14 нови работници в Троянския манастир

* Назначението е след спечелен проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и им осигурява заетост за една година,
 ще помагат при строителните дейности в манастира
* ЧРД – игуменът епископ Сионий на 47!
В Троянския манастир
Игуменът посреща новите манастирски работници, 2 ноември 2016 г.
14 ДУШИ са постъпили на работа като строителни работници в Троянския манастир „Успение Богородично“, научихме от манастирския сайт (www.troyanmonastery.com). Новите манастирски служители са назначени след спечелен проект по европейската Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, процедура „Ново работно място – 2015“ и ще им бъде осигурена заетост за една година. Те ще помагат при реконструкцията, обновяването и поддържането на сградния фонд на манастира. Проектът в Светата обител се реализира с подкрепата на Дирекция „Бюро по труда“ - Троян. Новите работници са постъпили на 2 ноември 2016 г. и са били посрещнати в манастира от игумена Велички епископ Сионий, който ги благословил и им пожелал спорна работа.

Рожденикът дядо Сионий
ДРУГА манастирска новина – в петък, 18 ноември, игуменът дядо Сионий отбеляза своя 47-ми рожден ден. Духовникът, който пое ръководството на Троянския манастир на 1 май 2014 г. и за двете си години тук преобрази обителта, е роден на 18 ноември 1969 г. в София. Завършва немска езикова гимназия, след това Софийската духовна семинария и богословие в Софийския университет (1994 г.). Подстриган е за монах през 1991 г. През 1996 г. е назначен за ректор на семинарията, а през 1998 г. е въведен в архимандритско достойнство в Долнолозенския манастир „Св. Петър и Павел“. На 24 март 2009 г. е хиротонисан за епископ в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ от тогавашния патриарх Максим. 

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Банков отново е на линия

Анонимен каза...

Банков не е ли пенсионер?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |