В Троян забраниха гонките по пътищата

* Наред със забраната в Наредба №2 за организацията и безопасността на движението на територията на община Троян бе дефинирано понятието „гонка” * Законотворците, ваш ред е!

16-годишната Велислава Цанкова,
убита при автомобилна гонка край Лесидрен
Време беше

НА ПЪРВАТА си за 2016 г. сесия (21 януари) Общинският съвет в Троян прие важно допълнение към Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението на територията на община Троян. Става дума за новата т. 27 към чл. 15, гласяща: „Забранява се надпреварата между моторни превозни средства - гонка по пътищата за обществено ползване на територията на община Троян”. Тоест – за пръв път в официален общински документ се санкционира зловредното явление „гонка по пътищата”, довело до не едно ПТП с тежки последствия както в страната, така и в нашия район (пресен пример е убийството на прекрасното 16-годишно троянско момиче Велислава Цанкова и връстникът й Марино Цветанов при гонка на два автомобила край с. Лесидрен – бел. Т21).

В „ДОПЪЛНИТЕЛНИ, преходни и заключителни разпоредби” на Наредба №2 е дефинирано понятието „гонка”: §7 „Гонка“ е съревнование между две или повече моторни превозни средства по пътищата за обществено ползване, при което моторни превозни средства потеглят или едновременно и се състезават кое първо ще достигне до предварително определена цел, или потеглят на интервали и се отчита времето, за което всяко от тях изминава дадено разстояние”.

С ТОВА си допълнение в Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението на територията на община Троян - предложението бе внесено от председателя на местния парламент Николай Тодоров, - троянските общински съветници изпревариха депутатите в Народното събрание, които все още се бавят със санкциониране на понятието „гонка” в Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс. Законотворците, ваш ред е!

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Може ли малко информация- с какви мероприятия община Троян отрази днешнят ден посветен на жертвите на комунизма.

Анонимен каза...

1-ви, вече има много да чакаш и няма да дочакаш. Това е тема табу за този смрадлив посткомунистически градец. Последният, който припомняше на другарите и другарките пишман-демократи за тази дата и изобщо за безпардонното рекомунизиране на този град и община беше Илиян Пеевски с неговите десетки декларации, изявления, припомняния кой какъв е бил и какво ли не по "тази тема".
А "тази тема" включва не само статистики и историческа фактология. "Тази тема" включва всичките лъжи, измами, демагогия, безпардонна наглост, просташка самоувереност, криминална същност, политическа неадекватност, човешка мерзост,..... на бившата /и настояща/ троянска номенклатура на БКП и нещо много важно - и на всички онези ОТРЕПКИ които не са номенклатура на БКП, но 26 години легитимираха номенклатурата на БКП за някакви демократи и модерни европейски управници. Тези ОТРЕПКИ можете да откриете във всички троянски псевдодемократични партии и в троянските медии, които 26 години не се спряха да възпяват тези нови посткомунистически управленски и политически некадърници.
Тези ОТРЕПКИ бутнаха един антифашистки паметник в центъра на Троян и си помислиха, че са заличили дирите си, че в Троян сякаш не е имало никога комунизъм, че кметовете от последните 20 години Енкин, Акимов и Михайлова сякаш не са били номенклатура на БКП, че...., че.....
*
Троян продължава да живее потънал в лъжи и демагогия. Цената която ще плати за тази измама и гавра ще бъде жестока.
Това обаче не е проблем, защото тези с мозък в главата се изнесоха, а на това което е останало в Троян му е все тая кой ще го язди и третира като говедо.
Защото само едно тъпо троянско говедо може да търпи всичко това и да не реагира!!!

Анонимен каза...

http://statii.svetikliment.com/2016/01/blog-post_23.html

Анонимен каза...

До 2: Тия работи са така! Ама...

Илянка, говориш за себе си в трето лице...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |