Операция EDWARD и в Троян

* 21 септември 2016 г. – Европейски ден без загинали по пътя, мотото е „Заедно за всеки един човешки живот!” * Ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие за гарантиране на
 безопасността на движението

На пътя

И ТРОЯНСКАТА полиция ще се включи в новата общоевропейска инициатива Европейски ден без загинали на пътя - 21 септември, която ще се проведе във всичките 30 държави членки на Европейска мрежа на службите на пътна полиция (TISPOL), научихме от началника на РУ на МВР – Троян главен инспектор Радостина Петкова. Операцията е назована EDWARD (абревиатура от английското наименование European Day Without A Road Death); а мотото, под което ще протече в България, е: „Заедно за всеки един човешки живот!”. 

В ТОЗИ ДЕН в цялата Ловешка област, включително на територията на троянското полицейско управление – общините Троян и Априлци, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие на пътя за гарантиране на безопасността на движението. Максимален брой полицейски екипи ще подсигуряват движението от и към големите населени места и туристическите дестинации и ще помагат срещу образуването на колони и задръствания във връзка с предстоящите четири почивни дни (22-25 септември).

„НА 21 СЕПТЕМВРИ всеки час ще следим дали успяваме да изпълним своя ангажимент. Ако в тези 24 часа успеем да постигнем нула жертви на пътя, ще можем и занапред”, четем в сайта на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) – Ловеч. Оттам подканят всички водачи  и пешеходци да се замислят как шофират и как се движат по пътя. А в специалното си обръщение президентът на TISPOL Ейдън Рийд напомня: „Ако всеки един от нас поне с малко промени поведението си за повече сигурност на пътя, заедно ще спасим човешки живот и ще променим съдби. Подкрепата на всеки е решаваща”.

СТАТИСТИКАТА сочи, че в България средно на година за периода 1990/2015 г. по пътищата са загивали 1035 души. А по пътищата на Европа всеки ден в катастрофи загиват около 70 човека, ранените са 370 дневно.

Т21

8 коментара:

Анонимен каза...

За лудите на пътя няма почивен ден...донори!

Анонимен каза...

Мда. Полицията за 1 ден ще отчете дейност.
А останалите 364 дни?
Тогава е висене по кафета или бензиностанции, а понякога и осигуряване на коридор за незаконни състезания.

Анонимен каза...

"Оттам подканят всички водачи и пешеходци да се замислят как шофират и как се движат по пътя."
В Троян няма мисъл. Е, жертви може и да няма, но катастрофи ще има.

Анонимен каза...

Какво стана със светофарите и кръговото ?

Анонимен каза...

Давам 10лв на всеки, който на 21-ви предизвика ПТП.
20лв ако убие пешеходец.

Анонимен каза...

Ако си сложиш въжето на 20-и ще спестим някой лев . . . .

Анонимен каза...

Аз предлагам на някой да изкара пари.
Ти за спестяване говориш.

Анонимен каза...

Тя комисарката да вземе нея си да оправи и да не шофира с телефон на ухото през целия град. Има слушалки и хендсфрйй-та по магазините.Е, има и селски/дебньовенски манталитет...де.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |