Момчетата на Бойко Ковачев с две първи награди от Поморие

* 11-годишният тромпетист Християн – с първа награда при соловите изпълнители; духовият ни оркестър първенец в своята категория
Отличници
Християн Димитров - 1-во място
ДЕБЮТНОТО конкурсно участие на възпитаниците на музикалния педагог Бойко Ковачев от учредения в края на миналата година нов клас „Медни духови инструменти” към троянското НЧ „Наука – 1870 г.” се увенча с две победи. На провелия се миналата седмица (6-8 юни) Международен детски фестивал „Корабът на изкуствата” в Поморие троянските музиканти спечелиха първа награда при соловите изпълнители – за талантливия 11-годишен тромпетист Християн Димитров, и първа награда за духов оркестър в раздела за инструментални ансамбли. 

ПОМОРИЙСКИЯТ фестивал се провежда за втора година, като негови организатори са Община Поморие и тамошният Общински детски комплекс (ОДК) под патронажа на кмета на Поморие Иван Алексиев. Участниците са от различни краища на страната плюс деца и младежи от шест чужди страни – Русия, Украйна, Молдова, Турция, Сърбия и Великобритания.

Момчетата на Бойко Ковачев на сцената в Поморие, 2015 г.
Троянските награди от "Корабът на изкуствата", Поморие, 2015 г.
„МНОГО важно бе това участие за нашия клас и лично за мен, исках да направя преценка и на собствения си труд. Като цяло съм много доволен от децата, от родителите и помагачите, от цялостния резултат”, коментира пред Т21 г-н Ковачев. Педагогът открои лауреата тромпетист Християн: „Много музикален, много талантлив, надраснал връстниците си като отношение и поведение. Върви в правилната посока и може да постигне много”. Разбира се, не бяха спестени похвали и за момчетата от оркестъра – Владислав Стайков, Тони Милков и Християн Димитров (тромпет), Станимир Гачевски и Юлиян Стефанов (ударни), Кристиян Атанасов, Християн Михайлов и Цветомир Цанов (баритон), Любослав Мотков (туба). А специални благодарности имаше за корепетитора Надежда Бурева, преподавател в Детската музикална школа (ДМШ) към НЧ „Наука – 1870 г.”. 

Бойко Ковачев, сн. Бистра Българанова
В МОМЕНТА в класа на Бойко Ковачев се овладяват пет вида медни духови инструменти – флигорна, тромпет, баритон, туба и валдхорна. На този етап учениците са 12, което никак не е малко, но интересът е голям и постоянно има нови заявления. „Искам да се оформи един детски бенд, различен като жанр, ще търсим ново звучене”, сподели г-н Ковачев.

2 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО !

Анонимен каза...

Бойко, ти повярвa в себе си и полетя! Рaдвaм се изключително много зa товa, което постигнa! Желaя Ви успех и устрем зa нови върхове!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |