГОТО - седях близо до щаба на гостите и долових  репликата на най-добрия противников играч Николай Грозев при смяната му, при само четири точки разлика, 6 минути преди края: „Тренер, защооо… супер съм?!“. Не знам, но след тази смяна академиците тръгнаха по наклонената плоскост, а за по-късното включване на въпросния играч вече беше късно - разликата скочи на 16 точки преднина за „Чавдар“. Което се случи след безпощадната канонада от тройката на Ценко Наков (15 точки, 8 асистенции) - заслужено второ място в моята импровизирана класация за мача.

РЕЗУЛТАТЪТ в първата четвърт бе 27:20 за „Чавдар“. През втората четвъртина треньорът Лъчезар Диков започна къде удачно, къде - не, въртене на състава, давайки възможност за изява на всички (без юношите) и в един момент се получи напрежение; гостите се разиграха, спечелиха четвъртината с 20:16 и само три точки преднина за нашите на полувремето.

СЛЕД ПОЧИВКАТА равностойността на играта на терена, противно на очакванията за лесна победа на „Чавдар“, се запази. В третата част много успешно заигра Ивайло Вучков и донякъде компенсира зациклилите изяви на съотборниците си; демонстрира стабилна игра под кошовете, овладя 7 борби в хода на мача и реализира 16 точки. Четвъртината завърши с равенство 22:22. Всичко остана да се решава в заключителните десет минути. В тях „Чавдар“, противно на логиката, че са по-нетренирания отбор, демонстрира точно обратното - пълна хегемония на терена, 25:14 в частта и 14 точки разлика за победата. Краен резултат: „Чавдар“ (Троян) – „Академик“ (София) - 90:76. Ето и приносът на останалите състезатели от нашия отбор: Тодор Колев (13 т.), Любомир Лилов (12 т.), Георги Христов (6 т.), Денис Петков (3 т.) и Филип Каменов (3 т.). От противниковия отбор лидерът на тима - симпатягата Николай Грозев, реализира най-много точки от всички на терена - 25.

ДРУГАТА НЕДЕЛЯ, 13 ноември, от 17:00 ч., по силата на жребия отново сме домакини - този път  на ЦСКА (София). Някой помислял ли си е, както казва един приятел, че такива баскетболни клубове, с такива традиции и изяви на републикански и международни терени като столичните „Академик“, ЦСКА, „Левски“, па макар и с дублиращите си състави, ще играят в Троян? Може би само заради този факт, който при всяка домакинска среща доставя невероятно удоволствие на редовни около 250 фенове, си заслужава да го има  отбор този. Но да не забравяме, че вече е време да се види и близо четиригодишният труд на Лъчезар Диков и Павел Игнатовски - двамата, които движат и дават облика на троянския баскетбол, с продукцията им от местни кадри! Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Хайде хейтъри, нереализирани спортисти, ритнитопковци и други самородни таланти, започвайте да спамите и да търсите под вола теле.
Браво на отбора напрееееед!

Анонимен каза...

хаха браво 1ви, и аз чакам всички комплексари и хейтъри да надуят пак вой.... аман от идиоти, братче. Какво им е виновен отбора аз не мога да разбера. Липсата на троянци се корени в дългите години липса на школа в нашия град. Малкото таланти, които имахме бяха принудени да напуснат.

Анонимен каза...

Хейтърите не издържаха и без причина започнаха да плюят отровата си! Жалки сте 1-ви и 2-ри !

anonimen verenna bask каза...

Не разбирам много от спорт но харесвам баскетбола и всяка неделя, съм в залата Удоволствие е да гледам млади български баскетболисти но ми прави впечатление че тези от старата школа са по-комплексно подготвени и понеже в троянския отбор преобладават такива не виждам кои ще ни бият Браво на баскетболното ръководство а треньорите както подчертава автора са кадърни и ще създадат троянски продукт Успех!

Анонимен каза...

3ти, пръдльо :)

Анонимен каза...

Това не е отбор и не играят баскетбол.
Това е пародия на нещо, което усилено ни харчи парите....

Анонимен каза...

Така е 6-ти, а ти не си човек, когато си прост!

Анонимен каза...

Чавдар ще смачка ЦСКА тази неделя

Анонимен каза...

8-ми, този виц къде го прочете или сам го измисли?

Анонимен каза...

9-ти, нещо имаш ли да казваш? Ако не горе в твое дясно има едно Х-сче, дай с левия бутон на мазния ти мишок и ни отърви от присъствието си.
Давай, можеш!

Анонимен каза...

Ами да ЦСКА я вижте средната им възраст 18.1 години те идват с кадети и юноши а нашите ветерани в пенсия изхвърлени от всякъде и каква западна А група нали да 3 отбора

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |