Троянската управа търси депутатска подкрепа

* На срещата в кметския кабинет били поставени три твърде наболели пътни проблема – 4-километровата отсечка от Троян до Орешак, пътят до Дълбок дол и Голяма Желязна (25 км)
 и двата входа на града ни
А дано
По време на срещата, Троян, 28 март 2016 г.
СРЕЩА на високо равнище се е провела в началото на седмицата (28 март) в кметския кабинет в Община Троян, научихме от PR-ката на общинската администрация Станислава Цукева. По покана на кмета Донка Михайлова и председателя на Общинския съвет Николай Тодоров да обсъдят няколко наболели троянски проблема бяха дошли и седнаха на една маса четирима депутати от нашия избирателен район – двамата от ГЕРБ Антон Долапчиев и Иван Миховски, зам.-председателят на парламента Кирил Цочев (АБВ) и Джейхан Ибрямов (ДПС); единственият отсъстващ бил депутатът социалист Димитър Горов, но взаимността на „топлите” чувства между него и Троян са добре известни. Наред с парламентаристите на срещата присъствал и областният управител на област Ловеч Ирина Митева. От троянска страна, наред с кмета и общинския председател, участвали зам.-кметът с ресор строителство Бистра Чолакова и общинските съветници инж. Марин Радевски (ГЕРБ), инж. Владимир Хаджийски (БСП), инж. Ангел Балев („Избор за Троян”), Даниел Сираков (ВМРО) и адв. Захари Велев (ДПС).

ПОСТАВЕНИТЕ от домакините три основни проблема били свързани изцяло с пътната инфраструктура в района и по-конкретно – с няколко особено невралгични участъка, генериращи обществено напрежение от години, влошаващи качеството на живота на троянци и гостите на общината и влияещи негативно на бизнес средата и туризма в района. А съдействието на депутатите и областния управител се търси, тъй като става дума за участъци от републиканската пътна мрежа и без намесата на държавата решение не би могло да се намери.

ПЪРВИЯТ проблем е с 4-километровата отсечка от републиканския път III-357 от Троян до с. Орешак – от жп-прелеза при „Актавис” до ул. „Иван Павлов” в най-голямото троянско село. За последно това трасе е ремонтирано основно преди 30 години (през 1986 г.). През миналата година през него премина Воден цикъл 2, което допълнително влоши нещата - и в момента състоянието на подхода към основното троянско село и към най-посещаваната туристическа забележителност в нашия край, Троянския манастир, е плачевно и неадекватно на значимостта на тази пътна връзка.

ВТОРИЯТ проблем е свързан с 25-километровия участък от пътя III-402 - от кантон Добродан през селата Дълбок дол, Борима и Старо село до с. Голяма Желязна. Трасето е изключително амортизирано и от години влиза в плановете за реконструкция на държавната Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), но средства така и не се намират. Освен че обслужва споменатите селища, този път е и връзка с главния път София – Варна.

Входът на Троян откъм Ловеч от години плаче за сериозна реконструкция
ТРЕТИЯТ, но не по важност проблем е с двата входа на Троян (северния откъм Ловеч и южния откъм Беклемето). И двата са твърде неугледна визитка на града ни, бяха включени за цялостна реконструкция по ОП „Околна среда” (на 9-то място), но кой знае защо след това бяха извадени от списъка.

В РАЗГОВОРА четиримата народни представители признали важността на поставените проблеми и обещали да помагат според възможностите си за решаването им. А най-конкретен ангажимент поел зам.-председателят на парламента г-н Цочев, който се нагърбил със задачата да организира среща на общинското ръководство (г-жа Михайлова и г-н Тодоров) с министър Лиляна Павлова и шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Т21 

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

И в трите проблема пътищата са държавни, част от републиканската пътна мрежа! И Лиляна Павлова да не се прави на "паднала от Марс", а да отпуснат пари и великия инженер Грозданов, шеф на Областно пътно управление Ловеч да се размърда.Номера "пари няма" този път не минава. Винетките станаха от 67лв. на 97лв.!АПИ събра милиони в по-вече от 2015г., те къде отидоха?Да не минава и номера-трябва проектиране/време и процедури/, защото могат да извършват незабавни локални ремонти без строително разрешение, особено на входа на с. Дълбок дол където участък от около 1 км., не е кръпка до кръпка, а кръпка върху кръпка!Вина носи и общината защото строителят си остави ръцете при изграждането на канализация в кв. Ливадето и водопроводните отклонения в с. Борима/44 на брой!!!/ където настилките пропаднаха и ние данъкоплатците си трошим нервите и колите.

Анонимен каза...

Само за сведение,в кв Ливадето-по известно като Донкина тръскалка,пътят е прекъснат на 62 места.
Да Шестдесет и две места.
Минаваш с 20 км/ч....а бе в кой век живеем,че да се движим с конски ход?
Минаваш с 30 км/ч -падат ти пломбите.Райковска,Шейретов и другите зъбари печелят.
Минаваш с 45 км/ч-ломбаго,дискова минават ,като на малко куче.
Минаваш с 60км/ч..Опс! То ограничението е до 50 км/ч-забравих.Но все пак ако минеш,после при Митю Дългия или Данчо Ментето,я за биалетка,я за каре ,я за ауспух.

Малко се поувлякох и навлязох в -Зоната на спама,за което коментара ми ПАК сигурно ще бъде изтрит от г-н Маринов,но нещата трябва да се назовават с истинските им имена.

Анонимен каза...

до № 2. Уважаеми, в началото на кв. Ливадето идвайки от Троян в посока Орешак там където е автобусната спирка и наляво се отива за бенакс ли за куинс ли непомня точно се мъдри пътен знак с ограничение на скоростта на 30км.ч. и отдолу табела, че знака важи за 1000м./демек през цялото Ливаде е 30 км.ч.!/, тъй че ако надвишиш тази скорост освен изброеното от теб можеш да се снабдиш и с акт. Докъде я докараха! Да ограничиш третокласен държавен път с до 30 км. ч.! Същото е и на пътя през упоменатите вече села!

Анонимен каза...

Аз да кажа на всички анонимни, че май не са хептен анонимни.

Бай Дечо Пора каза...

№ 1, когато има къщи от двете страни на пътя-пътят е общински, а не републикански.Този участък е известен сред хората от Троянска община като "Донините дупки", "Къртичините", "Отмъщението на Дона" и "Донкина тръскалка"(вероятно има и други народни умотворения. Та за тези дупки, къртичини и т.н. си е отговорна кметицата и само кметицата. Толкоз...

Анонимен каза...

Защо го няма Роко? Той ще им покаже как се път прави..

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |