На Спасовден стават чудеса

* Жената поела портмонето и отново заплакала,
 но този път от радост и благодарност
Читателите ни пишат
Курбан на Спасовден в квартала
НА СПАСОВДЕН, 9 юни, в градинката пред блока на ул. „Христо Ботев” 280 в Троян за трети пореден път се проведе курбан за здраве. Присъстваха около 50 души, а отец Марин прочете молитва за здраве и поръси със светена вода всички ни. След официалната част аз си тръгнах, но ме пресрещна комшийката Благовеста (Блажка) Ковачева. Беше силно развълнувана, искаше да сподели нещо и я изслушах внимателно…

ТРЪГВАЙКИ си от курбана, се почувствала изморена и приседнала на пейката пред блока. Но усетила нещо твърдо под себе си и веднага станала. Оказало се, че е седнала върху забравено портмоне. Силно притеснена, потърсила съдействието на друг наш комшия – Христо Шейретов Двамата отворили портмонето и преброили парите, 350 лв.

В ТОВА време покрай двамата минала забързана жена и влязла в близкия офис на „ВиК Стенето”. След минута излязла оттам разтревожена и разплакана. Блажка я запитала каква е причината, а жената още по-силно изплакала: „Загубих си портмонето!”. „Как изглежда, какво имаше в него?”, бил другият въпрос. И след отговора последвала усмивка с думите: „Спокойно, виж това ли е!”. Жената поела портмонето и отново заплакала, но този път от радост и благодарност.

НЕ ЗНАМ името на жената, научих, че е от Ловеч, съпругът й е от с. Голяма Желязна, отскоро покойник. А постъпката на Блажка е достойна за адмирации. Нека си пожелаем доброто да възкръсне и да има повече такива хора.

Мария Даракова, Троян

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Ех... да му се не види.
Изтървах плюскане и пиенье на муфта.
Казвайте от по-рано за такива неща!

Анонимен каза...

Много мила постъпка. Радвам, се че има все още такива хора в България и в частност Троян. На няколко пъти през последните седмици и аз загубих не малки вещи в Троян и хората ме намират за да ми ги върнат. Благодаря на всеки добър човек, който е готов да помогне и да направи щастлив друг безплатно , ей така от добра душа. Бъдете благословени и правете добрини, те ще ни спасят от този порочен свят, в който живеем!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |