След 30 години - международен мач в Троян

* Сръбският тим от бивши баскетболисти и треньори в Стар Баскет Камп 2014, воден от Зоран Топич, прегази сборната троянска формация с треньор Радослав Столаров – 40:61 * Трибуните пълни, транспаранти, знамена, атмосфера като отвъд океана 
Баскетбол
Снимка за спомен преди началото на срещата, Троян, зала "Чавдар", 7 август 2014 г.
ЧЕТВЪРТЪК, 7 август 2014 г., 18:00 ч. вечерта, зала „Чавдар”, Троян. От далеко, още съм на улицата, чувам позабравените викове, скандирания и ръкопляскания в залата. Влизам и съм приятно изненадан: в коридора, вдясно, снимки от историята на баскетболния клуб (малка забележка - пропуснат е един 25-годишен период, не безславен? – бел. Ст. Г.), вляво - снимка на последния велик сезон със сребърните медали от първенството на „А" РБГ и второто място за Купата на БФБ ; трибуните - пълни с възторжени млади зрители в прекрасно настроение, следят загрявката на двата отбора в очакване на предстоящия мач. Залата е украсена, веят се флаговете на Сърбия и България, много транспаранти и афиши подсилват усещането за значимостта на предстоящото събитие.

Кметът разговаря със Саша Топчов
СИЛНО изненадан съм, защото атмосферата се доближава до тази, на която близо година присъствах и наблюдавах в САЩ и Канада. Но няма нищо за чудене, просто всичко това е дело на сръбския екип, ръководещ Стар Баскет Камп 2014 – поредното издание на международния баскетболен лагер за млади таланти, за чийто домакин тази година бе избран Троян и вече цял месец групите участници са в града ни. Програмата на баскетболната вечер в зала „Чавдар” започна с приветствени думи на ръководителя на Стар Баскет Камп - 206-сантиметровия бивш център на "Спартак" (Плевен) Саша Топчов, и на кмета на Троян Донка Михайлова. Бяха поднесени грамоти и подаръци от едната и другата страна, а накрая всички - състезатели, треньори и официални лица, позираха за представителите на медиите и за любителите на баскетбола.

И СЕГА - накратко за баскетболната среща, първата международна среща на наш троянски отбор от 30 години насам. Противници на терена бяха сръбски тим от бивши баскетболисти и настоящи треньори и ръководители, воден от наставника Зоран Топич, и сборна местна формация с треньор Радослав Столаров, в която личаха имената на Радослав Кочев, президента на БК „Чавдар" Петър Лалев, Титов младши, Немски, Коев и няколко момчета от юношеските ни отбори. Съдии на мача бяха Мартин Столаров (Троян) и Караниколов (Бургас). А класата и силата на сръбската школа си проличаха не само в показното организиране на проявата, но и на терена – няма да коментирам превъзходството на гостите, посочвам само красноречивия резултат 40:61 за тима на Стар Баскет Камп.

Началото на срещата
МИСЛЯ СИ обаче, че би трябвало да се събере съставът, донесъл ни толкова успехи през изминалия сезон и да се даде един достоен реванш на западните ни съседи, отговарящ и затвърдяващ добрия имидж на троянския баскетбол. Защото правилото „Бий да те уважават!" винаги е актуално. Още повече че летвата е вдигната до едно ниво и сега на ход е БК „Чавдар" да я вдигне по-високо и да покаже какво можем. До нови срещи в зала „Чавдар". Айде, наш`те!

Стефан Генков, бивш треньор по баскетбол

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

хубаво щеше да е ако има тук там и някой афиш преди мача

Анонимен каза...

Браво на сърбите,така се правят нещата.Нека нашите се научат и на играта и на организацията.

Анонимен каза...

Ето това да не е съборът на Бузлуджа та да има разлпени афиши.

Анонимен каза...

Защо,Милко Вачев,най-големия помагач на Чавдар през най-успешната година седеше в ъгъл ? Генков ти не го ли попита,като отиде да го снимаш?

Анонимен каза...

този мач е бил пълна пародия....отбора на чавдар троян буквално е бил събран от улицата.......

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |