Отложиха за БКС, ще се решава на 19 май

* Инж. Марин Радевски: Дружеството е в
 технически фалит от две години
Тема с продължение 
ВЗЕМАНЕТО на решение за изпадналото в колапс общинско строително дружество „БКС” ЕООД бе отложено за следващото заседание на Общинския съвет (ОбС) на 19 май. Това стана по предложение на кмета Донка Михайлова на заседанието на ОбС миналия четвъртък, 28 април. Припомняме – г-жа Михайлова бе внесла предложение с три варианта за бъдещето на БКС – оздравителен план, ликвидация, разпродажба. Отлагането, както обясни тя, е след извънредна среща на т. нар. Председателски съвет (ръководствата на политическите сили, представени в местния парламент) и възприетото становище изборът на вариант да се направи от изпълнителната власт (кмета) след извършване на допълнителни разчети.

НЕ ТРЯБВА да обвиняваме само управителя – собственикът (Община Троян) също носи отговорност. По-рано трябваше да се вземат мерки, за оздравяване или ликвидация, заяви председателят на групата съветници на ГЕРБ инж. Марин Радевски. Г-н Радевски каза още, че БКС е в технически фалит от две години и управителят по закон е трябвало да обяви този факт, а за необявяването му носи наказателна отговорност. Всички сме виновни – последните трима кметове, съветниците, управителите на дружеството, заяви съветникът от ГЕРБ и бивш кмет Минко Акимов.

Т21

23 коментара:

Анонимен каза...

Ааааа, моля, моля! Как така ВСИЧКИ ще сме виновни бе другарю Акимов?
Наистина сте виновни тримата комунистически номенклатури-кметове на Троян Енкин, Акимов и Михайлова, както и всички общински съветници, НО, /макар и ЕДИНСТВЕНО/ - без общинските съветници И.Пеевски, г-жа П.Ковачева и г-н В.Шейретов!
*
Нещо амнезия ли ви хвана вас троянските комуняги и обслужващата ви троянска медийна пропаганда, та сте "забравили", че от 2008-а до 2013-а година /докато все още нещо можеше да се спаси от БКС/, единствено И.Пеевски ви предлагаше спасителен план и какво може и трябва да се направи с БКС? Само че тогава се правехте на големи умници и всезнайковци и с цялата си наглост ОТХВЪРЛЯХТЕ и то съвсем СЪЗНАТЕЛНО всичките ми предложения. А ваши нямахте. А нямахте, защото сте уникално тъпи и посредствени и това няма никакви изгледи някога да се промени.
Колко пъти ви предлагах - 5? 10? 15 пъти?
Единственото друго нещо, което повече съм ви повтарял в ОбС е, че сте абсолютни политически и управленски некадърници, които водят Троян към гибел.
Да, знам че разчитате, както на умишленото медийно затъмнение тогава, за да не знаят гражданите какво предлагам и че Троян може да върви по съвсем друг път, така и на днешната "амнезия" на троянските медии, които посмъртно няма да припомнят на гражданите, че е имало шанс за спасението на БКС и че този шанс за спасение го е давал само И.Пеевски. Даже не става дума само за "спасение", но и за нещо много по-добро и за БКС и за Троян с оглед конюнктурата около т.нар. "европроекти” и т.н.
Разчитате на всичко това, за да може днес с цялата си наглост да ми разигравате тъпата си комуняшка пиеска – „всички вкупом съгрешихме”
Да, ама не! Архивите от сесиите са налице и е лесно да се види кой какви ги е вършил. Да не си мислите, че ей така съвсем случайно станах първият общински съветник в България, който започна да прави записи на сесиите на ОбС Троян? А вие, нещастни и тъпи троянски комуняги – дори Правилника на ОбС променихте, че да ми забраните да снимам какви идиотщини творите на сесиите на ОбС Троян.
*
В крайна сметка г-н Радевски е най-близо до истината.
А истината е, че БКС на практика е мъртво от няколко години, а Михайлова и останалите безхаберници в ОбС Троян СКРИХА и ПОКРИХА БКС, прехвърляйки го към общинското предприятие Комунални услуги. Прехвърлигха няколко останали имота и 5-6 работника. Помните ли когато ви казах за последно, че с простотията и безхаберието си превърнахте една общинска фирма /някога с потенциал/ в „продавач на бетон”? Ще ви се да помните, ама като няма с какво?
Прочетох, че Михайлова щяла да предлага „оздравителен план” за БКС. Да се смееш ли, да плачеш ли?Ами какво да кажа освен, че Михайлова буквално вече се гаври с населението на Троян и че е същата стока като предшествениците си Енкин и Акимов.
Ами то не случайно един друг си „пазят гърбовете” на принципа „гарван гарвану око не вади” по отношение БАНДИТСКИТЕ И НЕКАДЪРНИ управления на БСП и ГЕРБ пре последните 20 години, подкрепяни от някакви политически полуидиоти-маргинали като Избор за Троян /каква пародия/ и останалите недоразумения..
И по тази причини като им излезе на показ поредната управленска безпомощност или бандитска далавера – започват да квичат.... „всички сме виновни”.
Всички, ама друг път!
И.Пеевски няма нищо общо нито с вас, нито с бандитизма ви, нито с управленските ви престъпления и безпомощност, нито с политическите ви скопени мозъчета без капка въображение, нито в крайна сметка с гибелта, към която тези нещастници и наглеци водят Троян.
Дори, напротив – гордея се, че през всичките тези години бях СРЕЩУ вас и СРЕЩУ всяко едно от безумните ви идиотски решения в ОбС Троян, НО, срещу което винаги съм предлагал алтернативни решения и политики, макар горните сатрапи на Троян да ги отхвърляха на секундата.
Архивите са живи и говорят красноречиво, другари и другарки, некадърни троянски комуняги!
А кой крив и кой прав – хората да преценяват. В крайна сметка техния живот и град съсипахте с простотията и невежеството си.
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Генади,моля те, като имаш време питай Донка да ти покаже въпросния план за оздравяване.Сигурен съм, че е стабилен.А пък ако тя не може,заета жената да променя Троян, помоли някой от експертите, с които работи.Нали са екип от специалисти, всеки в своята си област.Вярвам, че традицията на прозрачност, няма да ти откажат.Ти разбира се, им обещай, че само ще го погледнеш, няма да огласяваш написаното.

Анонимен каза...

Илияне, я кажи вярно ли е, че при кмета Акимов охранителна фирма на жена му е охранявала всички общински фирми, в това число и въпросното БКС. Как бе избрана точно тази фирма? Общинският съвет ли я избра или кмета? Кой кмет какво открадна от БКС-то? И кой общински съветник, разбира се?

Анонимен каза...

Ако може Пеевски да каже още по чие предложение беше продаден хлебозавода, поликлиниката, градската баня, апетитни имоти по главната улица? Как гласуваха съветниците за тези продажби или поне тези от тях, които и сега са в Общинския съвет? Бяха ли стимулирани материално да гласуват по подходящия начин? Как "загубихме" Търговия-Троян? Чия е вината. И понеже непрекъснато обвинява кметовете в кражби, да каже кой (Енкин, Акимов, Михайлова) какво конкретно е откраднал?

Анонимен каза...

3-ти, вярно е, че охранителната фирма на съпругата на Акимов "охраняваше" някои общински фирми и предприяия, но едва ли са били всички. Нямам конкретна информация, но не е проблем да се изиска по ЗДОИ.
Вие обаче ме подсещате за нещо дрого и то конкретно за две неща:
1. Акимов се опита буквално да открадне сградата на БКС на ул.Л.Каравелов, защото видите ли, БКС имало задължение към фирмата на жена му за някъде около 26 000 лева.
Всички общински съветници си МЪЛЧАХА и гледаха като телета какво се накани да прави Акимов. И ако не бях вдигнал скандал - и тази сграда на БКС щеше да бъде лапната. И то забележете - по времето когато БКС все още не бе доубито и прехвърлено към Комуналните за да си покрият бандитизма комунягите от БСП и ГЕРБ
2. Преди няколко години ми бе подхвърлена папка с документи, уличаващи Акимов в поредното престъпление - ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ. Снабдиха ме с писмо от една адвокатка до МВР /няма да и напиша името защото и нея я е страх и реагира доста обидено когато и цитирах името в ОбС/, в което писмо Председателят на ОбС Троян /и бивш кмет/М.Акимов пряко, директно и с ЦИТАТИ бе обвинен, че се опитва с натиск и шантаж да провали една обществена поръчка за охрана на обект на ВиК, в която фирмата на жена му е загубила. Т.е. - спечелилия да се отстрани и поръчката да се даде на жена му.
И забележете - всико това се случва в кабинета на много успешната кметица Михайлова, която вместо да изхвърли този нагъл и самозабравил се помияр от кабинета си - до ден днешен си трае.... Разбира се - и полицията и прокуратурата и всички си затраяха в този прогнил от корупция и комунистическа простащина и бандитизъм град!
За това си деяние Акимов бе даден /от своите, от ГЕРБ/ на КЗК и борба с корупцията, НО, забележете - година и нещо по-късно тази комисия излиза със становището, че това не било злоупотреба с власт????? След това разбрах от софийски вестник, че и за липсващите 1 700 000 лева пари от бюджетите на кмета Акимов е спряно делото от криминала Цветанов.
*
4-ти, хлебозавода бе "продаден" /за мен откраднат/ по предложение на малоумниците от СДС и с любезното съдействие на кмета Енкин, при чието кметуване и това на БСП от 1995 до 2007 - Троян буквално бе разпродаден на безценица, а парите изплюскани.
Относно имотите на Търговия Троян - кражбата се извършва от съвсем друго лице с помощта на корумпиран и продажен висш съдия. Тук вината е косвена и от години обвинявам Акимов, Топалова и особено Балев за меко казано "странното им поведение" и дела, вместо да защитят интереса на гражданите дори в Страсбург, както предложих.
Дори и днес призовавам компетентните органи - кога ще проверите доходите на Акимов, Балев и Топалова? За Балев излезнаха вече данни за сериозни суми във фалираНата от мафията КТБ. Никой ли няма да го попита какви са и откъде са и да ги сравни с имуществените декларации които е подписвал.
Ще си размърда ли най-после задника някоя от компетентните институции в Троян или за тях "белите якички" и всеуправляващата комунистическа пасмина в Троян са недосегаеми? И до кога?
*
4-ти, разполагам с много информация, която се надявам един ден да послужи - троянските овластени престъпници да влязат в затворът, където им е мястото. Обаче, все пак аз се занимавам с политика, а не съм нито следовател, нито прокурор, нито съдия.
За всичко това, което изнасях години наред и В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА в ОбС Троян - на Акимов, Балев и т.н. отдавна щяха да бъдат повдигнати обвинения и заведени съдебни дела. Нещо повече - многократно съм давал Акимов на този или онзи компетентен орган. НИКАКВА реакция от никого, а Акимов самодоволно от трибуната на ОбС ми се хилеше, че е недосегаем и ми заявяваше, че никой не може да го уплаши с нищо. След което троянските медии пишеха и се гавреха за радост и услуга на същия този Акимов, колко съм бил луд или дали съм си пил хапчетата и т.н.???!!!
Акимов и Балед днес отново са общински съветници, избрани от благодарните за делата им жители на община Троян.
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Илияне кажи за тенискортовете защо Балев ги управлява и каква собственост са.

Анонимен каза...

Ето една новина за рекламирана в този сайт фирма:
http://profit.bg/news/Globiha-s-nad-450-hil-lv-Nordelink-Bulgariya-i-Netuorks-Bulgariya/nid-150569.html

Анонимен каза...

6-ти, добре ме подсети. Тези наглеци от ВМРО-НИЕ последно мисля през мандата на милиционета-комуняга от ГЕРБ си удължиха договора с Общината, която е СОБСТВЕНИК на тези кортове, за БЕЗПЛАТНО /за тях/ ползване на тези тенис-кортове. Според мен договорът им отдавна е изтекъл, но както знаете /а ако не знаете сега ще научите/ - И.Пеевски и П.Ковачева бяхме единствените в ОбС Троян, които държахме да се спазват законите в тази корумпирана община на БКП Троян /БСП, ГЕРБ и подкрепящите ги партии-боклуци/, които от 1995-та година до днес показаха, че законите за тях не важат. Това бе най-силно изразено по времето на кмета-милиционер и комунистическата ГЕРБ Троян.
*
Бившият председател на ОбС Троян А.Балев от времето на милиционера и ГЕРБ до толкова се бе самозабравил, че сутрин след като обиколи кафенетата и мине протоколно през общината за 2-3 минути - отива и се паркира ей така с костюмчето направо пред тенис-кортовете и започва да събира пари от гражданите, които ползват тази тенис-база. Няма билети, няма касов апарат. То няма и законово основание да ги има, но, какво му пука на др.Балев? Зад гърбът му е др.милиционер Акимов с който заедно въртяха другите далавери в ОбС Троян и които се смятаха и се смятат за НЕДОСЕГАЕМИ до ден днешен. А, че имало един Пеевски, който единствен им дири сметката - какво от това? Той е сам и никой не го подкрепя. Нека си вика - НИЕ ЩЕ КРАДЕМ БАЛЪЦИТЕ данъкоплатци в Троян.
*
За да е цинизмът още по-голям, днешния председател на ОбС Троян Н.Тодоров, който както и Балев е член на ВМРО-НИЕ и ЛАПАЧ на тези обществени кортове - той пък измили една Наредба за финансиране на спортните клубове и обяви, че и те, ЛАПАЧИТЕ на тези кортове имали "тенис клуб" и колко пари са прилапали от вашите данъци - ще трябва да се пита "успешната" Михайлова, която много добре се грижи за вашите пари в бюджета и на кой по колко да даде, че да си няма проблеми, да не и опонират, а тя да става все по-успешна. Е, че имало един Пеевски дето все недоволен и дири кусури за разхищенията на обществените пари - на кой му пука? Той е сам, никой не го подкрепя и що да не харчим БЕЗОГЛЕДНО ПАРИТЕ НА БАЛЪЦИТЕ в Троян?
*
Малка справка:
Общината в която живея в момента е една от над 20-те общини, които са разположени около Ситито и всички заедно представляват мегаполиса Аделаида.
В „нашата” община, която е малко по-голяма от община Троян има 17 /седемнадесет/ тенис-бази, които са СОБСТВЕНОСТ и се ПОДДЪРЖАТ от Общината, за да може гражданите БЕЗПЛАТНО и в удобно за тях време да спортуват. От инфоцентърът в общината може да си вземете рекламните диплянки на всички тези тенис-бази, където е упоменато къде се намират и с какво са оборудвани – бани, тоалетни, съблекални и т.н. И всичко това е само за тенис-базите. Ами игрищата австралийски футбол? Ами игрищата за европейския футбол? Ами тези за баскетбол, за бейзбол, за...... Хабер си нямате и едва ли го проумявате как една община колкото Троян може да има спортнабаза и съоръжения колкото в цялата област Ловеч умножено по 3 /три/. И всичко това е за БЕЗПЛАТНО ПОЛЗВАНЕ от данъкоплатците. Освен тези ОБЩИНСКИ спортни съоръжения, има и ЧАСТНИ спортни клубове където или като член или /евентуално/ срещу заплащане може да ползваш спортната база.
*
В комунистическия Троян има само една ОБЩИНСКА тенис-база /и то без съблекални, бани и тоалетни/, която двама председатели на ОбС A.Балев и Н.Тодоров са си я присвоили, използвайки властта си за ЛИЧНИ нужди, като на всичко отгоре прибират допълнително и пари от бюджета, заради някаква /уж/ дейност на тази тенис-база.
*
Сега разбирате ли как смрадливата комуняга използва власта да се обогатява и да краде вашата обществена база, където вместо да спортувате безплатно – тези наглеци Балев и Тодоров ви прибират парите и то двойно?
А сега поне започвахте ли да разбирате кои и какви са причините за умишленото съсипване на БКС Троян? Какви политически кокошкари и некадърници сте избирали и избирате 20 и повече години?
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Илиянка такава партия ВМРО-НИЕ не съществува.Тя е създадена от Славчо Атанасов през 2010 год.След като Каракачанов ги осъди за използване на абвриетура ВМРО те я промениха само на НИЕ.Тази партия е разформирована през 2014 год.Тя не съществува в публичното пространство.Двамата Николай Тодоров и Ангел Балев се представят от тази партия в коалиция ИЗБОР ЗА ТРОЯН.При регистрацията на коалиция Избор за Троян за местните избори в ОИК Троян такава партия не съществува в представените документи за регистрация на коалицията.А в плакатите разлепени из Троян тази партия я имаше.Много пъти съм си задавал въпроса тези двамата Тодоров и Балев кого представляватВ коалицията и защо другите партий в тази коалиция си мълчат.Явно далаверата в общината е много голяма щом тези двамата със зъби и нокти драпаха да се докопат до Общински съвет.Моля те искам да чуя твоето мнение за тези троянски мафиоти и дерибей.

Анонимен каза...

Ясно е, че "контролният пакет" акции в Общинския съвет се държи от Марин Радевски. Защо на него му трябваше като председател на Общинския съвет именно Николай Тодоров (спомнете си "цирка" с избирането на председател)? Илияне, моля те да ни светнеш и по този въпрос.

Анонимен каза...

Като чета коментарите под тази статия мога да ги обединя като "Ние питаме, Пеевски отговаря". В този ред на мисли искам да попитам и аз. В предишната статия за БКС четем:

„БКС” ЕООД пое стремително надолу след силовото отстраняване през 2007 г. на управителя инж. Мирчо Банев, обвинен в сключване на неизгодна сделка за строителството на комплекс „Чаршията” (впоследствие инж. Банев спечели делото и бе изцяло оневинен).

Та въпросът ми към Илиян Пеевски е: Имало ли е неизгодна за БКС сделка при строителството на "Чаршията", която е облагодетелствувала Николай Тодоров?

Анонимен каза...

9-ти, абсолютно сте прав с измамата ВМРО-НИЕ, а аз исках само да подчертая още един път АБСУРДА, че един общински имот е харизан на НЕСЪЩЕСТВУВАЩА организация. Пореден успех на „успешната” Михайлова.
Колкото до тези двамата тариката, които най-нагло и безцеремонно използват властта за лично облагодетелстване, какво да ти кажа - то е жалко и обидно, то е една политическа гротеска, то е една абсолютна смрад и комунистически цинизъм, то е и една гавра с Демокрацията.
Да ви припомням ли, че този днешния ОбС все още НЯМА ПРАВИЛНИК съобразно ЗМСМА и че за това Н.Тодоров носи персонална и огромна вина? А неговия съпартиец Балев не носи ли също вина като два пъти председател на ОбС и да си трае. То бива простотия и ТЪПОТА в този ОбС, ама чак толкова не бива!
*
11-ти, за съжаление няма да мога да ви дам конкретна информация. Всичко това се случва преди да „вляза” в т.нар. партийна политика и да стана общински съветник през 2007-а година.
Мога обаче друго да споделя. След 1995-та г в Троян буквално идва новият 9-ти септември и БКП/БСП отново узурпира власта в Троян, начело с кмета Енкин, номенклатура на БКП Троян. За три мандата, Енкин и БСП разпродадоха /с планове за приватизация/ огромна част от ресурсите на Троян на БЕЗЦЕНИЦА с подставени „оценители”, един от които още си пълни гушата покрай днешните управленски комуняги.
Но, това е по-малката беда. От началото на 90-те Троян не само е наричан 4-та крепост на Демокрацията, а наистина бе един от малкото градове в България и източна Европа, тръгнал по съвсен нов път на развитие като европейските и американските общини. Това е много труден, бавен и инерционен процес, при който се СМЕНЯ СИСТЕМАТА!!!!!!!!! Сменя се старата система и се въвежда НОВА и Демократичма система НА МЕСТНО НИВО, която да е адекватна и да обслужва реално новия Демократичен строй, заложен в новата ни Конституция.
Всичко това Енкин и БСП/БКП унищожиха още в началото на първия си мандат и върнаха и наложиха старата комунистическа закостеняла Система, която за 20 години буквално съсипа Троян. Дали с Енкин, дали с милиционера Акимов, дали с „успешната” Михайлова – все тая! Системата е една и съща и само скоростта на пропадане на Троян при различните кметове е различна. Това е и поредното ИСТОРИЧЕСКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ на БКП/БСП към Троян и жителите му.
*
БКС Троян е поредната жертва на тази Система. Една неизбежна разруха, тръгнала от времето на Енкин, получила апогея си /унищожението/ при Акимов, а за Михайлова остана да крие и да разнася вмирисания труп на БКС, докато решат къде и какво да е погребението.
Спасението и един бъдещ възход на БКС, което предлагах многократно в ОбС Троян минаваше през СИСТЕМНО обновление, с професионален инженерен одит, професионален маркетингов пакет, ресурсно обезпечаване от собсвеника Община Троян – след което го пускай на пазара да ти докарва милиони. Нещо подобно беше и с Общинската консултантска фирма, която предложих и което предложение веднага бе отхвърленоято – също щеше да ниси милиони годишно на Общината. /само че нмаше да има комисионни за чиновниците/
Да ама не! В община, която се управлява от комунистически полуграмотни цървули, които хабер си нямат от Демокрация и пазарни отношения и които се опитват да строят капиталистически социализъм или социалистически капитализъм /накратко, дървено желязо/ – освен крах, разсипия, масово обезлюдяване и едно море от лъжи, измами и грандиозно ограбване на обществото – друго не очаквайте!
*
Един ловчанлия ме попита каква е разликата между Акимов и Михайлова.
Отговорът беше: При Акимов потъваме и изчезваме мрачни и потиснати, докато при Михайлова потъваме и изчезваме, но с усмивка на лице.
Нещо като чукчите, които преди революцията изпитвали чувство на глад и студ, а след революцията изпитвали пак чувство на глад и студ, ама и чувство на голяма благодарност.
Та толкова за успешните и по-малко успешните троянски комуняшки кметове от БСП и ГЕРБ и чукчите....опссс ...и избирателите им.
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Драги съграждани и приятели.С голямо удоволствие и надежда прочетох горните постове,особено въпросите към г-н Пеевски, от когото получаваме изключително пълни и аргументирани отговори и коментари.Но мисля ,че тези въпроси трябва да бъдат поставяни директно и към тези за които се отнасят.Има начини!Просто трябва да се намерят.Известна е мисълта,"спасението на давещите се е в самите тях".И когато се ходи да се гласува,трябва много,много да се мисли и внимава!
Минко Магунски
UK

Анонимен каза...

Тук дискусията е: "Пеевски сам се пита, Пеевски сам си отговаря". Сега ще видим, като е толкова навътре във всичко, дали ще отговори на няколко прости въпроса. Вярно ли е, че никой не желае да работи с него (той е фактически безработен от много дълго време) и по тази причина синът му го издържа? (Срамота!) Вярно ли е, че никога нокой не е успял да осъди, въпреки непрекъснатите му бръщолевения против този и онзи за какви ли не злоупотреби, а всичко това са празни приказки, за да се хареса на лумпенизираните поддръжници на Атака?

Анонимен каза...

14-ти част от въпросите са мои а не на Пеевски.А аз съм реален и не съм лумпенизиран поддръжник на Атака.Просто вече ми писна от троянските хайдуци и мафиоти да ме лъжат,да ме крадат и да погазват грубо законите.Знам че не ви е приятно да излиза истината наяве,но бабите в Троян казват,че рано или късно идва видов ден.И рано или късно правдата ще възтържествува.А това за сина на Пеевски че го издържа сме го чували.Пропусна само да кажеш че не си е взел хапчетата.Измислете нещо друго това вече не върви.

Анонимен каза...

14-ти, веднага отговарям
1. На първия ти въпрос - НЕ Е ВЯРНО. Работя с много колеги ИЗВЪН ТРОЯН и на общо 4 континента до момента. Дори в момента работя по няколко проекта в България, въпреки че съм на 20 000 км от България. Вярно е единствено, че комунягите от ГЕРБ и Избор за Троян ми ликвидираха бизнеса защото ОТКАЗАХ ДА БЪДА КОРУМПИРАН, да си затварям очите и да бъда човешка мастия като тях за да забогатея бързо от властта примерно като Ангел Балев със сметките му в КТБ. Разбира се, БЯХ ПРИНУДЕН да си ликвидирам и фирмата. В Троян вече можеха да работят само Придворните проектанти, приближени на власта. А Ангел Балев ползваше и злоупотребяваше с дадената му власт, за да осигурява работа на единия от Придворните проектанти.
След като се видяха, че пак не успяват да ме ликвидират финансово, троянската гербаджийска мафия начело с Акимов и Балев започнаха да ме преследват из цялата държава, притискайки работодателите ми. Успяха на 1-2 места и толкова.
Сега отново ме "изтърваха" и пак започнаха да беснеят и да сипят хули, лъжи и обиди.
*
Лирично отклонение:
Понеже ми писна тези помияри и овластени бандити да ми се врат в личния живот – ето сега на 14-ти ще му заведа няколко СЪДЕБНИ ДЕЛА заради няколкото КЛЕВЕТИ, а той там да доказва, че „сам си пиша въпросите”, че съм бил безработен, че някой ме издържал, че никой не работел с мен и т.н. долнопробни лъжи и клевети.
*
По втория въпрос: Да вярно е, не успях да осъдя нито Акимов нито Балев нито кой да е овластен троянски бандит. Давах ги на всички възможни инстанции, но, оказа се, че в тази държава властимащ не може да бъде осъден. Колкото до злоупотребите - те са факт. Доказателствата са налице и да се надяваме нещата в България да се променят, което ще означава Балев, Акимов и подобните им да ги видим зад решетките.
*
Сега пък аз имам въпрос към питащия –
Другарю 14-ти, ако това /примерно/ за "изчезналите" 1 700 000 лева пари от бюджета са "бръщолевения и празни приказки" - защо набедените не ме дадоха на прокурор за да защититят "опетненото" си от мен име? Защо бе? Та това е обвинение за един милион и седемстотин хиляди лева, което десетки пъти произнесох от трибуната на ОбС и публикувах поне 100 пъти в различни медии и сайтове?
И как си го представяте да подведа Председателят на комисията по корупция в НС с някакви „бръщолевения” за 1,7 млн лева, при положение, че се съгласи да допусне сигнала ми за разглеждане и при положение, че там се занимават с овластени бандитизми за над 50 -100 милиона. А тази комисия в НС задейства по въпросът Сметната палата, след това – прокуратурата и т.н.
В крайна сметка на Акимов е заведено някакво съдебно дело, но др. Цветан Цветанов /министър на МВР/ се намесва и прекратява това следствие срещу съпартиеца си Акимов. Поне това научихме от столичен вестник, др.14-ти.
Та, кой и как да бъде осъден в тази държава? Нали и затова сме на този хал!
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Пеевски крайно време е да започнем да назоваваме придворните проектанти на тези мафиоти с истинските им имена.Придворен на Ангел Балев е проектанта киснеш по цял ден във виенската сладкарница Пенко Терзиев.Той като пиявица се е лепнал за общинския бюджет.А придворния на успешната Дона без когото тя не може да каже нищо е не без известния другар Енкин.Той е другата пиявица.

Анонимен каза...

Така да бъде, 17-ти! Освен това, няма да е лошо да отговоря "по-достойно" на 14-ти.
*
И така, ето ви два конкретни случая да видите как се източва община Троян с "любезното" участие на Придворните, визирани от 17-ти. Единият кмет на Троян, а другият - общински съветник. Времето е някъде втората половина от последния мандат на кмета Енкин.
*
Ето го и първия случай
Преди много години, кмета Енкин сключва договор с местен инвеститор, на когото му се предоставя земята при бившата баня за жълти стотинки, срещу конкретни инвестиции. Минават годините - нищо не се изпълнява по договора. Започва правенето на Анекси за удължаване срока на договора - пак нищо.
И тук си задаваме първия въпрос - защо кмета Енкин не прекратява този договор, поради едностранно неизпълнение, а инвеститора да си понесе финансовите последствия? Отговорът може да е само един!!! Само че следствието и прокуратурата трябваше да го докажат, а не аз, че и някой като наглеца 14-ти по-горе да ми дири сметка кого съм бил осъдил. Аз да не съм съдия? Нека всеки си върши своята работа!
И сега внимавайте - вместо да прекрати договора и да защити интереса на гражданите – кмета Енкин предлага на ОбС Троян да гласуват на практика ОТКАЗ от претенции към неизрядния инвеститор. Само че Енкин няма как да пробута това само с гласовете на БСП в ОбС Троян. Трябват още общ.съветници. И кои са тези "още"? Ами това са ВМРО на Пенко Терзиев и Ангел Балев.
И така - гласуването минава успешно, общината се отказва от претенции с решение на ОбС Троян, а местният инвеститор, както се казва още на другия ден препродаде този имот на друг троянски бизнесмен, само че на ОСЕМ-ДЕВЕТ пъти по-висока цена.
Благодарение на „Придворните” и на „Новия политик” А.Балев - Община Троян и гражданите ЗАГУБИХА пряко около 350 000 лева от тази далавера на кмет и общински съветници, а косвените загуби са многократно повече.
А ако някой ми твърди, че тук не са играли много пари под масата и не сме свидетели на една кристална корупционна сделка - аз поне няма да му повярвам.
*
Ето ви и втория случай /по същото време с първия/
На Виенската сладкарница изтича арендния договор с общината. Кмета Енкин обявява конкурс за наемател на Виенската сладкарница. Конкурсът е обнародван в троянските вестници, но когато излизат - сутринта рано една черна кола минава и изкупува вестниците.
Арендаторът на Виенската има „силна връзка" в ОбС Троян и това са ВМРО с Пенко Терзиев и Ангел Балев.
„Изведнъж” кмета си промена решението /как ли е станало?/ и вместо конкурс - внася предложение в ОбС да се удължи договора на досегашния арендатор. Тук пък само гласовете на ВМРО не стигат и се нуждаят от гласовете на БСП. Получават ги!
И сега нещо интересно - в предложението на кмета е заложена обща наемна сума за арендатора някъде около над 50 000 лева. Това впоследствие бе обявено за "голям успех" за общината от троянските медии, за да може гражданите да бъдат ИЗМАМЕНИ с тази на пръв поглед голяма сума.
Само че никой в ОбС Троян не прави /УМИШЛЕНО или от ПРОСТОТИЯ/ сметката, че става дума за наем за 10 години. А това прави някъде около 400 /четиристотин/ лева месечен наем за площ около 210 м.кв. само вътре във Виенската сладкарница. Всичко това - при регламентирана ставка от същия този ОбС от около 6,7 лв/мк.кв. без ДДС за подобни общински обекти.
И така - ВМРО /П.Терзиев, А.Балев/ и БСП /Енкин/ - нанасят поредният финансов удар по община Троян, която губи от тази далавера близо 200 000 лева от наем на Виенската сладкарница през следващите 10 години.
*
Случайно ли е това и имат ли връзка тези два на пръв поглед различни случая?
Как мислите - имало ли е корупционни практики и даване на сериозни подкупи на овластени лица?
14-ти, ти с колко си напълни гушата от тези далавери...тогава? Защото за другите ти далавери тепърва ще те питам. Да не си въобразяваш, че не те знам кой си?
И.Пеевски
Adelaida, SA

Анонимен каза...

Към 14: аз съм 10, реален съм и въпроса, който зададох е мой. Но не получих отговор на него. Затова ще го задам още един път. А иначе е хубаво тази дискусия да си я четем преди избори. За това е абсолютно прав господин Магунски. Между другото прочетохме как са крали Енкин и Акимов, но нищо конкретно не видяхме за Михайлова. Та ето въпроса, на който не получих отговор:

Ясно е, че "контролният пакет" акции в Общинския съвет се държи от Марин Радевски. Защо на него му трябваше като председател на Общинския съвет именно Николай Тодоров (спомнете си "цирка" с избирането на председател)? Илияне, моля те да ни светнеш и по този въпрос.

Анонимен каза...

А аз се чудех защо Терзиев се протяга по цял ден на диванчетата във виенската като шарен котарак на припек.То не му трябвало да работи.Виждам,че от диванчето добре се краде.Този аренден договор на виенската за 10 год трябва да изтича или вече е изтекъл.Какво ще направи успешната Дона.Най вероятно пак някоя далавера усмихвайки се.

Анонимен каза...

А някой да попита как миню и топалкова лапнаха топ имот на пъпа на Троян?
Това беше поредната прикрита кражба на тоя престъпник, от страна на Михайлова.Толкова пародийно, че когато му бе зададен директен въпрос в залата на ОБС, маймуняка не знайно защо се обърна към кметицата,въпреки,че не тя му зададе въпроса:
„Донке, аз не знаих, че бабичката е купила етажа от пощата”!

Анонимен каза...

Поздравления за г-н Пеевски. Той единствен говори нещата в прав текст и съм сигурен, че всичко е истина.

Анонимен каза...

проба

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |