Толкова ли ви е нужен постът на кмет?!

* „И много ви моля, във Вашия щаб все пак да се намери някакъв мъж, който да подпише писмото Ви, за да мога да го съдя за намеците за лични интереси. Това няма да Ви го простя!”
Право на отговор
Донка Михайлова
Уважаеми Предизборен щаб на ПП ГЕРБ - Троян,

Първо – искам да Ви благодаря, че за първи път в тази кампания хвърляте обвинения все пак от нечие име, макар лично име на председателя, подписал писмото, да няма (виж „Щабът на ГЕРБ пита щаба на БСП”). Второ – да се съглася, че сте последователни, задавате въпроси така, че да не получавате отговор. Защото няма как, при положение, че пристигате в дома ми в 17:58 ч. или публикувате  писмото си след 20:30 ч. в петъчния ден, да получите аргументиран отговор с документи, които са архивирани в Община Троян, приключила работа в 17:00 ч.

Уважаеми Предизборен щаб на ПП ГЕРБ - Троян, знаете, че поръчахте на Вашия областен председател водният цикъл в Троян да не получи строително разрешение. Зам.-министър Нанков ми призна в своя кабинет в проведен помежду ни разговор на 7.08.2015 г., че става дума за политическа поръчка. Членове на Вашето ръководство ми казаха, че това е обсъждано в ръководството на ГЕРБ – Троян още преди година. Поисках разговор с председателя Ви – г-н Иван Миховски, за да му поясня, че това означава Троян да бъде заробен финансово, а г-н Миховски избяга. Радвам се, че на 13.10.2015 г. комисията за приемане на обекта го прие без забележки. В личен разговор членове на комисията ми споделиха, че това е един от добрите водни цикли на България.

Уважаеми Предизборен щаб на ПП ГЕРБ - Троян, толкова ли Ви е нужен постът на кмет, че сте готови да заробите Троян заради този пост? Зам.-министър Нанков ще Ви потвърди, че в наш разговор му казах: „Троян ми е по-скъп от стола на кмет. Моля те, не жертвайте Троян, бийте мен!”. Кой от вас е казвал такова нещо?

А сега по темата. Да, има такова писмо. Преди него имаше друго – за 10% корекции. Такива писма има и за други проекти и сме успявали да убедим Управляващите органи, че не са прави. Причините – виж в приложеното писмо. След наше обяснение процентът бе намален наполовина. Процедурата не е приключила – Община Троян е в кореспонденция с  Методическия съвет към МС по темата. Няма начин стойността на корекцията да бъде коментирана, след като не са верифицирани (одобрени) средствата по проекта – те са много, много по-малко от цитираните в писмото на МОСВ. Ако все пак се стигне до корекции, Общинският съвет, естествено, ще бъде информиран.

Уважаеми Предизборен щаб на ПП ГЕРБ - Троян, от Вашето писмо става ясно, че държавната власт в лицето на министерства изпраща своя кореспонденция на една политическа сила в Троян с цел компромати и заради амбицията й за власт. И много Ви моля, във Вашия щаб все пак да се намери някакъв мъж, който да подпише писмото Ви, за да мога да го съдя за намеците за лични интереси. Това няма да Ви го простя!

И ще завърша с това – след края на моя първи мандат Троян няма да има и стотинка задлъжнялост, а ще има милиони преходен остатък. Ще ви напомня – оставихте на Троян над 3,2 млн. дълг, като ежегодно данъкоплатците изплащат 700 000 лв. от него.

Донка Михайлова,
председател на Предизборния щаб на БСП - Троян

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |