Кино в Ловеч – след 15 години без

* В дом „Преслав” е, казва се „Космос” и го откри космонавтът Георги Иванов, ще има по шест прожекции на ден
Ново начало
В деня на откриването на кино "Космос", Ловеч
СЛЕД 15-годишно отсъствие преди Великденските празници и в навечерието на градския си празник (11 май) областният Ловеч се сдоби с кино. Киносалонът се намира в дом „Преслав” на пъпа на града и ще носи името „Космос”, а лентата на новата придобивка преряза първият български космонавт, ловчалията Георги Иванов.

ЗАД СЛУЧИЛОТО се стоят трима млади хора, единият ловчалия – Цветомир Матев, състуденти от класа по кинорежисура в Благоевградския университет, които имат практика в производството на клипове и късометражни филми, а сега се пробват в киноразпространението. Идеята им е да има по шест прожекции дневно и да се показват всички най-нови световни заглавия, български филми - включително премиери, европейско кино.

„ИНВЕСТИЦИЯТА, която правим, е голяма и се надяваме да се възвърне. Киното ще продължи да функционира, докато има интерес към него. Ние го създаваме и се надяваме хората да го оценят и да го подкрепят”, заявил на откриването г-н Матев (цитатът е по lovechmedia.com). Според ловешкият ни колега и доказан познавач на киното Цветан Тодоров (nglas.wordpress.com) ремонтираната голяма зала в дом „Преслав” предлага всички удобства, характерни за съвременния кинопоказ. В Ловеч стана, защо не и в Троян?!

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

„го открива го”,„навечеЛието”...Генади, ма май си се отпочнал рано...

Анонимен каза...

Хайде грамотните и безгрешни почвайте да обиждате и Генадий.

troyan21 каза...

До №1: Хахаха, поправихме, благодарим. Наздраве!

Unknown каза...

Защо нестане и в троян ? в севлиево има сега и в Ловеч ,толкова ли няма в Троян инвеститори които да направят нещо хубаво за града.Оборудването не е толкова скъпо а има възвращаемост инвестицията.

Unknown каза...

Защо нестане и в троян ? в севлиево има сега и в Ловеч ,толкова ли няма в Троян инвеститори които да направят нещо хубаво за града.Оборудването не е толкова скъпо а има възвращаемост инвестицията.

Анонимен каза...

По същата причина, по която няма бензиностанция от голяма нефалшива верига, по същата по която няма магазин от голяма национална верига, по същата причина по която еснафлъкът и сребролюбието на местните величия убива всичко ново, умно, читаво и го гони в София, по същата причина....
Да продържавам ли?

Анонимен каза...

Но пък си имаме депутат, който боядисва яйца. Ааа?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |