Двама криминални изкорениха и отмъкнаха 560 черешови дръвчета

* Съсипаната овощна градина е в землището на с. Дебнево; крадците са троянци, от крими контингента, на 69 и 52 години
Крими 
НА 1 АПРИЛ в полицията в Троян е подаден сигнал за нагла кражба, довела до унищожаването на млада овощна градина в землището на с. Дебнево, собственост на местна фирма. Изкоренени и отмъкнати били 560 двугодишни черешови дръвчета. След спешни оперативно-издирвателни действия крадците са разкрити – 69-годишният П.П. и аверът му М.М, на 52 г., и двамата от Троян, криминално проявени; установено е, че авантата е извършена в периода от 21-ви до 25 март. Фиданките са намерени укрити в частен имот в покрайнините на селото.

СРЕЩУ „черешарите” е образувано досъдебно производство по чл. 195 от Наказателния кодекс, предвиждащ лишаване от свобода от 1 до 10 години. Работата по случая продължа, като щетите са в процес на изясняване. По наше проучване пазарната цена на двугодишна черешова фиданка е около 5 лв., но останалите разходи по създаването на овощната градина (подготовка на почвата, засаждане, препарати и т.н.) са далеч по-големи.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Генади платен Гербаджийски трол

Анонимен каза...

Бериевец

Какъв е извода от статията?
Когато минавате през Дебнево,си дръжте ръцете в джобовете,за да не ви вземат...дЕдовия!

Анонимен каза...

Генади, абе дай ги на снимка тия убавци та да ги видим всички. Тия направо счупиха тъпомера! Не знам на кво ще ги осъдят, но е хубаво първо да им счупят ръчичките!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |