Ловеч Рок фест 2016 завърши с голям купон

* Важното е, че е поставено сериозно начало – рок фест с билети, добра организация и мисия
У комшиите
На сцената са датчаните от „Pretty maids”, Ловеч Рок фест 2016
„ИСКАМ НАВЪН, оставете ме да правя каквото си искам“, пеят немските рокаджии от „Unisonic” в парчето „I want out” (Искам навън). „Искам навън!“, крещеше и публиката с тях. Голям купон бе в петък вечерта (23 септември)  в бившата ловешка казарма, където още има следи от нафталиновия социализъм. Ирония на историята бе финалът на Ловеч Рок фест  (Lovech Rock Fest) 2016. Там, където преди 26 години се лееше войнишка пот, звучаха комунистически лозунги и чаткане на подковани с налчета обувки, днес се лееше бира и анархистичен хеви метъл рок.

„UNISONIC” буквално подлудиха арената от верни фенове, дошли от цялата страна, че и от съседна Румъния. Една навита публика, която пя дълго с Майкъл Киске, а той остана дълбоко впечатлен какви хора има в един малък град. Бандата е с един чудесен вокал, три китари (Денис Уорд, Манди Мейър и Кай Хенсън) и новата „дръм-машина“ Майкъл Ере, който беше специално представен на публиката.

ПРЕДИ „Unisonic” три други сериозни групи подгряха феновете на тежкия метален рок. „Rage” – германският гняв, избухнал още през 1984 г., дойде на ловешка сцена начело с основателя си Петер Вагнер. Тримата мъжкари имат и мелодични песни като „All This Time” (През цялото време), но най са добри в тоталния „картечен“ огън по всичко живо. И наистина след  техните силови парчета „The Price оf  War” (Цената на войната) и „My Way” (Моят начин)  емоционалният градус скочи много високо. Така не се усещаше настъпилото вечерно застудяване.

Възпламеняващата „Scarlet Аura” (Румъния)
ВТОРА РУМЪНСКА изненада за втори ден – великолепните „An Theos”, дадоха първия верен тон за чудесната вечер. Който не ги е чул, трудно ще повярват колко хармония, сила и традиция има в тяхната музика. Това са четири момчета и четири момичета – бяха малко срамежливи на пресконференцията, но буйни и непримирими на сцената. Публиката крещеше от възторг, имаше и танци. Родните „Кикимора” на Николо Коцев бяха точно на място – виртуозни и железни, особено с чудесната „Мръсница“.

ИЗПЪЛНИТЕЛИ и зрители отправиха поредица благодарности за феста към кмета на Ловеч Корнелия Маринова, която и през втория ден бе сред публиката. За финалния концерт дойдоха областният управител Ирина Митева  и депутатът Антон Долапчиев.

ТОВА БЕШЕ - две вечери по шест часа музика на открито (в първият ден на сцената се качиха последователно румънците „Scarlet Аura”, нашите „Конкурент”, разбиващите по немски „Axxis” и датската банда „Pretty maids”), много гости, чудесен парк, палатков лагер, каравани, един рокфест за независимост. Lovech Rock Fest 2016 завърши с успех, въпреки застудяването и някои трудности в настаняването на многобройните гости. Тепърва ще се пресмятат изядените кебапчета и изпитата бира. Ще слушаме и „пенсионерски“ критики. Важното е, че е поставено сериозно начало – рок фест с билети, добра организация и мисия.

Рокаджийската публика в ловешката казарма
И НЯМА безплатни вечери. Организатор на Lovech Rock Fest 2016  бе Община Ловеч. Генерални спонсори - „Леденика“ и „Бони холдинг“. И с любезното съдействието на „Лакталис България”, фондация „Trace за хората“, „Балкан Вело“, „Сити Център Ловеч“, ЧЕЗ, Fibank.

Цветан Тодоров, PR на Община Ловеч

2 коментара:

Анонимен каза...

Уоу. Чез спонсори. С чужда баница (нашите пари), помен тръгнали да правят тези иззедници проклети.

Анонимен каза...

И организаторите на обществени културни мероприятия в Троян трябва да помислят за приходи от тях в общинската хазна, а не да я харчат за кефа на посетителите!!Моля,който е информиран да отговори на моят въпрос: търговците платили ли са тротоарно право за тези 3 дни или какъв е регламентът между тях и общината!
Господин Маринов, моля да поместите информация за броя на нощувките реализирани за месец септември за 2015г. и 2016г отчетени в общината и тогава ще направим извод за необходимостта за харчене на общински пари!МОЛЯ ЗА ТАКАВА СПРАВКА!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |