Молим ви да направите проверка на Кирил Захариев

* Как е възможно един кмет, който е длъжен да се бори за опазването на инфраструктурата в своя район, да защитава частните корпоративни интереси на една дърводобивна компания
Читателите ни пишат
До: Окръжна прокуратура - гр. Ловеч
Копие:
Донка Михайлова, кмет на община Троян
Главен инспектор Марин Ичев, началник на РУ на МВР – Троян
Инж. Ангел Балев, председател на Общински съвет – Троян
Вестник „Троян 21”

ЖАЛБА
Уважаеми г-н Прокурор,

ЖАЛЯТ Ви се жителите на махала Жеравица, с. Черни Осъм, община Троян. Дълги години огромните дупки бяха неизменна част от единствения ни път в махала Жеравица, а основният аргумент на кмета Кирил Захариев бе липсата на финанси. Проблемът обаче е в системния тормоз от местната дърводобивна фирма „Жеравица“, която сече в нашия район и непрекъснато през махалата ни минават камиони с трупи по 25 тона единия. Няма и абсолютно никаква логика кметът на селото Кирил Захариев да ни помогне, поради факта че той почти всяка вечер пие със собствениците на въпросната фирма по кръчмите. Многократно сме го молили да запълни поне някоя от огромните дупки на пътя в мах. Жеравица, но получавахме само усмивки с нежно потупване по рамото и думите „Не се занимавайте с това, което не ви е работа“.

СЛЕД 5-6 ГОДИНИ молби към Кирил Захариев решихме да потърсим съдействието на кмета на община Троян Донка Михайлова, която прие проблема ни присърце и ремонтира половината път с обещанието тази година да го довърши, за което всички жители и гости на махала Жеравица сме много благодарни. За наше разочарование обаче по вече направения участък започнаха да се движат с бясна скорост камионите на въпросната дърводобивна фирма, натоварени с по 25-30 тона и е абсолютно логично пътят, ремонтиран с пари от общинския бюджет, да се разбие в рамките на 3-4 месеца. Ходихме при Кирил Захариев с молбата като кмет на селото и като приятел със собствениците на дърводобивната фирма да ги помоли да не товарят толкова много камионите си, защото пътят се руши със страшна скорост, при което той се ядосваше и отказваше коментар.

ОТНОВО ОПРЯХМЕ до г-жа Донка Михайлова, която предложи на Общинския съвет и беше одобрено да бъде поставен знак с ограничение на товара до 10 тона. И тогава се случи нещо много интересно: видимо пасивният кмет на Черни Осъм Кирил Захариев внезапно се активизира и започна да пише сърцераздирателни жалби и молби, ако може знакът да бъде друг, допускащ товарни коли поне до 20 тона. Нашето питане е как е възможно един кмет, представител на нас, неговите избиратели, който е длъжен да се бори за опазването на инфраструктурата в своя район, да защитава частните корпоративни интереси на една дърводобивна компания. В качеството на какъв кметът Кирил Захариев се жали и моли настойчиво да бъде променен знака от 10 на 20 тона и какъв е неговият частен интерес от тази „сделка“.

МОЛИМ ВИ да се самосезирате и направите проверка на лицето Кирил Захариев.

С уважение:
Жителите на махала Жеравица (следват имена и подписи)

68 коментара:

Анонимен каза...

Вие жалбоподателите сте наивници, които все още вярват в институции като прокуратура, полиция, съд и други държавни институции. Ще Ви мине след като гореизброените институции си свършат работата и Ви отговорят, че там няма никакъв проблем. Всичко си е законно и ако Вие имате проблем с пътя и летящите джогани се преместете да живеете на друго място. Допреди няколко години и аз бях същия наивник на средна възраст. Е мина ми. И за да Ви успокоя ще Ви попитам: Къде няма мафия, кражби и злоупотреби? Възможни отговори:1. В съда, прокуратура и МВР?2. В общините на България, къдете ЕС генерира огромна корупция чрез европейските средства преминаващи по закона за обществени поръчки?3. Енергийна мафия където плащаме неизгодни договори с фотоволтаици и американски централи и където потъват милиарди?4. Мафията на зърнопроизводителите и крупните земевладелци получаващи субсидии за милиарди? 5.Не на последно дърводобивната мафия, демек Вашия проблем?Не Ви предлагам да търсите лекарската мафия, мафията на фармацевтите, на големите търговски вериги и още и още мафии и кръгове, кръгчета, обръчи от фирми на които политически партии разпределят порции което води до бедност.Като капак когато една банка фалира ограбена от всички тия политици и олигарси плаща държавата, всички ние. Все още вярвате в институциите?Нямате избор, нищо друго не Ви остава, но ще Ви мине.

Анонимен каза...

ПЕЙО на мен със сигурност няма да ми мине ,ще ги гоним до дупка.ще задействаме всички институции не може да си правят каквото си искат .Tози тежковоз Киро кмета който не е виждал живо прасе го направиха даже и прецедател на дружинката,за да потиска хората защото те са единствените хора които виждат в гората какво става .Хората ги е страх, защото това е една организирана престъпност

Анонимен каза...

знаете ли какви вековни дървета секат това е престъпление докога ще търпим това разбиват пътя всичко унищожават ,навързани са като свински черва

Анонимен каза...

Главата на дървената мафия е в горските "стопанства" или е била там!Навързали са се като свински черва.За нейното процъфтяване по места са виновни най-вече кметовете,които си затварят очите за явните нарушения.

Анонимен каза...

Кирил Захариев защитава интереса на дървената мафия и съответно получава възнаграждение за неговата закрила няма безплатен обяд.

Анонимен каза...

А къде е кметът нана село черни осъм ? Горещо му препоръчвам да вземе пример от кмета на Малко Търново!

Анонимен каза...

Но докато "заспалите души " се събудят ... безразборната сеч ще продължава, гората ни ще изчезне и ще остане една голяма и пуста поляна !!! И как не разбират, че унищожи ли се този безценен естествен филтър сме загубени! Възмутена съм от безхаберието.... и се срамувам!!!!

Анонимен каза...

Ами някой трябва да направи нещо за този красива гора.Която са ни оставили нашите деди.Трябва да се събудим ,защото няма да имаме гора

Анонимен каза...

Когато ме предупреждават да внимавам, да не ми се случи нещо в гората....разбирам колко болезнено място натискам. Е, не може никой да ме изплаши, нямам какво да губя. Губещите плашат...

Анонимен каза...

Не позволявай незаконната сеч да се превърне в законно деяние. Един ден и с гласът ще направят същата замяна!Застани зад истината, не си Ти когато мълчиш за беззаконията.

Анонимен каза...

Надявам се Територията обитавана от българи и "българи", да случи на по-добър народ след 50-100 години, който ще оценява и пази природата. Не я заслужаваме!

Анонимен каза...

Топката е в прокуратурата....... има сигнал като слънце да видим дали ще разследва кмета Киро....ще разследва таратанци те тея са част от проблема..

Анонимен каза...

Всичко в едно село или град зависи от кмета. Кметът на Ч.Осъм е кръчмар, търговец,далавераджия, авджия и всичко друго, но не и мениджър и политик. На последните избори опонент му беше млад мъж с две висши образования, високоинтелигентен, но черноосъмци предпочетоха бирата и кебапчетата , пред добрия кмет. Захариев е малограмотен, но много добре познава съселяните си: знае кой какво пие и яде. С Тапата са първи дружки и , ако тук не се намеси полицията и прокуратурата от най-висок ранг, нещата ще продължат, докато изчезне и последното дърво. Това са хора, за които българската гора е средство за трупане на пари. Живеят на принципа "След нас и потоп". Макар много лакоми и нагли и двамата са иначе прости неграмотни селяни и не могат да осмислят древната истина: "Катафалката ремарке няма" Лошото е, че поразиите, които правят засягат всички нас!

Анонимен каза...

Докато помаците дървосекачи-шерпи и роби на Данчо Тапата гласуват в Черни Осъм,Киро ще е кмет,а сечта ще е законна с негова помощ.

п.п. Защо не проверите и брат му Стефан,по какъв начин заграби поречието на реката,между двата моста в Стойновското и колко пари плилапа и по коя европейска програма-уж за засаждане на орехова градина???

Анонимен каза...

Много е просто-отворете им банковите сметки, на тях и на техните роднини, сравнете ги с данъчните декларации, които подават, и... всичко ще стане ясно!

Анонимен каза...

Като почнете от старите пръдлювци из Ловеч /П.Б-ски/ до мазните тапи и прочие,ще доѝде време да си купуваме дръвца или шума от Гърция ...

Анонимен каза...

Няма какво да се лъжем. На тези двамата, дори двама студенти по право 2 курс, само за два дена могат да им изкарат престъпления за 20 години в дрънголника. Някой ден идните поколения ще съдят не тях (поколенията не съдят простаците и неграмотниците), а нас-хората позволили за каса бира и скара кебапчета, едно ет хай-красивите кътчета на България да бъде управлявано от човек без образование, без чест, без съвест! Ще питат нашите деца и внуци: "Защо не направихте нищо? Защо позволихте на човек , който не може да се подпише, да съсипе природата. Къде бяхте вие, образованите, знаещите, та допуснахте това нещо?"

Анонимен каза...

Дано спасите горите от незоконата сеч,ами вас кой щте ви спаси г-да БРАКОНЕРИ..?

Анонимен каза...

18-ти, много си неграмотен, бе! То да го е срам човек да ти чете писанията, бе ...! 5 думи -десет грешки ...! Няма ли някакви норми в сайта, та на такива да не им се публикуват глупостите, че е срамота!

Анонимен каза...

Някои от пишещите коментари са много далеч от истината. Хахаха. Да проверят и доходите на част от жалбодателите и миналото им. Интересно какво не са могли да разделят

Анонимен каза...

Какво да делят, бе оланкоолу! Хората искат да се спре сечта и да спасят природата! Това трябва да се направи спешно! Ако не искаме красивият ни Балкан да заприлича на Атласките планини в Африка!

Анонимен каза...

21 много си зле

Анонимен каза...

Крадеца вика дръще крадеца

Анонимен каза...

Айдеее! Тапата развърза кесията за драскачи във форума...

Анонимен каза...

Здравейте гангстери! Неграмотници, не разбрахте ли,че никой няма да ви помогне,защото сте тройно по големи измамници и жалки мишки. Простолюдието си пишат коментари сами, виждам ,че и вие сте от тях (Всъщност Пейо не може да свърже едно правилно изречение,така че едва ли пише той).
П.п: И срещу Данчо да вървите, пак няма да го стигнете.
Търся фалшиви анцузи някой от Вас може ли да ми помогне? Благодаря предварително ;)

Анонимен каза...

Търся си калкан, Пейо да ми помогнеш можеш ли? Ти си в тази сфера по морето ;) .... Ей гъзари вкарвате си много сериозен автогол, внимавайте,че ако започнат Вас да разследват става лошо и рибата и анцузите ще заминат! После да ни би да казвате: Кой каквото сам си направи,никой друг не може да му го направи.

Анонимен каза...

Жалбата фана дикиши данчовците се стреснаха

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Подкрепям с две ръце жалбоподателите!!! Тези трябва да се спрат все някога,изсякоха горите,след тях е погром!!!!

Анонимен каза...

Явно дървосекачите ги и хванало страх и са наели някой писар......хахаххаха. Каквото и да говорите,знаете,че сте виновни!!! Не бъдете толкова нагли.

Анонимен каза...

Дървената мафия трябва да приключи в Жеравица

Анонимен каза...

Само на пред ние сме по силни от тях

Анонимен каза...

До жителите на махала Жеравица продължавай те все така , нека разберат ,че това неможе да продължава съсипаха гората унищожават всичко и се мислят за богове

Анонимен каза...

Този неграмотен кмет Кирил ще дойде и неговото време хората не са глупави и сляпи

Анонимен каза...

Разберете съселяни ,че такива като тапата ни унищожават утре няма и един турист да дойде ,защото няма да има гора!!!

Анонимен каза...

Вие Павел и Пейо сте пълни кретени бе ! Може ли от 5 коментара, 4 да са ви с правописни грешки? А бе "българи"? Ей Павел ти с тези фалшиви анцузи не разбра ли,че няма да си довършиш къщата ,взимай пример от приятелчетото си Пейо ,калкана по морето прави пари ;)

Анонимен каза...

Ей смешковци от всичките ви коментари се върти една и съща мисъл,спрете малко само едно и също пишете, смешни сте и неграмотни, разберете го ! И на папата да пишете писмо,нищо няма да направите, вижте първо себе си какви сте измекяри ! Знам. че искате да стигнете на Данчо нивото, но може да го постигнете в другия живот, не и в този !

Анонимен каза...

Еееееее все някога ще спрат ! НАДЯВАМЕ СЕ !!!!

Анонимен каза...

Ще останете с НАДЯВАНЕТО СИ ! Само,че да не би да разследват Вас драги господа,че тогава ще станете за смях още повече от сега ! И двамата сте се сдушили -интригантни,завиждащи,двулични мишоци !

Анонимен каза...

Много сте смели ''АНОНИМНИ'' ......:)

Анонимен каза...

Какво ниво има Данчо тапата? Явно не си излизал от селото -селянин

Анонимен каза...

Не е селянин,а селяндур.....

Анонимен каза...

И спициално за неграмотния Пейо – "на пред" е една дума, първите седем години явно ти липсват ! Вие казвате,че няма да има гора, а аз питам животни ще има ли ? След като сте толкова алчни бракониери ?

Анонимен каза...

Кире как са гащите

Анонимен каза...

Специално* ..... Нивото на Данчо ли ? Да е направил 50 къщи като твоята , която ти не можеш да направиш за 20 години! ;)

Анонимен каза...

Успех на хората от Жеравица !

Анонимен каза...

Вие пък за какво се борите г-н СпИциалния? Какво защитавате? Аз лично съм за опазване на гората,нека има сеч,но да е съгласно закона!Вие за ''опазване'' на Тапата ли сте и защо сте ЗА погломната сеч!?!?

Анонимен каза...

Не той е за опазване на Стойчо

Анонимен каза...

На тази Жеравица само Павел и Пейо ли живеят? Само те ли защитават махалата? Има и други хора,които биха искали там да е туристически район,а не сечище, и ще продължават да идват хора,които няма да са съгласни с тази свободия на дървената мафия! Това е в продължение на години,но всяко нещо си има граници....:) Успех!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Престъпниците си управляват и са превърнали държавата ни в мръсна бахча за лична употреба и това е съвсем нормално, като виждат, че никой нищо не прави се чувстват всесилни и безнаказани.......... без някакъв тип доброволни "отряди" и/или народен съд няма да се оправят нещата.
Защита от полиция,прокуратура ,съд или кмет не чакайте ,те са най-голямата мафия в БГ.Без тяхната подкрепа и защита тапите и тапоподобните няма как безнаказано вече десетки години да правят золуми и да си развяват спокойно байряка!!

Анонимен каза...

Ще умра от смях ,властимащите тръгнали да спират горската мафия със знак на ограничение на товара :):):),ами да им сложи Ичев и по един знак за ограничаване на скороста и забранено спирането и паркирането та като име се допикае на тапите да не могат да спрат и да напълнят гащите та белким хване дикиш и се уплашат :):):).Ами то после ще трябва да има и дежурна патрулка да следи дали се спазват знаците:):)Боже,Боже слез и си прибери версиите...!

Анонимен каза...


Миро Нанков, пътешественик,
ЗАПЛАКАЛА Е ГОРАТА...VIDEO...
Реквием за Троянския Балкан, 02 май 2015, 11.00

https://www.facebook.com/MiroslavNankov/videos/10206820861820535/?pnref=story

NO COMMENT!!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Тапата и Киро са за затвора. Това всеки от Черни Осъм го знае, но хората си траят, защото те са мафия. Тук някакъв борсук говори за нивото на Тапата. Нивото му е на безочлив, неграмотен, нагъл и отявлен селски престъпник, който се е самозабравил и се е взел насериозно.

Анонимен каза...

черноосъмци са наивни хора продават се за каса бира и някое кебабче

Анонимен каза...

разследвайте и директора на ГОРСКОТО СТОПАНСТВО и той е в този мафиотски кръг. Нали тапата му дава пари да се откупе за да не го свалят от власт. Да си взима шапката и си ойди на полендашко таме да краде.

Анонимен каза...

разследвайте и директора на ГОРСКОТО СТОПАНСТВО и той е в този мафиотски кръг. Нали тапата му дава пари да се откупе за да не го свалят от власт. Да си взима шапката и си ойди на полендашко таме да краде.

Анонимен каза...

Киро стига си се кандидатирмал за кмет имай малко срама , хората вече не те искат а ти пак и пак.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Не само Тапата ами и щерка му но на Баи Киро.

Анонимен каза...

Киро по кой параграф даде градинката срещу този крадец Красимир Цанин да я направи на кокошарник и всякакви боклуци има там. Вместо да има пейки за отдих. Докога ще е така на ваши и наши.Омитай си крушите от кметството докато е време.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

Напомняме правилата за коментиране в сайта на Т21, обявени са постоянно в колонката вляво:

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското!

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

3. Не се допускат нецензурни персонални обиди, както и смъртни заплахи, клетви и други подобни - заради елементарната културност и коректност.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |