Преписват, без да им мигне окото

* Надеждата за коректност не е голяма, но ще се борим, докато я има!
 
Андрей Николов
Предизвикано

ДНЕС РАЗБРАХ, че три големи информационни агенции - Дир.Бг, Спортал.Бг и News7, са преписали дословно моята статия за новооткрития фен клуб на Гунди („Учредиха фен клуб на Гунди в Троян”) без да назовават източника, „Троян 21” (Т21)!!! Може би не трябва да се учудвам, тъй като научих, че в последните години вестникът се е оказвал в подобна ситуация десетки пъти. Може би вече е нормално да намираме труда си в други сайтове – копиран без нито капка допълнителна информация. Черешката на тортата обаче беше, когато троянски сайт публикува статията, а в нейния край бе написано: „Източник: Novsport.com” (друг сайт, който преписа статията). 

НЕ Е ЛИ ПРЕКАЛЕНО? Оставям отговора на вас… Но и аз питам докога ще продължава тази практика от страна на големи и авторитетни национални медии, които, изглежда, не искат да приемат, че някой друг ги е изпреварил, и на всичкото отгоре не смятат за нужно да напишат името на източника. От една страна съм горд, че написаното от мен стана достояние на повече хора, но съм и възмутен от готованството на някои хора! Аз отделих един ден, за да се получи хубав материал, бях на мястото на събитието, а цитираните сайтове са копирали съдържанието наготово за минути, което е най-обидното в случая. Силно се надявам, че това ще престане или някой ще направи така, че то да спре. Надеждата за коректност не е голяма, но ще се борим, докато я има!

Андрей Николов,
на 14 г., от град София,
приятел и автор на Т21

Още по темата: 

3 коментара:

Анонимен каза...

KUR ZA VAS

Анонимен каза...

А бе,
мъжествения номер ЕДНО!

ВАС НЕ ВИ ЛИ ЗАКРИХА?!

И не го ли откарахте вие ТУЙ "нещо", че не помня..?

Анонимен каза...

КЗЛ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |