Третият троянски маратон

* Титлата грабна Иван Колев (Ram Bikes), троянец влезе в челната десетка - Калоян Мичев (Mountain Hill) * Почти 20-километровото трасе „раздруса” състезателите
Планинско колоездене
Преди старта на Mega Enduro Mountain Hill 2015
ВЕЧЕ Е ИСТОРИЯ и третото издание (31 юли – 2 август 2015 г.) на вече традиционния троянски маратон по спускате с планински велосипеди Mega Enduro Mountain Hill, организиран от тукашния клуб по планинско колоездене „Маунтин Хил” (Mountain Hill) и благодарение на безкрайния ентусиазъм и упоритост на председателя на клуба Христо Доков. Да не подценяваме помагачите - Община Троян, троянските фирми „Калинел”, „Актавис”, „Сима”, магазин за велосипеди „Хемус Троян”, „Балкантрейд”, „Кетъринг Валентино”, „Венков” и столичните фирми за продажба и сервиз на велосипеди „Oryx Cycles“, „All Mountain“, „Bike House“, „True Riders“, „Industrial“, „Bikes Center“.

Стартът
По трасето
Кметът Донка Михайлова току-що е връчила наградите
Отборните победители от „All Mountain”
Уникалните купи за победителите
СТАРТЪТ на Mega Enduro Mountain Hill 2015 бе на обичайното си място – Арката на свободата на Беклемето; финалът също – поляната до Хлебозавода в Троян. Състезателното трасе с дължина малко под 20 км също бе идентично с това от предходните години, като организаторите бяха добавили някои нови участъци в долната му част, „доста раздрусващи”, по определението на някои от участниците. А на старт застанаха близо 50 байкъри от всички центрове на планинското колоездене у нас.

ЕТО ОЦЕНКАТА за третия троянски маратон на Любомир Ботушаров, човекът, който изкъсо следеше надпреварата и благодарение на когото състезанието получи най-адекватното си и атрактивно медийно отразяване (виж в www.mtb-bg.com):

„Трасето, в което преобладават черни пътища и на пръв поглед няма нищо твърде сложно, отново се превърна в предизвикателство и за участниците, и за велосипедите им със своята дължина и с това, че именно последната му част е най-стръмна и неравна... Леко, но когато се бориш за място по-напред, дори карането надолу е тежко и изисква страхотна физическа подготовка. В последните няколкостотин метра преди финала хората кършеха ръце, стискаха зъби или просто се возеха, за да облекчат напомпаните от дългото каране мускули. Не липсваха обаче и напрегнати финални спринтове (…)

 Както казах, подобно състезание е натоварващо и за велосипедите. През годините сме виждали всякакви повреди по трасето, но този път явно бе денят за спукани гуми - струва ми се, че преброих десетина човека, които завършиха по този злощастен за тях начин, включително някои от фаворитите за челните места - Боби Крумов, Георги Радев, Антон Настев и др. Имаше и падания, на които не бях пряк свидетел, но се разказваха след финала, като едно от най-страховитите ще да е било това на победителя Иван Колев, който бая се беше поожулил и натъртил, но дори този инцидент не му попречи да даде най-доброто време, като по-рано през деня постигна най-добър резултат и в квалификацията”.

Моторът на събитието - Христо Доков (Mountain Hill)
ПОБЕДИТЕЛИТЕ. Споменахме името на шампиона - Иван Колев (Ram Bikes), втори остана известният триатлонист Емил Стойнев (All Mountain), а трети е победителят от първия троянски маратон Добромир Добрев (Enduro Warriors), който бе трети и миналата година. Сред първите 10 имаше и един троянец, бягащ за клуба домакин – Калоян Мичев (Mountain Hill); миналата година Калоян пак бе най-напред от нашите – 15-ти, но сега подобри класирането си с пет позиции. Всеки от челната десетка получи награди (парични и материални), осигурени от спонсорите, а за първите трима имаше и купи – изобразяващи Арката на свободата, изработени от младия и талантлив троянски дърворезбар Петър Лазаров.

Шампанското след награждаването
ОТДЕЛНО бяха връчени няколко специални награди: на единствената дама, дръзнала да се „заяде” с мъжете на Mega Enduro Mountain Hill 2015 - Полина Петрова (Gravity); на най-младия и на най-възрастния участник – съответно Любослав Сталев и Николай Панайотов; за показано най-добро време с велосипед от типа „твърдак” – Петър Желев. Отборната титла пък грабна тимът на „All Mountain”, който вкара трима свои сред първите 10. Наградите бяха връчени от кмета на община Троян Донка Михайлова и националния треньор по шосейно колоездене и председател на троянския колоездачен клуб „Хемус 1896” Тодор Колев.

Т21
Снимки: Любомир Ботушаров, www.mtb-bg.com

Филмът за състезанието - гледайте ТУК


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |