Новата „Родопа Троян” – официално открита

* Инвестицията е за 2,5 млн. лв.; артикулите в момента – около 70, сред тях емблематичните троянска луканка и троянски суджук * Калина Радевска и инж. Мария Пенкова са лицето на фирмата
Промоция
В КРАЯ на миналия месец официално бе прерязана лентата на колбасарското предприятие „Родопа Троян” ООД – взело името и поставило си амбициозната задача да възроди някогашната троянска „Родопа”***. Фирменият девиз (слоганът) е „Традиция с бъдеще”, а лицето на новото предприятие са две дами – основният акционер Калина Радевска и управителката и съсобственичка инж. Мария Пенкова, която е възпитаничка на Университета по хранителни технологии в Пловдив.

НО РЕАЛНО зад новото начинание стоят мъжете им: едрият троянски бизнесмен инж. Марин Радевски, собственик на най-голямата изцяло троянска фирма „Калинел” ЕООД, произвеждаща олекотени завивки и доставчик за мегаконцерна „Икеа”; и инж. Петко Пенков, който е партньор с Петър Стоименов във фирмата за производство и монтаж на дограма и слънчеви колектори „Перфект Строй” ООД и имат равни дялове в „Родопа Троян” ООД. Любопитното е, че Радевски, Пенков и Стоименов са активисти на партия ГЕРБ – Троян, а първите двама – и общински съветници в местния парламент.

ПРОИЗВОДСТВЕНАТА база на „Родопа Троян” ООД е разположена в сградата на някогашната „Родопа” (в кв. „Ливадето” по пътя за с. Орешак) и по неофициални данни досега са инвестирани около 2,5 млн. лв. На този етап производствените артикули са около 70 – сурови меса, полуфабрикати и голяма гама сурово-пушени колбаси, сред тях емблематичната троянска луканка, троянски суджук и сушеница. „Родопските” продукти са на пазара от няколко месеца - в Троян се продават основно в магазините на сем. Пенкови, и вече се знаят; но все още е рано да се каже каква е оценката на местните потребители и дали троянци ще изберат родното. От нас – успех!

Т21  

*** Бел. ред. Ще припомним, че старата "Родопа" (Троян) бе емблематично предприятие за района, но попадна в калпави ръце при приватизацията и бе фалирано насила. Впоследствие базата бе разпродадена и сега там освен новоткритата колбасарница са разположени още няколко фирми с различен предмет на дейност - строителна, за керамика, мебелна и др. 

49 коментара:

Анонимен каза...

Ха, ха, новите троянски саламджий!

Анонимен каза...

Основен клиент,столът на Калинел.Страшна новина !

Анонимен каза...

Ах как господин Селяндуров намерил работа на госпожа Селяндурова,в комбина със семейство Гъзодръжковци.

Анонимен каза...

1,2 тъпи комплексари! Не си пазарувайте в местните магазини , от местното производство....... Ходете да си давате парите (изкарани вероятно в Калинел) в мизерния лидъл или в кауфланд..... Това е тъпия троянски манталитет:"....Що да му пълня гушата на тоя, аз ще отида да си го купя от Ловеч или от Плевен...." И после реви, че в Троян нищо нямало.....

Анонимен каза...

поредната корупционна схема на Герб с участие на местни палячовци....

Анонимен каза...

4-ти, нямаше начин да не се появиш.Само се виж каква велика глупост овчата ти глава е родила !

Анонимен каза...

Хубави са продуктите. Браво, че се прави нещо в този град.Успех на Родопа.

Анонимен каза...

От едно време знам, че в троянската луканка има съставки , които предпазват от много болести и укрепват организма........ даже се носят легенди , че който яде от луканката е предпазен и от негативна енергия .

Анонимен каза...

Засега са далеч от истината,а от качеството на стария родоп на светлинни години.По нататък ще видим.

Анонимен каза...

До 4 ти аз лично нямам намерение да пълня троянски гуши за каквото и да било, всеизвестна истина, че цените в Троян са прекалено високи и надути. Стандартът на хората не е такъв като преди няколко години за съжаление. А колкото до луканката и другите подобни производи, колкото по- малко ги консумираме, толкова по- добре.

Анонимен каза...

Пълни тогава полендашки гуши и лапай шпека

Анонимен каза...

Верно си много тъпо копеле.Ако ще и по космическа технология да ги правят,кел файда като материала е от не знайно добиче...

Анонимен каза...

Бе що тез прехвалени мършотии ги няма по троенските магазини?

Анонимен каза...

Купих си за проба - пълен ташак. Липсва най-важната съставка - качественото месо. Дано бизнеса им потръгне, но ако я карат така едва ли!

Анонимен каза...

Много странно ми е, че този вестник е поканен да отрази събитието. Или не е бил поканен, а това тук просто е преписано от някъде?

Новината на месец Юни каза...

Семейство Селяндурови продават саламите си в магазините на семейство Гъзодръжковци!

Анонимен каза...

Генчо, колко салама ти дадоха за тая неплатена реклама ? Недей така човеко, не се поддавай за месото. Нямам нищо против хората, които по какъвто и да е начин са направили нещо. Щом са могли са го направили, така е в тази държава. Който има прави, който не работи за слава. Аз лично съм отписал колбасите от менюто си от много години насам и не съжалявам.

Генадий Маринов каза...

До №17: Недей така, хубаво нещо си е месцето, имам една голяма приятелка, ама вегетарианка и постоянно се дърлим на тази тема - но нито тя мен (убеждава), нито аз нея. Тя си хрупа марулите, аз си пия биричката с, да кажем, свински дроб на скара, може и друсан. Сега конкретно за саламите - няма салами, при нас рекламата е в пари, а в случая не става дума за реклама, има един важен факт (ново предприятие в Троян) и му обърнахме внимание, както си е редът. Аз лично може би от два месеца тествам новите троянски "родопски" продукти и някои (примерно шунковата наденица, телешката кайма) много ми харесаха, други (македонската наденица и особено сушеницата) - не. Та това е положението. Наздраве!

Анонимен каза...

Как така за няколко години инж. Пенков толкова забогатя, че чак с равни дялове с М. Радевски участва.дали има още от наследството на дядо му /Петко Балджиев/ от шивашките цехове на Атлант.Едва ли Явно младия бизнесмен добре осребри за два мандата общински съветник от ГЕРБ слугинажа си на тази партия.Да са ви сладки саламите

Анонимен каза...

Добро утро селяндури; предлагам вместо да ядем колбаси да си изгризем ноктите от яд, че някой нещо е направил.

Анонимен каза...

Инвестицията е доста мащабна, дори и за Радевски. Изводите за произход на парите са за всички нас.

Анонимен каза...

Добро утро селянино под номер 20. Препоръчвам спешно да посетиш доктор-гризането на нокти е силен признак на глисти. Със сигурност ще ти помогне,но за простия ти акъл лек няма...

Анонимен каза...

Е, няма угаждане! Ако някой нещо направи в Троян - ще го разкъсате! А като никой нищо не прави - беснеете, че в Троян нищо не се случва!
Е, какво искате в крайна сметка - да се прави ли нещо или да не се прави нищо?

Анонимен каза...

Ако си извадиш главичката от задника в който така дълбоко си я наврял,понапънеш пачата в нея,може и да може да схванеш,че писаниците ти са без смисъл.Казвам ако обаче...

Анонимен каза...

До 11 ти, с моите пари ще пълня тези гуши, които искам и които са ми по- изгодни. И още едно уточнение няма и шпека да лапам, защото боклуци не ям.

Анонимен каза...

Тогава ще дам шпека на жена ти

Анонимен каза...

Много съм гладен и само ДПС.

Анонимен каза...

Стига сте бълвали глупости, а се молете някой да се опита да съживи
Елпром и Машстрой.Тогава ще има отново живот в този град.

Анонимен каза...

От ЕЛМА остана само портала, от Машстрой само сградите,които са собственост на Марин Радевски. За какво съживяване говориш?

Анонимен каза...

Така е 20 и 23,всичко друго е вие знаете какво...пълно с разбирачи тук и т. н.

Анонимен каза...

Така е,разбирачи сме. Докато в Плевен се строи завод,който ще даде работа на над 500 човека, в Троян се дивим на поредното уникално начинание на господин и госпожа Селяндурски!
Един въпрос има към всички ,които захвалвате въпросната новина:
Пазарът е претъпкан с какви ли не производители на месо и месни продукти, всички с никакво качество. Как решихте,че точно саламите на госпожа Селяндуркова, ще се различават от останалите по вкусови качества ? Навярно с месо внос от Южна Америка на 30 години!

бат Велко Сандокана каза...

Браво на г-жа Донка Михайлова! Никога не сме имали такава хубава "Родопа" в нашия град! Продължавайте в същия дух!

гошо тъпото каза...

Убичъм мръфки ут Родопъ

Ст. Борджуков каза...

Гена,
Ако спрем коментарите в сайта - поне ДЕСЕТ души, от всички партии, ще останат без работа и ще ги уволнят!!!! Кеф!
Навит ли си да ги отцепим?
Само се чудя дали са централно разпределени, като подслушвачите в милицията: наште подслушват Хасково, тези от Хасково подслушват Добрич... и т.н. Може за нашия сайт да има дежурни от Варна, а нашите троянски глупаци бълват простотии по бургаските форуми ... примерно...

Ст. Борджуков каза...

Тъпите им коментари отвращават нормалните хора. Дай да ги отцепим?!

бат Велко Сандокана каза...

Човече! Незнам дали си даскал,ама ако верно по-горе написа "наште" заеби ...

Анонимен каза...

Открити ли са работни места? Саламите стават ли за ядене?
На тези върпроси си отговорете, тъпанари с тъпанри...

Анонимен каза...

Стояне,пак ли те хвана шубето ? Какво сега,Марин ти се обади и те хока ли ?Махайте коментарите,вадете IP-тата и му ги носете. IP срещу луканка, от новата Родопа!

Генадий Маринов каза...

До №№ 34, 35: Бай Админе (г-н Борджуков), намирам предложението ти за отцепване на хейтърите партизани*** за особено идейно и прогресивно. И навремило. Но няма как - че избори идат, политреклами чакаме... Може обаче да отправим призив, примерно: "Бъди българин, отцепи партизанин"; или друг - "Най-добрият партизанин е отцепеният партизанин", и т.н.

***Партизанин - член на партия, партиен активист

Анонимен каза...

Aaaaa, Гшнчо! Некa не бъркaме месото с колбaсите, a ? Не съм и никогa не съм бил вегетaрянец! Не ям колбaси, зaщото те сa еднa мaлкa нменделеевa тaблицa по състaв. Инaче по слухове от троянци чувaм, че сaмо суджукa им стaвaл. Въпрос нa вкус. Уж троянци пък зa сaлaмa дa се кaрaме ;)

Анонимен каза...

Който каквото и да си говори,Донка Михайлова си работи - отваря нови заводи,нови работни места,инвестира ,структорира,дискутира,прави,поправя,нарежда,подрежда,прережда,носи,влачи,внася,изнася,абе - променя градчето ни тотално.Поздравления г-жо Михайлова за новата инвестиция ! И Успех !
Сандокане, що не провери първо как се пише пък тогава да коментираш ? Заеби .....
– наште, ваште (а не *наще, *ваще) – това е едно от малкото изключения, когато при ш + т не се пише щ !!!

Анонимен каза...

от 41
* структурира :) Сандокански работи :)

Анонимен каза...

Като гледам Иванка Църова, как във Фейсбук е олизала на Марин Радевски, и като гледам Стоян Борджуков какви ги плещи, наистина почва да ми се драйфа от даскалите !

Анонимен каза...

Я кажете за цените на тези артикули, които са непродаваеми !!! Тези гербаджии на всяко гърне мерудия са баси .. Къде ги продават тези МЪРШИ, които са внос от Италия, Германия и т.н. Докога ще ядем замразените мърши на Европа в България! Луда работа тоя Троян, станаха 100 производителя на колбаси и какво ли още не ...

ted каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Месото е страхотно, успех на фирмата и нейните собственици! Смешно и жалко е, че има платени хора на дадени партии, коментиращи с негативизъм фабрика за месо. Пожелавам ви да успеете повече в професионален план, но с този негативизъм и тесногръдие ... едва ли...

Анонимен каза...

Вчера пробвах няколко от продуктите. Много са хубави. Браво и успех.

Анонимен каза...

Аааааааааоо бива гиииии

Анонимен каза...

mariq penkova zatvori firmeniq si magazin v sofiq i obqvi falit na firmata

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |