Троянската управа търси депутатска подкрепа

* На срещата в кметския кабинет били поставени три твърде наболели пътни проблема – 4-километровата отсечка от Троян до Орешак, пътят до Дълбок дол и Голяма Желязна (25 км)
 и двата входа на града ни
А дано
По време на срещата, Троян, 28 март 2016 г.
СРЕЩА на високо равнище се е провела в началото на седмицата (28 март) в кметския кабинет в Община Троян, научихме от PR-ката на общинската администрация Станислава Цукева. По покана на кмета Донка Михайлова и председателя на Общинския съвет Николай Тодоров да обсъдят няколко наболели троянски проблема бяха дошли и седнаха на една маса четирима депутати от нашия избирателен район – двамата от ГЕРБ Антон Долапчиев и Иван Миховски, зам.-председателят на парламента Кирил Цочев (АБВ) и Джейхан Ибрямов (ДПС); единственият отсъстващ бил депутатът социалист Димитър Горов, но взаимността на „топлите” чувства между него и Троян са добре известни. Наред с парламентаристите на срещата присъствал и областният управител на област Ловеч Ирина Митева. От троянска страна, наред с кмета и общинския председател, участвали зам.-кметът с ресор строителство Бистра Чолакова и общинските съветници инж. Марин Радевски (ГЕРБ), инж. Владимир Хаджийски (БСП), инж. Ангел Балев („Избор за Троян”), Даниел Сираков (ВМРО) и адв. Захари Велев (ДПС).

ПОСТАВЕНИТЕ от домакините три основни проблема били свързани изцяло с пътната инфраструктура в района и по-конкретно – с няколко особено невралгични участъка, генериращи обществено напрежение от години, влошаващи качеството на живота на троянци и гостите на общината и влияещи негативно на бизнес средата и туризма в района. А съдействието на депутатите и областния управител се търси, тъй като става дума за участъци от републиканската пътна мрежа и без намесата на държавата решение не би могло да се намери.

ПЪРВИЯТ проблем е с 4-километровата отсечка от републиканския път III-357 от Троян до с. Орешак – от жп-прелеза при „Актавис” до ул. „Иван Павлов” в най-голямото троянско село. За последно това трасе е ремонтирано основно преди 30 години (през 1986 г.). През миналата година през него премина Воден цикъл 2, което допълнително влоши нещата - и в момента състоянието на подхода към основното троянско село и към най-посещаваната туристическа забележителност в нашия край, Троянския манастир, е плачевно и неадекватно на значимостта на тази пътна връзка.

ВТОРИЯТ проблем е свързан с 25-километровия участък от пътя III-402 - от кантон Добродан през селата Дълбок дол, Борима и Старо село до с. Голяма Желязна. Трасето е изключително амортизирано и от години влиза в плановете за реконструкция на държавната Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), но средства така и не се намират. Освен че обслужва споменатите селища, този път е и връзка с главния път София – Варна.

Входът на Троян откъм Ловеч от години плаче за сериозна реконструкция
ТРЕТИЯТ, но не по важност проблем е с двата входа на Троян (северния откъм Ловеч и южния откъм Беклемето). И двата са твърде неугледна визитка на града ни, бяха включени за цялостна реконструкция по ОП „Околна среда” (на 9-то място), но кой знае защо след това бяха извадени от списъка.

В РАЗГОВОРА четиримата народни представители признали важността на поставените проблеми и обещали да помагат според възможностите си за решаването им. А най-конкретен ангажимент поел зам.-председателят на парламента г-н Цочев, който се нагърбил със задачата да организира среща на общинското ръководство (г-жа Михайлова и г-н Тодоров) с министър Лиляна Павлова и шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Т21 

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

И в трите проблема пътищата са държавни, част от републиканската пътна мрежа! И Лиляна Павлова да не се прави на "паднала от Марс", а да отпуснат пари и великия инженер Грозданов, шеф на Областно пътно управление Ловеч да се размърда.Номера "пари няма" този път не минава. Винетките станаха от 67лв. на 97лв.!АПИ събра милиони в по-вече от 2015г., те къде отидоха?Да не минава и номера-трябва проектиране/време и процедури/, защото могат да извършват незабавни локални ремонти без строително разрешение, особено на входа на с. Дълбок дол където участък от около 1 км., не е кръпка до кръпка, а кръпка върху кръпка!Вина носи и общината защото строителят си остави ръцете при изграждането на канализация в кв. Ливадето и водопроводните отклонения в с. Борима/44 на брой!!!/ където настилките пропаднаха и ние данъкоплатците си трошим нервите и колите.

Анонимен каза...

Само за сведение,в кв Ливадето-по известно като Донкина тръскалка,пътят е прекъснат на 62 места.
Да Шестдесет и две места.
Минаваш с 20 км/ч....а бе в кой век живеем,че да се движим с конски ход?
Минаваш с 30 км/ч -падат ти пломбите.Райковска,Шейретов и другите зъбари печелят.
Минаваш с 45 км/ч-ломбаго,дискова минават ,като на малко куче.
Минаваш с 60км/ч..Опс! То ограничението е до 50 км/ч-забравих.Но все пак ако минеш,после при Митю Дългия или Данчо Ментето,я за биалетка,я за каре ,я за ауспух.

Малко се поувлякох и навлязох в -Зоната на спама,за което коментара ми ПАК сигурно ще бъде изтрит от г-н Маринов,но нещата трябва да се назовават с истинските им имена.

Анонимен каза...

до № 2. Уважаеми, в началото на кв. Ливадето идвайки от Троян в посока Орешак там където е автобусната спирка и наляво се отива за бенакс ли за куинс ли непомня точно се мъдри пътен знак с ограничение на скоростта на 30км.ч. и отдолу табела, че знака важи за 1000м./демек през цялото Ливаде е 30 км.ч.!/, тъй че ако надвишиш тази скорост освен изброеното от теб можеш да се снабдиш и с акт. Докъде я докараха! Да ограничиш третокласен държавен път с до 30 км. ч.! Същото е и на пътя през упоменатите вече села!

Анонимен каза...

Аз да кажа на всички анонимни, че май не са хептен анонимни.

Бай Дечо Пора каза...

№ 1, когато има къщи от двете страни на пътя-пътят е общински, а не републикански.Този участък е известен сред хората от Троянска община като "Донините дупки", "Къртичините", "Отмъщението на Дона" и "Донкина тръскалка"(вероятно има и други народни умотворения. Та за тези дупки, къртичини и т.н. си е отговорна кметицата и само кметицата. Толкоз...

Анонимен каза...

Защо го няма Роко? Той ще им покаже как се път прави..

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |