Поредният събор в „Дим такси”

* В неделя, 21 септември – курбан, първак, народна певица; ще бъде осветено мястото на бъдещия параклис „Св. Иван Рилски”
Предстоящо
Иван Макариев на втория  събор в "Дим такси", м. април2013 г.
В НЕДЕЛЯ (21 септември, начало 18:00 ч.) ресторант „Дим такси” в жк „Лъгът” ще е домакин на 6-тия традиционен квартален Народен събор, организиран и спонсориран от собственика на заведението и едноименната транспортна фирма Иван Макариев. Съборът съвпада с Празника на сливата и троянската сливова, който се провежда за 22-ри път, а тазгодишното му издание ще е в дните от 19-ти до 22 септември.

ЗА ВЕСЕЛБАТА в „Дим такси” ще има една култова атракция – действащ казан за ракия и всеки ще може да опита от първака. Ще ги има и двете традиционни екстри: курбан за здраве и късмет, като ястието от огромния казан ще бъде раздавано с предимство на пенсионерите от квартала; и гост изпълнител, този път народната певица Валя Стойнева. Събитието ще бъде съпътствано и от важен ритуал – освещаване на мястото, точно срещу ресторант „Дим такси”, където ще се изгради параклис на името на св. Иван Рилски. „Всички са добре дошли, заповядайте да се повеселим заедно!”, обърна се към троянци и гостите на града ни г-н Макариев. 

Т21
Още по темата:

36 коментара:

Анонимен каза...

Къв параклис бе, то там има гаражи! Къде му е разрешението да строи? Къде е съгласието на живущите наоколо, а нали имаше квартални съвети. Че утре Асан ще иска да освети място за джамия? Тогава кво? Ей гълвотията на общината е безкрайна. Отврат!

Анонимен каза...

1-ви, а твоята гълвотия?! Добре че е Общината, че да има някой виновен.

Гост на града каза...

А вие какви наркотици вземате ?

Анонимен каза...

За какво е тоя параклис, нали има църква в Троян, само за слава на Макариев, който е пиар на БСП

Анонимен каза...

Всички които имат грехове си строят парклиси и мислят че с това си ги изкупуват.

Анонимен каза...

1, 3, 4, и 5, по-глъв от шибан троянец има ли?
Браво на г-н Макариев.

Анонимен каза...

Иване,
човек трябва да има широко сърце и голяма душа, за да прави добро. Не ги отразявай тези дребни душици, които и една стотинка не са дали за нечие благо.

Анонимен каза...

Този господин, комунист ли е ?

Анонимен каза...

7-ми, ти колко си дал?

Анонимен каза...

Трябва да организират и фестивал на дупката и троянската непроходима главна улица. Патрон на фестивала БСП феята Донка, а негов главен домакин-пиян Колю Кацара, зам. кмет по инфраструктурата и европейските проекти.

Анонимен каза...

10-ти фен съм ти :)

Анонимен каза...

Eлектро енергията в България е най-евтината в ЕС!!! За заплатите в ЕС не се споменава нищо!!! СРАМ и ПОЗОР!
Живея в чужбина.
Сметката ми за разход на ел.енергия за домашни нужди-живея сама, но не се лишавам от ежедневна баня 2 и 3 пъти на ден, готвене и т.н.е следната-692 кв.Х 0.03413 евро/кв.= 23.62 евро за 120 дни.Със всичките добавки, които са около 12 платих 59 евро за 120 дни-4 месеца.
Минималната заплата и пенсия в тази държава от ЕС 600 евро, много социални придобивки и помощи на хората с минимални доходи. В същото време тази държава е със сериозни икономически проблеми и огромен външен дълг!!!???
Какво сме ние? Не сме ли ние държава на народ примирен и стъпкан, подигран и измъчен, неграмотен и незнаещ правата си, безсилен пред собствените си избранници, работодатели и собственото си безсилие.
И тук, в тази държава се опитаха да повишат цената за ел.енергия, оправдавайки това с някакви дефицити, дупки и др.всевъзможни на фона на орязаните доходи. Опитаха се, но не им се получи. Хората не поискаха да плащат по-скъпа енергия заради престъпленията които бяха разкрити, не искаха да плащат за заплатите от 7000 евро 25000 евро на месец на служителите. Вдигнаха се на протест, поискаха отваряне на банковите сметки на някои хора от заподозрените, и...резултата дойде- искането за повишение беше неоснователено и цената остана същата.
Наздраве за празниците на българската слива и ракията, която ни опиянява и притъпява чувството за несправедливост, наздраве за таксиметровите служители, които ще миришат/да не кажа по-лоша дума/ още повече заради повишения ток, наздраве над казана за ракия и казана с храна, на която за един ден ще се зарадват някои хора/сигурно пенсионери/ за един обяд, наздраве за Иван, който за един ден ще направи щастливи много хора, наздраве на ЧЕС, НЕК и незнам още кой, наздраве народе, те това чакат-да си плащаш и да се съгласяваш безропотно. НАЗДРАВЕ!

Анонимен каза...

Дори няма да прочета тази статия!!!

Анонимен каза...

Не ли си разбрала вече,12-та,че за всичко виновни са хората? Колкото и да пишат хора като теб с примери,не ти ли е ясно,че тук това е невъзможно. Българския народ е едно страхливо мижитуркащо племе,което чака някой друг да му свърши работата.
Честити нови 10 процента от Октовмри. Да ви е сладка попската яхния на макари!

Анонимен каза...

Я му повикайте и проститутка на Иван например Деса амбарицата той знай най добре за кво иде реч.

Анонимен каза...

Що Деса бе, голямата МУ племенница да не мислиш,че е в София за да "учи и работи" (:

Анонимен каза...

Браво Макариев ! Винаги ще има недоволни xора плюещи нечий труд. Нека си мислят че си от тази или от онази партия. Продължавай все така и радвай xората които не са против теб и се радват на това което правиш. ДА ТЕ НАГРАДИ ГОСПОД ТРЯБВА ДА ДАРЯВАШ !!!

Анонимен каза...

Да ви информирам че тя не живее в София и има две страxотни момиченца.... Не мога да радбера дащо говорите за xопа които не познавате

Анонимен каза...

Да те информирам ,че въпросната госпожица обслужваше един апартамент в един хотел в Чифлик,в който се помещаваше един зам еди какъв си.На сутринта госпожицата скочи в една кола,докарана от прислугата на въпросния зам еди какъв си,а той пое към хотела,в който по начало бе отседнал и се провеждаше семинара!?!?!?

Анонимен каза...

Само да попитам-длъжен ли е половин Троян да слуша кръчмарските изпълнения на въпросната певица? Иначе всичко е бутафория. Доколкото знам, този човек подкрепя комунистическата партия, а пък иска да гради параклис...Това е все едно Хитлер да е искал да построи синагога!

Анонимен каза...

За параклиса БРАВО! Отдавна исках да има нещо подобно и в по- горната част на Троян. А иначе се смях с глас и от сърце на 10ти хахах и още се смея! Страхотна идея хаха Фестивал на дупката хахаха

Анонимен каза...

Ей като Ви чета коментарите си мисля че сте изтряскали тотално ама нали сте троянци а на троянци трудно се угажда за вас все няма угодия

Анонимен каза...

Толкова ли я е закъсал народа,че "мре" за една яхния ?Или оня лаф за муфтата, е винаги актуален (:

Анонимен каза...

Има хора, живеещи наоколо, на които нито им се ядат гозбитете на Макариев, нито им се слуша народна музика и чалга по нощите. В този квартал живеят основно тъпи селяни, но все пак има и някакви нормални хора, които разбират че всичко това е огромен популизъм и шумотевица. Искам да ми е тихо вече и аз да решавам каква музика да слушам. Чувам някви селски и пиянски крясъци и така ще е до зори. Няма да се учудя дебелата Донка и дебелия Ангел да са там с панамски шапчици. Прогониха всички нормални хора от тоя град, останаха само селяндурите.

Анонимен каза...

Пошлост и примитивизъм.
Започнаха да се вият ''квартални байрями'' по никое време.
На центъра празник,ама ние тука ще си направим друг,по същото време и в същия час.

Анонимен каза...

24 то се разбира, че и ти си селяндур щом сш останал в Троян. Лошото е че по-вечето "селяндури" са полендаци и са забравили от къде са дишли в Троян. Що не си седите по селата оттатък Плевен на тишина и спокойствие бе. па си слушайте влашка музика, па си яжте лука и домата. Аман от недоволници. Ама ако ги попиташ те какво са направили за мястото на което живеят не могат ти каза

Анонимен каза...

По повод казаното от 26-ти.
Винаги като ме питаха като малък от къде си,казвах от Троян.
Като пораснах си зададох и аз този въпрос?И открих,че рода ми се е преселил тук преди повече от 250 години.
Чувствах сила и гордост че съм троянец и винаги ,когато чувах лоши неща за троянци,тайно или явно се гневях.В нашият род такива няма?И в други родове,все добри хора,прославили града ни.
Тогава открих една твърде интересна причина за това.
Индустриализацията.
Тя докарва в началото на соц епохата много хора търсещи работа от близко и далеч.Именно те формират троянския ''манталитет'',които толкова ни дразни и няма нищо общо с хората,които много години преди тях са дишали от въздуха и пили от водата на този Балкан.
Дано не им трябват 250 години за да го разберат и да се променят ,защото тогава нито моя нито вашия живот ще стигне за да видим града ,в които живеем нов и различен.

Анонимен каза...

Да бе, Троян бил бастион на културата и лошите полендаци дошли да му променят манталитета... По полето има хора с много по-широка душа, честни и добри, за разлика от стиснатите и злобни троянски еснафи. От Троян съм и си знам родословието десет поколения назад, което не пречи на обективността ми.

Анонимен каза...

Не си ме разбрал.С няколко изречения не мога да обясня детайли,а само принципа.
Никога не деля хората от къде са ,а какви са.Но фактите са си факти.
В България има много добри хора,но как да докажем това например във Франция и Норвегия където отидоха много наши съграждани с по тъмен цвят на кожата.
Това,че в полските райони има чудесни хора,не значи,че са дошли точно в Троян.

Анонимен каза...

Добре, какви са фактите? Иван Хаджийски пише за еснафа и селяните, много преди да дойдат полендаците. И фактите са, че "душата на селяка стои близо до стомаха", а еснафът по празници пали огньове, изнася навън бъклици с вино, пече мръвки и се весели! Между другото какъв по произход е Иван Макариев?
А по въпроса за манталитета на троянци и ареала на разпространение на добрите хора, отново ще цитирам Хаджийски: "без пари здраве - готова болест", "...при пожар родители в усилията си да спасят добитъка и вещите, забравят малките си деца в огъня..."
Знаете ли какъв обичай е имал чорбаджията Петър Балевски? Когато някой минавал пред кръчмата му, той му пишел на рабоша, че е пил една ракия. Ако не влезел да пие, кой му е виновен, да е пил. И после си търсел дълговете.
А от записките на Захари Стоянов разбираме, че овчарите от Троянския балкан предавали на турците въстаниците, оцелели от Априлското въстание. Толкова за кристално чистите хора от нашия край.
Няма лошо да се гордеем, че сме троянци, ама нека да е с мярка и да не оправдаваме лошите си черти с това, че някой бил дошъл и ни развалил гените.

Анонимен каза...

Като добавиш и името на изрода Милко Калев Балев, нищо свястно в този град !

Анонимен каза...

30-ти,трябва да се запознаем,другия път да мога да те цитирам,както ти цитираш бай Иван с колелото.

Анонимен каза...

Този човечец, който не знам защо ми прилича на Митю Пищова, използва изтъркани селски номера за да популяризира себе си, фирмата си и вероятно партията, на която дължи нещо. Всичко добре, но както някои вече писаха, нека не въвлича в своите "байрами" и малкото останали нормални хора в града. Защото ако на тези които ще нагъват курбан и ракия на аванта цялата тази чалгия-цигания им харесва, то другите ще предпочитат да си отдъхнат в почивните дни, избирайки сами какво да слушат, ядат и пият... Сиреч, нарушават се правата на една част от гражданите, за сметка на другата!

Анонимен каза...

Иван Макариев е направил нещо, затова го коментираме. Ако беше си стоял вкъщи, по-добре ли щеше да е?

Анонимен каза...

Да прави каквото ще,ама когато трябва!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |