Юбилейна изложба на Христо Радев

* Събитието е посветено на 80-годишнината на автора,
 откриването – на 6 юли, 18:00 ч.

Христо Радев
Предстоящо

НА 6 ЮЛИ, сряда, от 18:00 ч. в галерия „Серяковата къща” се открива самостоятелна изложба на троянския художник Христо Радев, посветена на неговата 80-годишнина. Освен майстор на четката, той е познат на троянци с дългогодишните си спортни репортажи за различни вестници и поетическите си изяви (има издадени две книги със стихове). А докато в града ни имаше кино, именно той бе майсторът, който рисуваше филмовите афиши.

ХРИСТО РАДЕВ е сред основателите на Дружеството на троянските художници (ДТХ). Има 10 самостоятелни изложби, а негови картини са собственост на ценители от САЩ, Канада, Перу, Венецуела, Финландия и др.
Галерия „Серяковата къща”

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |