Отпушиха плащанията по ОП „Околна среда”

* 800 млн. лв. по програмата влизат в българската икономика, заяви в Народното събрание премиерът Бойко Борисов * Кметът Донка Михайлова: „Сериозни проблеми ни създадоха
 спрените плащания по ОП „Околна среда”
Хубавата новина
Бойко Борисов, Донка Михайлова
ЕДНА хубава и за Троян новина се разчу миналата седмица – спрените от близо година плащания за България по европейската Оперативна програма „Околна среда” (ОПОС) се възстановяват. Това бе съобщено от трибуната на Народното събрание лично от министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът съобщи и сумата, която ще влезе в българската икономика по ОПОС – 800 млн. лв. „Много се старахме тези дни. Това се дължи на всички вас. Благодаря от името на правителството и колегите”, обърна се към народните представители г-н Борисов.

А ЗАЩО новината е хубава за Троян? Причината е ясна – мащабният инфраструктурен проект за водния цикъл на града, който се изпълнява в момента и е на обща стойност 29,5 млн., се финансира именно по ОПОС. И спрените плащания поставиха успешната му реализация на карта, а Община Троян бе принудена да кандидатства за заем от 5 млн. лв. към Фонда за органите на местното самоуправление в България (ФЛАГ). 

„НЕ КРИЯ, че ние имаме сериозен проблем, проблем, какъвто имат всичките общо 86 български общини, изпълняващи проекти по ОП „Околна среда” – свързани с ритмичното финансиране, със забавянето на свежите пари, които трябва да захранят фирмите изпълнители”, заяви на пресконференция през м. септември т. г.  кметът Донка Михайлова.

В СВОЯ актуална информация, представена пред Общинския съвет на 30 октомври, г-жа Михайлова пък призна: „Сериозни проблеми ни създадоха спрените плащания по ОП „Околна среда”. Постъпилите до момента средства по проекта са в размер на 5 597 366 лв. и представляват авансово плащане до договора за безвъзмездна финансова помощ; а разплатените от Община Троян средства към изпълнителите на проекта са в размер 7 469 741 лв. (…) В тази връзка - създалата се несигурност допринесе за значително демотивиране на изпълнителя на строително-монтажните работи и затруднения с разплащанията”.

Т21

Още по темата:

18 коментара:

Анонимен каза...

Донке кога си заминаваш за ЛОВЕЧ?

Анонимен каза...

Донке махай се от Троян заедно с всичките си аверчета в Общината начело с Дилян Енкин!

Анонимен каза...

Апропо, какво става с пияния капут без книжка - уволни ли го ?

Анонимен каза...

Я изчезнете Вие от тука мърши такива.

Анонимен каза...

Жалки сте! Но, вари го, печи го, простака си е простак и не заслужава внимание. Незнам на какво се дължи, може би натискът върху изпълнителите от страна на Общината да се е засилил, но се забелязва много яко бачкане. Поздравления за "Симеон Велики" - не съм и сънувал, че ще видя тази улица в такъв вид, поне от 20-30 години. Карайте така!

Анонимен каза...

То защото кипи "много яко бачкане", затова се налага да се удължи с шест месеца крайния срок на проекта! Но пък може би, когато е правен той, хората са предполагали че през ноември и декември среднодневните температури ще са около 20 градуса и ще бъде без валежи! СМЕШНИЦИ! НЕ, КРАДЛИВИ СМИШНИЦИ!!!

Анонимен каза...

Най-после някой прави нещо в този град - справка "Симеон Велики, "Македония" и ....

Съкварталец каза...

...за 4-5 дена на кръстовището на ул. "Кирил и Методий" с ул."Л.Каравелов", 20м. ров и до там. Техника и тръби на кръст, кал до колене, материали из целия квартал и т.н. Да Ви го ръгна и в якото бачкане...

Анонимен каза...

Тиквата с високо вдигната десница зове...само петарка че се охарчих по протестите! Нека бъде смърт!

Анонимен каза...

1-ви и 2-ри,мнооо, ам мнооо здравве на женския ти родителллл.....

мичо генковски каза...

Господин Генади Маринов!
Прочетох в централен всекидневник,че правителството е приело разделянето на 67-те български града, които бяха заедно, на две оси - "Устойчиво развитие" с 39 града и "Подкрепа на периферни географски области" с 28 града. Предполагам ще бъде интересно за всички читатели на "Троян21" да научат повече за това, фигурира ли нашият град сред тези 69 и в коя група е.

Анонимен каза...

Както е тъгнало след 3-4 години ще четеш Корана и женското около тебе ще е с бурки. Цингарелата у центъра, баш троянците , на Балабанския завой...http://x-muzic.com/srebrni_krila__cingarela-s-16396.html

Анонимен каза...

Абе тоя киборг ли е, или галфон как ма пита дали съм робот/на майка му женския родител, май ша пострада/.., нема ли да го махнете, или ша са прайм на подстригани...

Оня от диспансера... каза...

За тоя у лево на Доца др.Ангелова дали има визия...Амммм, мнооо е зле горкия...

Анонимен каза...

ай робот
важнуту, и чи зехми властъ, сига почвами да въ управями, ку ни мърдати по няма да боли;)

Анонимен каза...

Правите си бъзици,ала след около година ще плащате и ще плачете-канали, ЗАЕМИ!!!, добавки, надбавки, бонуси, увеличени депутатски заплати, тоалетна хартия, скъпи лимузини, черноработници, двойно счетоводство, плащане под масата, нагласени ситуации, скрити доходи, черна търговия на акцизни стоки, фалшиво самочувствие-точно като преди години. Долнокачествена журналистика/с малки изключения/, малко на брой стойностни телевизионни изяви, страшно манипулиране на обикновените хора, чувство за безсилие и от самите тях-обикновените хора!!! Слаба ни е фантазията! След не много време!

Анонимен каза...

nene

Анонимен каза...

dada

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |