Прани гащи съхнат пред Пощенска банка?!

* Един въпрос напира със страшна сила – няма ли контрол в този град, няма ли органи на реда, няма ли санкции?!
Троянски лайнарщини
В центъра на Троян, 2014 г. - 10 август (вляво), 19 август (вдясно)
МИСЛЕХ си, че нещо се е променило. Че лайнарщината, за която писах преди три години, е била някакъв екзотичен и единичен инцидент. Припомням – тогава (на 24 август 2011 г.) една циганска фамилия си бе разпрегнала каруцата под Марковския мост, на изостаналия от някакво строителство понтон от бетонни панели, който си стои там кой знае от кога и явно ще си стои завинаги, опрала си бе цялата цигания – килими, одеала, покривки, ковьорчета и т.н., и я бе проснала да съхне пред очите на всички; наоколо бе разхвърлян пералният инвентар – пластмасови кофи, легени, сапуни, а пък конят го бяха вързали да пасе на брега, досами комплекс „Ривърсайд” и на метри от централния градски площад (виж „Като в катун, катуна Троян?!”)

Циганското пране под Марковския мост, 24 август 2011 г.
ПРОСНАТОТО тогава пране под Марковския мост не ме разсмя и едва ли е разсмяло някого – защото бе повече унизително, отколкото смешно, защото ясно казваше, че тук всеки може да си прави каквото си иска, защото доказваше, че сме град, ама не съвсем. И все пак ми се искаше тази цигания насред Троян да е някакво шеговито и случайно намигане на съдбата, нещо, което по никакъв начин не би могло да се повтори.

Проснатото да съхне пране пред Пощенска банка, 10 август 2014 г.
Лайнарщина отблизо, двата чифта прани гащи - най-отпред
ДА, АМА не. Защото преди седмица – на 10 август 2014 г., лайнарщината се повтори и то в още по-арогантен и тъп вид. На парапетите пред офисите на Пощенска банка и Райфайзенбанк, точно срещу Музея на занаятите и кафене „Антик”, на възможно най-централното, най-лично, най-представително, най-градско място на Троян, някакъв нискочел тъпунгер си бе прострял прането – два чифта черни гащи, рокля, пола, някаква шарена покривка, два големи килима и една черга. Изсрал се бе насред Троян, пред всички.

КОМЕНТАРЪТ е излишен. Но един въпрос напира със страшна сила – няма ли контрол в този град, няма ли органи на реда, няма ли санкции?! Защото и тази, и предишната случка са си нарушаване на обществения ред, публична гавра. Интересно ми е, ако някой в буквалния смисъл вземе да се изсере на площада – и на него ли никой няма да му срита посрания задник?! Или пък друго – ако вземе да си изпере гащите и другите работи в шадравана на площада и ги опъне да съхнат, да речем, на секвоята пред Общината, до трите пилона със знамената на Троян, България и Европейския съюз?!

Чичката си мие "Ланча"-та насред Троян, 19 август 2014 г.
"Булгар! Булгар!"
ОТГОВОРЪТ го получих вчера, 19 август 2014 г., около 17:15 ч. следобед. На споменатия вече временно-постоянен понтон под Марковския мост един едър чичка си бе спрял леката кола, малка вишнева „Ланча”, и яко я сапунисваше, обливаше и търкаше, бе си направил и приспособление, кофа с въже, за загребване на вода от реката. Доволен по ганьовски и със сигурност горд, че е „прецакал” автомивката (за справка – само в този район има три автомивки – бел. Г.М.), само дето не се тупаше в гърдите с победителския рев „Булгар! Булгар!”. И в този случай коментарът е излишен, пък и да коментираме, едва ли споменатият тъпунгер ще схване какво му говорим. Но все пак таим някаква надежда, че сигналът ни няма да остане без последствия – заради Троян, не за друго.

Генадий Маринов

Още по темата:

48 коментара:

Анонимен каза...

В киното живеят 5-6 ..гласоподаватели" и правят постоянни оргии.Решили са малко да се хигенизират.............не ги закачайте.Идват избори!

Анонимен каза...

А после се сърдят като им казват че ма'тряла е такъв....

Анонимен каза...

Товa всичкото е плод нa Живковото изврaщение мутирaло рaзбирa се в демокрaтично поведение тип бaщиниятa вътре в мен.

Анонимен каза...

3-ТИ, много глупаво от твоя страна.По Живково време те работеxа.Това е плод на криво разбраната демокрация, че всеки си прави каквото иска и то безнаказано. Това е демокрацията за 25 години. Безнаказаност за всякакви действия и бездействия.

Анонимен каза...

.............. "Ти го питаш къде е Бисеров, то ти вика: "Доле Герп!".

Анонимен каза...

4-ти не вниквaш в смисълa нa нaписaното, но товa никaк не ме учудвa!

Анонимен каза...

А този "временно-постоянен понтон" кой го направи и с чии пари го направи? Кои разрешиха това да бъде построено ? Каква е целта на тази глупост и защо не е махната до сега?

4-ти, Демокрация няма и не е имало никога, защото не е имало и лустрация на държавата, така че тя се управлява задкулисно от бивши кръгове на ДС. Тези кръгове водят асиметрична война срещу собственото население, с цел печалба и укрепване на позицията си, изродена до финансова и икономическа хегемония.
Това няма нищо общо с демокрация и пазарна икономика.

Анонимен каза...

Брилянтен коментар на 10ти!!!

Анонимен каза...

Никакъв контрол няма.При това за всичко ставащо в тоя град.Всяка вечер пиянски крясъци огласят града, всеки си спира където иска и не спазва, елементарни правила, проблема с червените лепенки продължава - оня ден един келеш с колело лепеше по знаците след Калеешкото ханче ....

Анонимен каза...

Аз съм 10-ти,и нищо брилянтно няма да напиша.

Анонимен каза...

Уф ма майка брилянтен е коментарът на 7ми.Аз съм 8

Анонимен каза...

7. / Благодаря 11-ти !

Иван Цочев, 34 г. каза...

7-ми, 8-ми, 10-ти, 4-ти - защо просто не си напишите някакво име или дори псевдоним, толкова е объркващо така.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, това за съжаление е ситуацията в Троян - циганска. Ако не са дошлите си в отпуск от чужбина и от София троянци, в града можеш да видиш само цигани и пенсионери - първите чакащи помощи, вторите - мизерни пенсии. Това е положението - тъжно и грозно.

Анонимен каза...

Това е истината за съжаление! Не знам до кога ще ги търпим тези цигани по улиците с каруци катуни..... В кой век живеем! Бях на центъра на концерта на ансамбъл МЛАДОСТ за съжаление имаше много малко хора. Добре, че не беше някаква цигания, че щеше да е пълен с цигани, то в града такива останаха само за съжаление.

Анонимен каза...

Докога колите ще са на тротоарите, а пешеходците по улицата? Колко хора писаха и нищо!!! Г.М. да напише нещо по въпроса, че не се трае!

Анонимен каза...

Доказателство.че българинът се пере !

Анонимен каза...

Общината си свърши успешно работата за изборите. Усвои 30 милиона и се погрижи улиците да са пригодни само за гласоподавателите, а именнно само с каруци може да се минава или пеша. Господин Маринов какво се учудва на едни прани гащи. Те човек в центъра на Троян убиха и никой нищо не направи, а това че някой гащник се е опрал не е голям проблем. Даже евала, че поне няма да вони на лайна.

Анонимен каза...

ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ В КИНОТО НА КАКА СНЕЖКА ДЕТО И ГО ПОДАРИХА, А СЕГА ЗАПОЧВА ДА ТАКСУВА ХОРАТА ЗА ПАРКИНГ НАЛИ?

Анонимен каза...

Не разбирам защо плюете само по глупавите деца от леуски и цеденеато?! ЗАЩО НЕ ВИЖДАТЕ ВАНДАЛСКОТО ОБЛЕПЯНЕ НА ВСИЧКО с реклами на EASY CREDIT????? Тези задници дали са платили в общината за рекламите си. Сега идват избори и партиите ще бъдат задължени да очистят плакатите си! А тези задници си лепят къдети си искат и осират безобразно общинскко и частно имущество! Коя писарушка от общината трябва да ги глоби И КОЛКО И Е РЪГНАТО ЗА ДА НЕ ГО ПРАВИ????

Анонимен каза...

Не закачайте избирателите на Дона, бе ! Каруци имало, пране имало, мизерия имало. Ама и вие, както и аз не гласувате за БеКаПе-то, нали ? А те гласуваааат. Затова в много градове са забранени каруците (Пловдив, София, Варна, В. Търново, Плевен и т.н.), но в Троян не сааа....А това, че ромите са работили по време на комунизма е една голяма демагогия. Мнозина се водеха на работа, да.Но как работеха, питайте хората, които са им били началници... Относно строителни войски-така бягаха от работа, че военният затвор (Дисципът) беше пълен с ромчета...

Анонимен каза...

До 20. : Замислял ли си се ,ако всеки човек премахва такива плакати и реклами, докато се разхожда, какъв ще бъде Троян?

До 4-ти каза...

Всичко е плод на Чумата на 20-ти век: комунизма (ако не е бил Живков-друг изверг щеше да бъде). Европейските държави в коите не е стъпвал болшевишки ботуш, са на светлинни години пред нас...

мирослав каза...

нормално-простотията е на всички нива!

Анонимен каза...

По програма "воден цикъл" ли вече 2-3 неделя как тече питейна вода от асфалта при блок "Венера" мисля се казваше срещу у-ще.“Св.Св.Кирил и Методий” на ул."Л.Каравелов" после режими че нямало вода. А и лайната на хотела на "Капинчо" още/цяло лято/ си текат долу в градинката и ни на Снежана, ни на оня урунгел Гечев от ВиК-то им дреме на оная работа. Те 2-3 торби цимент и толкова камъни от линията в шахтата май ще свършат по добра работа??!

Анонимен каза...

В България живеят няколко племена, които се различават помежду си по организацията на своя племенен живот.
Племето на червените е най-старо и немощно и умее да лови риба само в мътна вода, затова вечно мъти водата на другите, белким фане некоя риба.
Племето на реформистите е много смешно – там има много вожд, а малко индианец.
Племето на герберите има един вожд и той язди бял кон, както е при всяко уважаващо себе си племе

Анонимен каза...

До 26......Ясно праните гащи са на червеното племе.Понеже си смениха вожда и са си опрали осраните гащи..........белким не се осират вече ...........до следващото им идване на власт де!Опазил ни господ!

Анонимен каза...

Какви мозъци само...Абе вие горните двама,що не изнасяте политически лекции в градинката пред бившото кино,в четвъртък например? Гледам,бая сте начетени,само дето нямате аудитория за простотиите си.

Анонимен каза...

пък в градовете има и била и лидл и други, и театър- това не че е важно, ама

Анонимен каза...

18-27-ил Смени репертоара. Омръзна на всички и правиш анти-ПР. Ще спрат в скоро време да ти плащат.

Анонимен каза...

28 и 30 опери си гащите............яко подмириса

Анонимен каза...

Аха, на Тато ученика дошъл на бял кон, подарил на любовницата си една банка, изкарана с "труда" от 2 кметски мандата и виж ти станал на вожд - досущ Тато в нови одежди. Аман от индианци.

Анонимен каза...

Опорна точка-32 ,опери си гащите бре или върви да те ,,перат" тези в киното!

Анонимен каза...

33-ти, Кух си братле... като кратуна.

Анонимен каза...

Под снимките на Генади може да се напиши само едно.
Това е истинският Троян в 21 век!!

Анонимен каза...

Севлиево

Абе троянски барабои, от едно пране, направихте Проблем, в който замесихте и Т.Живков, и ГЕРБ, и Демокрацията, и ДС! Авторът на този текст ви пуснал по пързалката и вие хулите себе си и драскате, драскате глупости и хулите!
Сълзи и смях!
Забравихте ли, че вашите баби, па и майки перяха в реката, и в това нямаше нищо срамно, па и обидно ни за тях, ни за града ви. Много префърцунени станахте, комплексари и половина.
Ама то колкото по-обеднява едно градче, толкова по се изродява в мераците и то да прилича на западноевропейски град, къде само по филмите го вижда. А ако се разходите из Европата, и прани гащи може да видите край реките й, и всякакви дивотии, където мислим, че само у нас ги има и че заради тях, ний сме най-долни и прости хора!
Варете си сливовицата, правете си великолепната сланинка и светът ще си удари калпака в земята от уважение към вас, ако съумеете пара да направите от тях. И никой няма да се интересува дали някой си е "изкъпал" панталоните или не. Тъкмо обратното. Най-много западнякът да си свали и той гащите и да ви попита колко евро ще му вземете, ако и той си изпере своите. Ех, проста днешна главо троянска!.. А дедите ви бяха други, мъже и горница!

Анонимен каза...

По мъже ли си падаш?

Анонимен каза...

До 37-и

Кой пита?

Анонимен каза...

Неква севлиевска тиква се изока "мъдро" по-горе, бе, миндил с миндил севлиювски, що тук точно си зел да са правиш на умен :))))))))

Анонимен каза...

Бе,говори за сваляне на гащи,за възхваля троянските мъже. Явно е от другия бряг...

Анонимен каза...

Тъпа троянска паплач! Изпикано семе на бащите си... Все пак има надежда за вас дорде в града ви е един Илиян Пеевски! Пазете го, че без него сте стадо с промити от комунизма мозъци!

С поздрави - от Севлиево!

Анонимен каза...

Олелеее тикваря от Сивлиюву пак ни се яви,божке, божке колко мъка има на тоя свят...

Анонимен каза...

от град станахме село,от село ше станеме махала и то циганска махала

Анонимен каза...

Добре хамериканците избраха тиквенсбург пред Троян,че от глад да си умрял и ти и цялата ти циганска рода !

Анонимен каза...

Здравейте ,като чета виждам че проблемите са много но като моя няма никъде ,и предварително да кажа че и помощ от всякакви институции се отказва под предлог че не е тяхна работа.Със няколко думи ,да споделя .Живея в с.Шипково срещу детската площадка ,,със табелка е обозначено че това е место за деца от 3г. до 12ги всички забрани са сложени .Но повярвайте ми това не е детска площадка а и аз не знам какво ,тук има беседка която е обитавана 24ч. от младежи .Ползва се за дискотека, за чалга клуб ,за кръчма ,за футболно игрище ,за конюшна за пирографическа площадка за сцена за изява на викове ,свиркания и крясъци достойни за книгата на Гинес това нещо е 24 часа в денонощие .Обаждах се на 112 няколко пъти ,писах жалби до началника на Полицията ,ходих при кмета поне двадесет пъти ,никой не се обръща Живеем в непрекъснат психически тормоз и ако им направиш забележка започват да псуват ,обиждат ,пикаят по къщата ,чупят саксии те със цветя та , .Този тормоз е от 14г. вече остарявам и не се издържа ,Бог високо ,цар няма Ако поста ми не е за тук админа да го изтрие.

troyan21 каза...

До №45: Казаното е точно на мястото си, идиотщината, за която разказвате, трябва да се чуе. Готови сме да публикуваме по-обширен материал по случая; ако желаете, пишете ни на имейл: troyan21_gm@abv.bg

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Едно огромно благодаря ,че Вие обърнахте внимание на моите патила.
С уважение: Веса Стайковска.

Анонимен каза...

Какво става с киното.Защо пробиха тези огромни дупки и,го изоставиха.А знаете ли че,на това кино беше направен цялостен ремонт за хиляди левове.Това беше едно от най хубавите кина в Ловешка област.Защо никой от управляващите не се погрижи.Глетката е отвъртителна..........

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |