Георги Първанов бе в Чифлик за честването на Априлското въстание

* Лидерът на АБВ бе придружаван от местни партийни активисти,
 сред тях областният лидер инж. Дилян Енкин и
 кметът на селото Дачо Дачев
Юбилейно
Георги Първанов в с. Чифлик, 10 юни 2016 г.
Свиреше представителният младежки духов оркестър на Троян
Сред многобройната публика
Първанов и Чакърдъкова, на заден план - местни съпартийци
С ГОЛЯМО празненство и високи гости отбелязаха 140-годишнината от Априлското въстание в с. Чифлик, Троянско (10 юни). По традиция веселбата бе на селския мегдан, при паметниците на Тодор Каблешков и другите герои от 1876-та, чиято  съдба трагично се свързва със селото. Свиреше представителният младежки духов оркестър на Троян, а членове на „Традиция”, пристигнали от Южна България, бяха застанали на почетен караул.

СРЕД ПРИСЪСТВАЩИТЕ бе и бившият президент Георги Първанов в сегашното си качество на лидер на партия АБВ. Г-н Първанов бе придружаван от областния председател на АБВ инж. Дилян Енкин и още партийни активисти. За настроението на всички се погрижи друга съидейничка – известната певица от Пиринско Николина Чакърдъкова, която бе в листата на АБВ на последните парламентарни избори. Този партиен десант не е особено изненадващ, тъй като кметът на Чифлик Дачо Дачев бе издигнат за сегашния си мандат от АБВ. Сред гостите на юбилейното честване в Чифлик бе и кметът на Троян Донка Михайлова. 

ПРИПОМНЯМЕ – в околностите на с. Чифлик е заловен от турците войводата от Копривщица Тодор Каблешков, който след разгрома на въстанието бяга със свои другари през Балкана. Каблешков е предаден от местен жител (Петко Шипковенчето), а заедно с войводата е заловен Найден Попстоянов, други двама бунтовници – Георги Търнев и Стефан Почеков, са убити. Също недалеч от селото е убит и военният командир на Ботевата чета Никола Войновски, спасяващ се след разбиването на четата.

На 2 юни 2016 г. - почетен караул на мегдана в Чифлик
Изображението на Иисус Пантократор в църквата в Чифлик
ЧИФЛИК се поклони на героите от 1876-та и в Деня на Ботев – 2 юни. Тогавашното тържество, започнало от мегдана, завърши пред паметника на падналите за Майка България местни хора във войните за национално обединение. Паметникът се намира в двора на селската църква „Света Петка”, която вече е с нови стенописи, дело на известния художник с чифлишки корени Иван Хаджийски. Организатор на празненството на 2 юни бе местното гражданско сдружение „Бъдеще за Чифлик”.

5 коментара:

Анонимен каза...

Начало на предизборната кампания на Георги Първанов. Жалко за иначе хубавия празник.А спонсорите и най-вече Общината да помислят като дават пари за дадено мероприятие за какво всъщност ги дават или по-точно за кого ги дават.

Анонимен каза...

Доколкото знам, концертът на Николина е платен от Първанов!

Анонимен каза...

Е как Първанов, нали депутат Миховски...

Анонимен каза...

Кой депутат бе, онзи дето черви яйца ли?

Анонимен каза...

И надува балончета!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |