Мечка с мече броди в района на Патрешко и Белиш

* Хищното семейство унищожило пет пчелни кошера на местен жител, ловната дружинка в превантивна акция по прогонването
Ами сега?
ПРЕДИ десетина дни в Ловно-рибарското дружество в Троян постъпила информация от очевидци, че мечка с мече броди в района на с. Патрешко. Сигналът се оказал верен, а от набезите на мечото семейство имало и щети – жител на селото се простил с пет пчелни кошера, които били бастисани от лакомите хищници. За радост няма инциденти с плъзналите по това време десетки берачи на гъби в района.

ЛОВНАТА дружинка, отговаряща за района на Патрешко, провела превантивна акция по прогонването на мечките. И явно акцията е била успешна, защо през този уикенд мечка с мече, вероятно същите, били забелязани в отдалечената мах. Троанска на съседното с. Белиш. Мечката по принцип не напада хора, но когато с възрастното животно има малко мече агресивността се увеличава, предупреждават запознати.

Т21

Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

Превантивно ще им "еВат тъпаня майнин",като на "свирепия" Алонсо ...

Анонимен каза...

Др. Дона няма ли да прати някой неграмотен авджия, по примера на съпартиеца си от Ловеч-Казанджията? Както ги учи техният болшевишки "бог" Йосиф Висарионович: има мечка-има проблем, няма мечка-няма проблем...

Анонимен каза...

Не си прав 2-ри. Кметицата ни вече е смирена и набожна. Прави метани в черковата и пости по 7–ми ноември и 9-ти септември.

К.К. каза...

Много сте тъпи и ограничени МИЛТЕ...!

Анонимен каза...

2 и 3, що не вземете да си извадите ръцете от гъзовете и да вземете да свършите нещо полезно, вместо да ръсите тук простотия?!?

Анонимен каза...

1-ви, 2-ри, 3-ти, тъпи сте като на слон гъзЪТ.
Браво 4-ти и 5-ти!

Анонимен каза...

Бай, бабо, да не те среща мечка!

Анонимен каза...

Така наречената далечна махала Троанска в Белиш изобщо не е толкова далече от Патрешкото!Една мечка може да измине разтояние от 60км. на денонощие без да е обезпокоявана от никои,просто докато си набавя храна!А разтоянието от Патрешко до Троанаската махала е 5-6 км. (дали има и толкова).В този район имаше мечка с 2 мечета!Вероятно мерките които са взели ловците от дружинката в село Орешак са да елиминират едното мече...

Анонимен каза...

Да, мечката е била с 2 мечета... явно намаляват. А за природозащитниците - на човека, чиито кошерите за съсипани навярно не му е много приятно.

Анонимен каза...

Доца да убие мечката Сега троянци я наричат Къртицата, а после ще и казват Боримечката..

Анонимен каза...

Не мечка с мече броди,а "Един призрак броди из троянско-призракът на комунизма..." Който е чел другаря К. Маркс, знае за що иде реч.

Анонимен каза...

Я като срещам авджии някой са толкова щастливо и безметежно упоени, та не биха могли да уцелят и каче кисело зеле от 3.14 метра... Господ здраве да им дава!

Дядо Пенчо каза...

Авджиите са 'ора простовати, кат' нищо ша бастисат гадинките, заради нечии кошери. Повечето троенски селени за един кошер чиляк убиват, камо ли мечка.

Анонимен каза...

То вече и мечка да не си в БГ, голям ужас....

Анонимен каза...

6-ти е некой виден селЦки авджия,и то тънкоубиден такъв ;-)

Анонимен каза...

4,5,6 Защо не вземете да организирате по един ленински съботник, може и димитровски ? И без това сте червени като на павиан задника, а акъла ви стига само за поддържане на основните жизненно важни функции.

Спиро Горският каза...

"...пет пчелни кошера, които били бастисани от лакомите хищници..." Г-н Маринов, звучи ми като: "Пет коня влезнаха в двора на Иван. Люцерната беше бастисана от лакомите хищници". мечките стават "хищници" (стравници), когато започнат да ядат МЕСО, а не МЕД :-)

Анонимен каза...

Чакайте мечката с мечето и в Троян ..опс ако не пропадне в някоя дупка ,че както е разкопано..........

Анонимен каза...

18-ти, очаква се като паднат студовете и Донините дупки се напълнят с вода, а после -замръзнат, да се появят и бели мечки в Троян...

Анонимен каза...

15-ти, плюскай си шльокавицата миризлак мършав.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |