Магистрала „Хемус” минава край Троян

* Огромният рекламен билборд представя четири знакови троянски обекта – Манастира, стомната в центъра на града, Музея на занаятите, Троянския Балкан * Общината се е договорила с АПИ за
 срок от 10 години
ТроянЪТ
ОГРОМЕН билборд на Троян привлича погледите на хилядите, преминаващи ежедневно по автомагистрала „Хемус” – северната връзка между столицата София и Варна, една от най-натоварените пътни артерии в България (билбордът е двустранен и е поставен на километър 27+385 вдясно преди Витиня, посока Варна). Грамадното рекламно пано представя четири знакови обекта от Троян и Троянско: прочутия Троянски манастир – третата по-големина и значимост християнска обител в страната, голямата стомна „Троянка” в центъра на града, подсказваща водещото място на Троян в производството на традиционна керамика, уникалния за страната Музей на занаятите и вълшебна гледка от величествения Троянски Балкан; в средата е логото на града с мотото (слогана) „Троян – сърцето на Балкана”. От общинската администрация поясниха, че договорът с Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), която отговаря за магистралата, е рекламното съоръжение да се използва за срок от 10 години (за цената нямаме информация).

Александър Севдански
ДИЗАЙНЪТ на рекламния продукт е дело на младия Александър Севдански, студент първа година в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, завършил през 2015 г. троянската Художествена гимназия „Проф. Венко Колев”. А фотографиите са на известния троянски майстор на обектива Петър Петров. Амбицията на Община Троян отива и по-далеч – в бъдеще по подобен начин да се рекламират и популяризират значими троянски събития като Българския фестивал на сливата, Рок академията и др.

ПРИПОМНЯМЕ, че неотдавна, през лятото на 2015 г., от Общината лансираха друг твърде атрактивен начин за рекламиране на бранда Троян и на значими троянски събития – 24 хил. чаши, пускани от вендинг автоматите в трите най-големи български града София, Пловдив и Варна. Чашите бяха пет вида с основен акцент върху логото и слогана на Троян и насочваха вниманието към Рок академия – Троян 2015, Българския фестивал на сливата 2015, новия туристически пакет „Три дни в Троян – традиции, природа, дух” и минералните извори и курорти в Троянско. Впечатление прави и ясният ангажимент на кмета Донка Михайлова към сектора туризъм, заявен в началото на втория й мандат, и специалното внимание към мащабния проект за културно-исторически туризъм „Виа Траяна”, върху което бе акцентувано и в кметската реч при встъпването в длъжност. 

Т21

Още по темата:

38 коментара:

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Ебаси дизайна, ебаси концепцията, трансцедентиката и метафизиката на тази рекламна експоненциална флуктоация... Само топките на великия троянски философ, създател и потребител на сливова шльокавица са пренебрегнати, незнайно защо... Дискриминация, къде е БХК?!

Анонимен каза...

по автомагистрала „Хемус” – северната връзка между столицата София и Варна,

Че кога я пуснаха в експлоатация тази "връзка"?

Анонимен каза...

Снимките са супер, обаче бранда е уникално ГРОЗЕН. Защо бе избран, глупав като слоган, грозен като лого. Ужасен!

Анонимен каза...

Втори и четвърти вървете и се гръмнете!Вредни сте!

Анонимен каза...

Това в средата прилича на капачка от известна българска фирма за минерална вода. Кой "умник" одобри този неподходящ дизайн. Докога в нашата мила община ще творят чудеса, от които очевидно не разбират?! Не говоря за идеята - тя е супер. Говоря за недодяланият дизайн на билборда. Жалко за хубавите снимки на Петров.

Анонимен каза...

Ако някой реши да посети нашия хубав град,и недай си боже пък мине по пътя покрай язовир Голяма Желязна майко мила,сигорно ще се откаже и ще се върне. Поне махнете табелата,за да неставате смешни господа рекламиращи града ни, или онзи знак който ви задължава да карате в продължение на 40 км. с 30 км/час.

Анонимен каза...

Исках да кажа язовир Сопот

Анонимен каза...

Мрънкалници,няма угодия.

Unknown каза...

магистралата СОФИЯ-ВАРНА ще минава между ЛОВЕЧ и ПЛЕВЕН някъде около тенекиения ХАН от там къмБЯЛА русенско и. т. нат.

Анонимен каза...

9-ти когато един човек умре, на него не му е трудно и тежко,защото е умрял,но на другите около него е много трудно и тежко, КОГАТО СИ ТЪП Е АБСОЛЮТНО СЪЩОТО! По добре мълчи не е нужно да показваш колко си тъп!

Анонимен каза...

:))) 11-ти това ми хареса.
Обаче този път найстина щяха да го правят,какво стана??? Пътят е ужасен за каране. А колкото до болборда в събота го видях, на мен лично ми направи добро впечетление, хубав е.

Unknown каза...

Който говори за дизайн, говори глупости! Това е механично и случайно поставени произволно и без логика избрани снимки. Те са буквално затиснати с нещо като бирена капачка (мнението си за подарения бранд вече съм го казвал. Ако ти подарят сляп кон, не е нужно да приемеш подаръка). Който и да е одобрил "дизайна" не е важно! Една глупост вече е поставена на пътя. Жалко, че полу моженето и полу знанието продължават да владеят общината и общинската администрация!

Анонимен каза...

Той ви го е написал, четете - километър 27+385, преди Витиня. Е, заглавието трябваше да е: "Билборд на Троян край магистрала Хемус", ама нейсе, те и без туй ги отдалечиха от платното. Видял някой, снимал, да е жив и здрав. Старият герб на Троян имаше шише или стомна, река и планина. Правим празник на сливовата и сливовицата, рекламираме се като туристическа дестинация... Кой го измисли това и какво е: схема на тектонични размествания, новата емблема на Ситроен, ползвана тоалетна хартия или скенер на мозъка му. Je suis против тъпотиите в Родината.

Анонимен каза...

Няма как в Троян да се направи нещо умно.
А и както казаха други преди мен - по-добре да не идват хората да си трошат колите по
завещаното ни от Банко Банков минно поле по пътищата ни,
Да не говорим за Ливадето. Все пак през там се минава за манастира.
Ами пътищата в града? Копка до копка.
Трагедия по селски.

Анонимен каза...

Иначе тия билбордове бяха на Красен Кралев, сега са на неговата мама...
И една задачка за шарлитата:
https://www.youtube.com/watch?v=4d5mXAy8sa0

Анонимен каза...

Инициативата е добра. Но бранда не се харесва от троянци. Ръководството на общината не се съобрази с мненията от общественото допитване и насила ни натресе това нещо. Поради какви причини, може само да гадаем. Дизайнът на платното - ние Троян ли рекламираме или това нещо "бранда". Снимките се губят и могат да се видят само, ако човек спре до билборда и се загледа по обстойно. Нямам нищо против "дизайнера", но за такова нещо, което ще се вижда от много хора всекидневно, трябва да се използва професионалист в този бранш. Общинските ПР-и да не се опитват да променят общественото мнение, а да погледнат реално на нещата. Вземете си поука и оправете недомислицата!

Анонимен каза...

Тази Общинска администрация е толкова напраскана и компетентна.Ама е компетентна само за пълнене на личния си джоб с далавери.Те са такива майстори на лъжата,че ако ги слушаш можеш да се изумиш от наглоста им.Най-големите майстори на лъжата са Боян Кръстев,Таня Димитрова и Хитров.А най лошото е че така майсторски лъжат Кметицата и тя им вярва и им подписва всичко каквото и поднесат.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, всичко в което е вложен труд за просперитета ни трябва да се подпомага. Но някак встрани от тематиката на вестника и сайта остава животът на обикновените граждани на общината-пенсионери, наемни работници, служители, младежи. Напишете нещо за тях, за това как се чувстват, радостни ли са, оптимисти ли са, здрави ли са, виждат ли развитието си в бъдещето, други неща.

Анонимен каза...

Магистрала " Хемус" верно "минава" край Троян. "Минава" на около 50 километра. Голямо и много близко "минаване". И когато я направят искам някой троянец да ми каже от къде ще мине за София? По досегашния маршрут Троян- І-4/при Абланица/ и оттам за София или ще Мине от Троян-Тенекиен хан и оттам по магистралата за софия и ще увеличи пътя си с 80 км? Едва ли. Така написано, че магистрала Хемус "минава" до Троян е некоректно.Може ако имаме предвид народния говор за близко и далечно, но е неудобно да го напиша.

Анонимен каза...

20-ти, магистрала Хемус я правят за да свърже София с пристанище Варна и скоростната отсечка до Русе. Никой не се интересува откъде ще минава троянеца.

Анонимен каза...

Стомната е най-важния обект!

Анонимен каза...

Глупакът критикува, умният дава решения :) красноречиво

Анонимен каза...

:) Коментарите, обаче, са забавни.
Снимките на Пешо са невероятни винаги, но този пикльо Севдански, не знам защо е решил да се изявява точно на толкова видно място ... не му се отдава таз работа, няма смисъл.

А кметицата, след като се уговорила с АПИ за срок на престой на билборда, да ги пита дали няма да се врекат да пооправят малко пътищата в района, водещи до "забележителностите", посочени на същия. Че ако я питаме нея, тя ще каже, че е отговорност на АПИ, затова напомням да вземе, че да ги покани за действия!

Анонимен каза...

"четири знакови обекта от Троян" - стомната е една от най-значимите, страхотни и невиждани забележителности на града!

22-ри, прав си - просто да умреш от смях!

:D :D :D

Анонимен каза...

па и донкА да се снима на плакат т.е ората де да видят кмет комуноид ко не в Троянът .

Анонимен каза...

На много троянци им харесва да оплюват труда и положените усилия, докато те самите през целият си живот са паразитирали и не са дали нищо на града и обществото - много жалко. Идеята и изпълнението са перфектни и съм сигурен, че ще са успешни!

Анонимен каза...

Какво пак недоволствате.Какво пак оплювате!!Не се сприятелява! Не ви ли омръзна от тази завист,това опрекване!Бъдете хора бе!!
Нямате угодия.Направо нямам думи!!! Само това знаете да упреквате постиженията на другите!! Айде стига сте гледали със зло!!! УЖАС!!

Анонимен каза...

Не се сприятелява - *Не се спряхте! (извинявам се за грешката)

Анонимен каза...

27-ми,
въздържах се от коментари по темата,но думата ти перфектни ме изкара от равновесие.Аз няма да оплювам създателят.Момчето може да е положил труд.Но резултата се вижда,че не е добър.Пешо е добър фотограф,но ако тези снимки ги е правил специално за случая,нещо не се е получило.В последно време ни заливат зле направени реклами и окото ни някак си свикна с това.Като прибавим самовлюбването на тези дето ги правят и се хвалят и ето един такъв продукт.Не,че тези дето карат със 150 на магистралата ще видят и ще разберат какво гледат.И така кръгът се затваря
И да съм по конкретен,да не каже някой,че само критикувам.
От четири снимки за Троян две са на сградата на музея.Близък и по-общ план,заради стомната.Една на Троянския манастир и една незнайна на какво.Поне синьото небе да беше отгоре/разбирай долният ред снимки или поне на кръст да бяха поставени и тази капачка в средата да не е толкова контрастна и платна.Пак щеше да е по-добре,,дори и с тези снимки.Ама нейсе.Толкова си можем.И най-лошото,че се съгласяваме с това и то с пари на нашият гръб.

Анонимен каза...

Да допълня,че транспаранта за 180 години Троянска църква,дето вися пред музея беше направен по подобно грозен начин.Ако някой вече си спомня за това.

Анонимен каза...

Бих озаглавил,така наречения билборд-транспарант:Четири снимки и едно недоразумение!
Стомната поне всеки втори,ходил във вече несъществуващото Синди,е препикавал-след среднощния купон с некачествен алкохол.
Харесват ми китките пред музея,ако не е минала оная бабка,де ги обра още при разсаждането им.
Манастира ......добре че е сниман във вътрешния двор.Ако беше панорамна снимка,на главния вход-щеше да изглежда,като затвора Синг-Сингх/с тия четири метрови стени/.
Гората ????
...и в момента гори един участък над Черни Осъм,в посока към Зелениковския манастир.
Гората????
...имаше я някога,ама я изсякоха.
Това бяло копче в средата ми напомня бутон на асансьор.

Интересно ми е-какви пари е взел тоя,за тази глупост сътворена?

Анонимен каза...

Ей, вярно и аз се чудех на какво ми прилича копчето, то било на асансьор!

Анонимен каза...

Ей много сте смотани! Само капризи и лигавщини!! Аман от тази ваша злоба!!!

Анонимен каза...

Кой, кое, как? О...о, някой се обижда, все пак нещо го е докоснало!Защо всичко, което не ни изнася непременно е злоба, не е така, просто си въобразявате, айде че си имам работа!

Анонимен каза...

Защото винаги не ви изнася щом не е ваше постижение!!!!!

Анонимен каза...

36-ти, чак пък постижение, посмали малко, в очите на кого е постижение.Подобна сглобка от снимки може да направи всеки ученик от 6 клас в Power Point.

Анонимен каза...

Ами защо не накараха тогава 6ник!?
Не смешно ми е,защото само пишете а всъщност вие не сте направили нищо даже това,което "може да направи всеки ученик от 6 клас в Power Point". :Д Ма не говорете за хората,критикуваите...в това сте най-добри. :) :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |