Изложба за гимназиалното образование в Троян

* Откриването бе на Велики четвъртък, лентата преряза първенецът на Випуск 1977 Донка Михайлова * Розалина Русенова: „Времето е това, което отсява важното от маловажното”
Вековно
Преди откриването
С РЕТРОСПЕКТИВНАТА изложба, озаглавена „Времето е в нас и ние сме във времето”, бе поставено началото на многобройните събития, с които през м. май ще бъде отбелязана 100-годишнината на гимназиалното образование в Троян. Изложбата е разположена на Пешеходния мост до Музея – едно място, доказало вече ефективността си при подобни прояви.

НА ОТКРИВАНЕТО в четвъртък преди Великден (28 април) присъстваха директорът на СОУ „Васил Левски”, училището наследник на прочутата Троянска гимназия и основен организатор на честванията за гимназиалния юбилей - Розалина Русенова, кметът на община Троян Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет Николай Тодоров, зам.-кметовете Поля Димова и Бистра Чолакова, много гости и приятели.

Директорът Розалина Русенова и кметът Донка Михайлова откриха изложбата
„ДНЕС, на Велики четвъртък, решихме да направим официалното откриване на изложбата, посветена на 100-годишния юбилей на гимназиалното образование в Троян. Тази изложба представя само мигове от историята. Нарекохме я „Времето е в нас и ние сме във времето” според крилатата мисъл на нашия патрон Васил Левски. Защото времето е това, което отсява важното от маловажното”, каза в приветственото си слово г-жа Русенова. И покани кмета да пререже лентата, като припомни, че г-жа Михайлова е възпитаник на Троянската гимназия, златен медалист и първенец на Випуск 1977 г.

Сред първите посетители
ИЗЛОЖБАТА е разположена на 8 големи двустранни пана и представя моменти от миналото и настоящето на СОУ „Васил Левски”, символните знаци на училището, изявени учители и ученици, директорите от 1915 г. до днес, извънкласни дейност и проекти, реализирани през годините, училищната база и структура в момента. Изложбата ще може да бъде видяна до 24 май включително.

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Всичко без участието на общината е ок, останалото с нейно съучастие по какъвто и да е начин- ПОКВАРА!

Анонимен каза...

Без общината, най-много да организираш чалга парти в някоя от местните дискотеки.

Анонимен каза...

Брей, така ли? И ти каква точно длъжмост заемаш в общината, че си на това мнение? Да легализираш събитие или да организираш имаш предвид?

Анонимен каза...

Тези двете зад микрофона им дай само да думкат тъпана за да се докажат колко са велики.И смятат,че колкото по силно думкат толкова са по велики.Мозъка на двете взети заедно е колкото едно аспиринче с една резка по средата едното полукълбо е на едната а другото е в другата а резката е по средата между двете.Доне нали знаеше как да продължиш.Явно знанията ти достигат до смяна на кошчетата за боклук и кашпите на центъра.Ти у вас всяка година ли си сменяш сакцийте за цветя и кошчетата за боклук.Най вероятно не защото бъркаш в собствения си джоб.По лесно се харчат чужди пари и лесно се бърка в чужд джоб.Нали щеше да ни увеличаваш доходите.Но тази твоя иниацитива стигна до увеличението на твоята заплата и пълно мълчание.Знаеш ли приказката в главата лъснат а в краката блъснат.Троян не е само центъра.Само преди година в градинката на вила ванна подмениха плочите на оградата.Сега тези плочи са опадали.Къде ти е контрола за изпълнението или така е по техническа документация всяка година да се сменят плочи.По времето на предизборната ти кампания се втурнахте да лепите плочи в градинката при Троянка.Една година и вече плочите падат.Това ли ти е знанието Доне как да продължиш.Харченето на чужди пари е лесна работа.И само думкаш тъпана колко некачествена работа си свършила.У вас плочките в банята всяка година ли ги сменяш.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |