Губернаторска свада в Ловеч

* Милко Недялков сряза д-р Мадлена Бояджиева заради изолацията на Ловешка област от срещата в Монтана и липсата на наше становище; тя му отвърна да не се притеснява
Културна дискусия
д-р Мадлена Бояджива, Милко Недялков
ОСТРО несъгласие изрази бившият областен управител на Ловеч Милко Недялков в своя статия, публикувана в няколко ловешки медии преди дни. Гневът на ексгубернатора идеше от факта, че Ловешка област била изключена от провелата се среща на високо равнище в Монтана, на която вицепремиерът Меглена Кунева, министърът на икономиката Божидар Лукарски, зам.-министрите Николай Нанков и Иван Аспарухов заедно с депутати, областни управители, кметове и председатели на общински съвети от Монтана, Враца и Видин бистрили проблемите на Северозападна България и нуждата от целенасочена инвестиционна политика.

„ВЪПРЕКИ ЧЕ е пълноправен член на Северозападния район за планиране (СЗР), Ловешка област не е била поканена за участие във форума”, заяви г-н Недялков. Което, по неговите думи, е „твърде обезпокоително” и на обикновен език означава, че „нашата област е изхвърлена дори от Северозапада”; а по-конкретното – че губи привилегиите, обещани на другите три области заради икономическата изостаналост на региона. Все пак Милко Недялков допуска цялата тази работа (срещата в Монтана) да е „евтин пиар”, но предупреждава, че „на правителствено и депутатско ниво такъв пиар винаги излиза скъп”. На финала авторът подчертава, че преди да напише статията чакал сегашният областен управител да изрази становище, което не се случило.

ПОСЛЕДВА скоростен отговор от пресслужбата на Областна администрация – Ловеч, също разпратен до местните медии. „Областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева няма никакво основание да бъде притеснена относно проведената на 16 февруари т. г. в Монтана среща по инициатива на народни представители от Реформаторски блок”, се казваше в него. И се напомняше, че „единственият легитимен орган за провеждане на държавната политика за регионално развитие в съответния район е Регионалният съвет за развитие”; също – че „няма законова пречка по инициатива на народни представители, граждански и неправителствени организации, местни власти да бъдат организирани дискусионни форуми по теми и проблеми, свързани с регионалното развитие”.

СЛЕД ТОВА с леко ироничен тон се дообясняваше, че областният управител д-р Бояджиева се притеснява единствено от „налагащата се напоследък тенденция местни политически фактори от левия политически спектър да привличат вниманието на обществото чрез всяване на страх и паника – от влизането на България във война до „изхвърляне” на Ловешка област от Северозапада”. Споменаваше се още, че „Регионалният съвет за развитие на СЗР ще проведе редовното си заседание в края на март” и че решенията му ще бъдат огласени.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Първо на първо, Недялков не е "господин" Недялков, а другаря Недялков. И второ - като му се ще да е пак на власт, да е ходил повече сред бабичките и ромите по махалите-основни избиратели на БКП (болшевики), да е пекал повече кебапчета и разливал бири и ракии ...

Анонимен каза...

До №1, уважаеми, ти някога контактувал ли си с г-н/др. Недялков, било в качеството му на областен управител на област Ловеч, било като председател на Общински съвет Ловеч или лично като човек и журналист? Познаваш ли го?Не уважаеми № 1 и затова пишеш подобни глупости и хулиш човека обръщайки го на политика от махленско ниво. Г-н Милко Недялков е интелигентен , образован човек и общественик. Забележката му е основателна. Учудвам се на неадекватната реакция на г-жа Бояджиева.Познавам и нея достатъчно за да изразя учудване на реакцията и защото тя също е образован и отговорен човек.Може би реакцията и е в следствие извършените глупости от Горов, но аз не искам да коментирам депутат от БСП който в зората на демокрацията е носил знамето на СДС. Важно е Област Ловеч да не бъде подминавана и да заеме мястото си за бъдещи инвестиции от държавата които ще имат отражение и на нашия град №1. Това е казал но е останал неразбран, а ако има инвестиции в Северозападна България а област Ловеч бъде пропусната то ще се вижда ясно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |