Великденската изложба в „Серяковата къща”

* На откриването ще свири класическото трио „Белини” –
 четвъртък, 9 април, 18:00 ч.
Предстоящо
ТАЗГОДИШНАТА Великденска изложба на Дружеството на троянските художници (ДТХ) в галерия „Серяковата къща” ще се открие с концертно изпълнение на класическото трио „Белини” – проф. Даниела Антонова (пиано), Христо Иванов (виолончело) и Иван Кръстев (цигулка). Музикантите ще изпълнят произведения на Моцарт, Хайдн, Менделсон-Бертолди, Дебюси и др. По традиция откриването ще е на Велики четвъртък - 9 април, от 18:00 ч. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Троян и ще продължи до 17 май.

КРАТКА ВИЗИТКА. Даниела Антонова е преподавател по пиано в Националната музикална академия (НМА) - София, водила е майсторски класове у нас и чужбина, солист е на филхармонии в България, Румъния, Полша, Чехия и Куба, участвала е в редица авторитетни международни конкурси; има впечатляващ солов репертоар и е реализирала множество премиери на съвременни български и чужди автори.  Христо Иванов завършва НМА – София и магистърска програма по изпълнителски изкуства в университета в Тампа (САЩ); свири с редица американски оркестри, три години е концертмайстор виолончелист на симфоничния оркестър на Гуянг (Китай), а в момента е виолончелист в оркестъра на Софийската опера и балет. Иван Кръстев също е възпитаник на НМА – София, свирил е в различни оркестри у нас и в чужбина (Италия, Германия), четвърта година е цигулар в оркестъра на Софийската опера и балет. 

Галерия „Серяковата къща”


2 коментара:

Иванко каза...

Феликс Менделсон БАртолди!

Анонимен каза...

Стават грешки.
Дано музиката е от БАртолди,а не от БЕртолди.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |