Кметът на Калейца Ангел Минков (ГЕРБ) подаде оставка

* „Не издържам на психическото напрежение, причините са лични, нищо друго”, коментира пред Т21 селският управник * Миналата година предшественичката му Ренета Варчева посочи сходни мотиви за
 отказа си да се кандидатира
Рокади
Подалият оставка кмет на с. Калейца Ангел Минков
В СРЕДАТА на месеца (14 януари) кметът на троянското село Калейца - Ангел Минков, е подал оставка от поста. Оставката е подадена според изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) – до председателя на Общинския съвет Николай Тодоров и чрез него до Общинската избирателна комисия (ОИК). В 3-дневен срок ОИК би трябвало да уведоми общинския кмет Донка Михайлова за оставката и след изтичане на нов 3-дневен срок за евентуално възражение от нейна страна да приеме решение за прекратяване на пълномощията на г-н Минков. Препис от решението се изпраща в ЦИК и на председателя на местния парламент в 3-дневен срок от влизането му в сила. Оттук насетне законът изисква местният парламент да избере временно изпълняващ длъжността до провеждането на частични избори и избор на титуляр. Но на какъв точно етап е придвижването на подадената оставка не е ясно, а в сайта на ОИК - Троян няма никаква информация по случая.

НА ВЪПРОСА ни „Защо?” - зададохме го на г-н Минков на последната сесия на Общинския съвет (21 януари), на която той бе сред публиката, - отговорът бе следният: „Не издържам на психическото напрежение, причините са лични, нищо друго”. Не стана ясно обаче от какво точно идва психическото претоварване на калеешкия кмет, който на скорошните местни избори (25 октомври 2015 г.) спечели още на първия тур. Припомняме – 44-годишният кандидат на ГЕРБ в Калейца Ангел Минков надделя в кметската надпревара с вот от 53% (167 гласа) срещу опонентите си Веска Мешева от ВМРО с 40% (127 гласа) и Тодор Тодоров от „Избор за Троян” – 7 % (22 гласа).

ЕДНО НЕЩО обаче прави впечатление. Преди споменатите миналогодишни местни избори тогавашният кмет на Калейца Ренета Варчева, караща трети пореден мандат (от 2003 г. насам, като на изборите през 2011 г. бе избрана с рекорден за цялата община Троян вот от 79,3% - бел. Т21), радваща се на голямо одобрение сред калейчани и сигурен победител при ново кандидатиране, неочаквано се отказа от кметската надпревара. Тогава по повод на този отказ говорихме с г-жа Варчева и тя посочи същата причина – не издържам на напрежението. Случва ли се нещо странно в Калейца и дали няма някаква тъмна сила, която притиска кметовете на селото, кой знае?

Т21

9 коментара:

Анонимен каза...

Намирисва ми нещо на компроматче свързано с дървената мафия. Нищо не твърдя, само така ми намирисва. Преди време след като умря Папа Иойн Павел ІІ, избраха нов Папа. Този новият изкара има няма май година и подаде оставка. Компроматче, снимали го как лапа пишки и вече като Папа не му отивало на поста. По пътя на логиката, понеже в Калейца друга далавера няма как да има освен добив на дървесина, та така ми понамирисва.....

Анонимен каза...

Че какво лошо има?
Бутат ти едни рушвети, бутат и на горският.
Всеки за това мечтае.

Анонимен каза...

Май свършиха корумпираните кметове.Има глад за корумпирани кметове.Само честните хорица ли останаха.На този човек шапка му свалям,че не желае да си опетнява името като далавераджия кмет.Браво на него.Излиза с чест и достойнство и гордо вдигната глава.БРАВО НА ЧОВЕКА.

Анонимен каза...

Дървената мафия пипа яко - заплашва, ако не й вървиш по гайдата. А в Калейца дървената мафия е с едно име с корен "лифт".

Анонимен каза...

Почти всички се топлим на дърва и така е било. Дърводелски и дървопреработващи фабрики е имало и има. С какво се занимава дървената мафия?

Анонимен каза...

Вие изобщо някога виждали ли сте честен гербаджия??????????

Анонимен каза...

Ангел е добър човек и професионалист.Не знам как е попаднал в ГЕРБ,но това не е причина да бъде обиждан както в случая от 6-ти.

Анонимен каза...

Аз съм работил с Ангел и да Ви кажа ,че толкова честен и добър човек като него вече рядко се среща.

Анонимен каза...

Минчо,ако не си си по трапето,в Калейца търсят кмет!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |