Звучи като клевета и е!

Право на отговор
Христо Йовчевски, собственик на "Рико Стил" ООД
Уважаеми г-н общински съветник Трифонов,

По възхитителен начин провеждате своята предизборна кампания за пореден мандат общински съветник, този път като представител на нова коалиция. Популярната фраза от народния фолклор „Аз да кажа, че сестра ти е ..., а ти върви доказвай, че нямаш сестра” явно е залегнала като Ваш основен агитационен девиз.

Материалът („В Троян: Общината продава земя на цената на две цигари“, публикуван на сайта на в-к „Троян 21” www.troyan21.com на 14.10.2015 г. и в печатното издание бр. 41 от 21.10. 2015 г.), поръчан и платен от Вас, е изпъстрен със серия от клевети и обиди по адрес на предприятие „Рико Стил” ООД и управителя Христо Йовчевски в качеството му на длъжностно лице. Твърдението, че купената от него земя не е в землището на село Белиш, е лъжа. Тя е там и всички нормални хора знаят, че не може да бъде премествана документално, както Вие твърдите.

СЪЩНОСТТА НА КЛЕВЕТАТА

Твърдението, че там има промишлена зона, също е невярно! Ако е такава, кои са действащите предприятия? Истината е само една, а именно: въпросното предприятие „Рико Стил”, което ще бъде изцяло обновено като сгради, машини и съоръжения, а проектът за това включва инвестиция от над 10 млн. лева и разкриване на нови 160 работни места.

За да функционира нормално едно такова предприятие, то трябва да разполага с достатъчно производствени площи и място за съхранение на материалите. Необходима е още прилежаща инфраструктура като: паркинги за фирмените транспортни средства, личните автомобили на работещите и площи за разполагане на производствени съоръжения. Никой не дава субсидии за използването на производствени площадки и паркинги. Напротив, чрез тях се събират данъци за държавната и общинска хазна.

ЛЪЖАТА ЗА ЦЕНАТА

Изсипаните обвинения за ниски цени са пълна глупост. Процедурата по оценка на земята, в която и да е община, е ясна като правила и се извършва по утвърден ред. Наредбата за реда за определяне на цени на земеделски земи, публикувана в брой No 75 на ДВ от 2006 г. в сила от 12.09.2006 г., определя цена за осма категория земя, към която спада въпросната - 110 лв. на декар.

На снимките са „атрактивните” имоти, закупени от „Рико Стил” ООД -
на снимка 1 в дъното се вижда предприятието

От информационната система ФЕРМА може да се види, че средната цена на декар за землището на село Белиш, община Троян е 132 лв. на декар. Това е официална информация, достъпна до всеки гражданин на Република България. От таблицата, която Вие публикувате, се вижда, че това са маломерни земи, които са ми продадени на стойност от 655 лв. до 907 лв. на декар (представени манипулативно от Вас като цени от 65,5 ст. и 90,7 ст. на кв. м).

КЪДЕ Е ДАЛАВЕРАТА?

В много европейски страни държавата и общината помагат максимално на бизнеса, като предоставят земя, изградена инфраструктура, данъчни облекчения и др. за инвеститорите, желаещи да развиват индустрия и да създават работни места. След като това се случва в Европа, защо Вие квалифицирате, че в община Троян това е партиен подарък?

Няма предприемач, който да иска от кмета да му търси пазар, суровини, работна ръка, технология и машини. Единствените очаквания от страна на бизнеса са за своевременна административна подкрепа. Такава е ролята на всеки добре работещ кмет и в община Троян.

ЛЪЖИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ

Лъжите, които сипете от страниците на вестник „Троян 21” и интернет изданието за:

• „Христо Йовчевски („Рико Стил” ООД), който подкрепя политически г-жа Михайлова, а работниците му гласуват под строй – включително, за да е работата сигурна ги извозват други работници от предприятието” прехвърлят всички нормални човешки норми.

• На споменатата от Вас предизборна кампания лично аз бях в екипа на коалиция „Избор за Троян”, излъчил за свой кандидат-кмет г-н Ангел Балев.

• Спомнете си, г-н Трифонов, че в същата тази кампания лично Вие дойдохте при мен в предприятие „Рико Стил” и ме уговаряхте да бъда Ваш кандидат-кмет за град Троян и аз Ви отказах. Защо ли???

• Спомнете си също, че въпросните продажби на земя бяха гласувани и одобрени  от Общински съвет - Троян и Вашият глас също беше ЗА!!! Всички общински съветници ли са в далаверата?

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ!

Нагазихте! Нагазихте и загазихте, г-н Трифонов, в Наказателния кодекс! Вие хвърлихте клевети и неверни обвинения към мен - Христо Йовчевски, към „Рико Стил” ООД и моето семейство. Винаги съм се стремял да правя бизнес на светло. Да бъда коректен в личните и служебни действия.

А сега - какво казва Законът:
   • Чл. 147, ал. 1 „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета”
   • Чл.148, ал. 1, т. 2 „за разпространена чрез печатно произведение”
   • Чл. 148, ал. 1, т. 3 „На длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му”
   • Чл. 148, ал. 2 „За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици”
   • Като граждански иск - Чл. 84, ал. 1, и т. н.

Да, г-н Трифонов, ще Ви съдя, ще търся възможностите и цялата строгост на закона, за да получите справедливо наказание. Ще вложа усилие и време, колкото са необходими, в тези си действия.

Трябва Вие и всички, които смятат, че могат да клеветят и обиждат дори и в предизборна обстановка, да носят своите последствия. Сигурен съм, че имате и личен мотив и затова искам да Ви припомня баснята „Бухал и Светулка”.

Бухал и Светулка

Измежду полските треви
блестеше в нощните тъми
една светулка лъчезарна...
(С това си качество, уви! и тя е злощастна кат другите светлини на нашата земица!)
Внезапно бухалът, врагът на всички светлини,
най-грозната, най-злостната и най-коварна птица,
подгони светлата мушица
и най-подир я улови...
- Какво ти сторих?
- Ти ми пречиш! Умри!
- Че как ти преча?
- Светиш!
Стоян Михайловски

Христо Йовчевски, „Рико Стил” ООД

Още по темата:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |