Министерски десант в Троян, кметът се срещна и с премиера

* Четирима министри отскочиха насам след изнесеното заседание
 на кабинета в Ловеч * Дадоха ни 18 дка на Кантона, пари за Белодробната болница, обещания за „Виа Траяна – Балканика“ и училищните имоти в Голяма Желязна и Горно Трапе * Донка Михайлова пита Пламен Орешарски
На крака
Донка Михайлова на кметската среща с премиера Орешарски в Ловеч, 10 май 2014 г.
НА 10 МАЙ правителството на премиера Пламен Орешарски проведе свое изнесено заседание в Ловеч. И с едно от взетите решения в предиобедната сесия на община Троян бе прехвърлено правото на собственост върху поземлен имот от 18 дка заедно с три сгради в местността Кантона – гарата при разклона за с. Добродан. Намерението на Общината е на мястото да се развие градска промишлена зона - предвид доброто местоположение на имота и оформянето на района като средище на фирми, работещи в областта на хранително-вкусовата и дървопреработвателната промишленост.

В ЛОВЕЧ се проведе и среща на министър-председателя Орешарски с кметовете на общините в област Ловеч, като кметът на Троян Донка Михайлова постави три важни за нашата община въпроси. Първият е как ще бъдат решени затрудненията, свързани с работата по Оперативна програма „Околна среда“, тъй като проблемите с нейното управление са сериозни и очакването е определени параметри да бъдат коригирани (ще припомним, че големият проект за интегрирания воден цикъл на Троян, втори етап, който Общината изпълнява в момента и е на обща стойност почти 30 млн. лв., се финансира именно по ОП „Околна среда” – бел. Т21). Вторият въпрос е свързан с намеренията за одържавяване (национализиране) на общинските ВиК дружества и в частност на троянското „ВиК – Стенето” ЕООД и твърдото намерение на Община Троян да запази собствеността си върху съоръженията от ВиК системите, включени в уставния капитал на дружеството. Третият проблем, поставен от г-жа Михайлова, е за належащата необходимост от цялостно рехабилитиране на републиканския път III-402 (Добродан – Дълбок дол – Старо село – Голяма Желязна), който е в плачевно състояние.

Посрещането на министър Анелия Клисарова
На срещата с образователния министър
Подарък за военния министър Ангел Найденов
Посрещането на министър Найденов във Врабево
В РАМКИТЕ на 24 часа четирима от министрите, заседаващи в Ловеч, посетиха Троян. Министърът на културата Петър Стоянович и троянският градоначалник обсъдиха възможностите туристическият маршрут „Виа Траяна – Балканика“  да придобие национален статут, който би сдал възможност всички запазени археологически обекти по трасето да се финансират със средства от ОП „Региони в растеж“ (проектът „Виа Траяна – Балканика” бе лансиран от зам.-министъра на туризма Бранимир Ботев на неотдавнашната кметска среща в Националното изложение на занаятите в Орешак – бел. Т21). Министър Стоянович обеща съдействие за реализирането на проекта, който, според него, има голям туристически потенциал.

ОТ ПОРЕДНАТА трета троянска визита на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева (първото й посещение в Троян бе през м. август 2013 г., а второто в началото на м. март 2014 г. – бел. Т21) също произлезе добра новина. Нейното ведомство се ангажира да подсигури 100 000 лв. за Белодробната болница в Троян още през следващата седмица; парите ще са целеви – за закупуване на дигитален рентгенов апарат и създаден изолационен сектор за туберкулозно болни.

С ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ министър Анелия Клисарова  в Троян бе коментиран въпросът за прехвърляне собствеността на бившите училища в селата Голяма Желязна и Горно Трапе на Община Троян (сега сградният фонд и имотите са държавна собственост), а общинската администрация да се съобрази и включи тази собственост при изготвянето на своята Стратегия за развитието на образователната система за периода 2014 – 2020 г.. Разговорите засегнаха и професионалното ориентиране и професионалната подготовка на учениците в община Троян. На срещата на министър Клисарова с  директорите на училища и детски градини, с учители и граждани, която се проведе в салона на Общината, бяха отправени много въпроси. Голяма част от питанията бяха свързани с финансирането на образователната сфера, други – как да се повиши качеството на училищното образование, за летните занимания на децата, което до момента неу е уредено законово, за стандартите на здравните кабинети в училищата и др. Всички въпроси бяха връчени на здравния министър.

КЪМ МИНИСТЪРА на отбраната Ангел Найденов кметът Донка Михайлова постави въпроса за два имота на военното ведомство, намиращи се на територията на община Троян – в Ливадето и в Шипково. Попитано бе какви са намеренията на Министерството на отбраната по този въпрос. Военният министър посети Дома за ветерани в с. Орешак и Военно формирование 24 430 в Троян (троянското поделение), а след срещата с г-жа Михайлова в кабинета й замина за с. Врабево. В троянското село, което е родно място на дългогодишния министър на отбраната ген. Добри Джуров, министър Найденов поднесе цветя пред паметника на загиналите във войните за национално обединение врабевени. 

С развято червено знаме на оръдието паметник местните зарадваха министъра във Врабево
ВЪВ ВРАБЕВО военният министър присъства и на едно любопитно събитие. Повече от 20 години тук се намира бойно противотанково оръдие, калибър 76,2, предадено на Дружеството на офицерите и сержантите от запаса в селото по законен ред от военния гарнизон във Велико Търново; тези дни оръдието бе пребоядисано и поставено на постамент на знаково за местните хора място – площад „Камъка“, откъдето през всичките войни врабевени са изпращали синовете си в битките. Желанието на хората бе оръдието, поставено на това важно място, да се превърне в паметник на загиналите във Втората световна война жители на Врабево. И с визитата си министър Ангел Найденов направи неофициално откриване на постамента.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

49 коментара:

Анонимен каза...

В Плевен се строи завод с 500 работни места.

Анонимен каза...

В Троян правим бузки. Някои хора видимо дебелеят. Внимавайте за здравето си!

Анонимен каза...

Нас червеното знаме роди ни, нас не ще ни уплаши смъртта. Ние сме на всеки километър, ние сме на всеки километър - и така до края на света.

Анонимен каза...

Направо сте на всеки милиметър, то не останаха хора вече в тази държава.

Анонимен каза...

Само преди избори се сещат за хората от които продължават да крадат,всички са еднакви.Това са поредните крадци.Жалко за народа който страда и едва свързва двата края.

Анонимен каза...

Не мога да съжалявам народ, който сам си причинява всичко това.
Всички държави,които имаха подобен проблем,излязоха на улицата и го решиха.В Гърция пък,дори решиха проблема с работата.Няма да работят,но ще получават колкото германците.В Украйна пък,проливат кръвта на близки до вчера,за да се изтръгнат от пипалата на руския октопод.
А у нас какво?

Анонимен каза...

Хубаво е, че след тези посещения остава нещо за Троян. Подкрепям!

Анонимен каза...

Какво е останало?

Анонимен каза...

Абе долната статия на ГЕРБ защо е затворена за коментари. Май се страхуват от нещо.

Анонимен каза...

Ами просто сравнете двата подхода на двете последователни статии. Да си дадем сметка - кой се страхува от мнението на хората и защо?

Анонимен каза...

към N9 ами платена публикация имат хората пари как даги коментираме .В Троян оценяваме само това ,което е спари ,а не което има значение

Анонимен каза...

Не ме интересуват министрите, но тази идея за разработване на Виа Траяна е много перспективна. Хубаво е, че кметицата я е захапала. Трябваше много по-рано да се случи това.

Анонимен каза...

Вчера Донка беше с министрите, а днес в кръчмата на Макариев с Хисарския поп. Дива чалга тресеше квартала два дни, за да се прави предизборна кампания на тези мръсни комунисти и долни чалгари.И това ми било европейски град.Оставка!

Анонимен каза...

Това за пътят Добродан - Голяма Желязна е крайно наложително. Пътят е в много лошо състояние. Дано премиерът да е чул кметицата и най-после да започнат ремонт.

Анонимен каза...

Ей Донка Цветарката не можа да си ошета уикенда от гости. А като гледам Ангел Балюв едвам е смогнал от маса на маса да се придвижи!

Анонимен каза...

Ще започнат ама друг път.Докато стигне до София,докато му дойде времето да се предложи,пък и АКО вземе да се одобри,и той мандата свършил...

Анонимен каза...

Аз пък и се кефя, че като си постави нещо за цел и не го пуска - така е за ВиК дружеството, така е за Виа Траяна, така е за обходния път. Така се прави.

Анонимен каза...

И кметското място няма да пуска, затова ще яде кюфтета и ще слуша чалга до повръщане.

Анонимен каза...

Чакайте бе хора,Макари кога смени цветовете.Миналата година нали раздаваше чорба в чест на ГЕРБ,сега кебабчета в името на БСП.

Анонимен каза...

Дебелака е с тез които са силни на деня и са на власт.Не случайно неговата кръчма е една от тези в които никога не се е спирало да се пуши и никой не прави проверки. Такситата са му пред разпадане ,ама и там орагните се правят ,че не виждат нищо.Затова ще има чалга и кебабчета без пари за да няма проблеми човека.

Анонимен каза...

ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Искам да наплюя кметицата, ама не се сещам за какво, може ли някой да ми помогне? Аааа, верно бе, червена е, ама кат ми върши работа, с кого да я сменя, дайте идеи...

Анонимен каза...

Кратко ясно и точно казано 22и !!

Анонимен каза...

И каква точно работа ТИ върши? Не че нещо, ама любопитно ми е.......

Анонимен каза...

Прав е 1-ви. В Троян останахме 15 000 вече..........

Анонимен каза...

24-ти, след като пишеш тук, направи си труда да попрочетеш назад някои информации и сам ще си отговориш на въпроса, който задаваш.

Анонимен каза...

С Колю ловят крадливи лелки на теменужки!
Ама питам аз,кражба ли е ,когато цветята са засети с пари от бюджета,а бюджет се прави с данъци,Данъците ги плащаме ние,и излиза,че лелката си е купила цвете !

Анонимен каза...

22-ри, чел съм достатъчно. Ти обаче прочети какво си написал - на ТЕБ ти върши работа. Та затова попитах - на теб точно каква работа свърши??????????

Анонимен каза...

Все повече хора в Троян казват, че най-после града има кмет. Не случайно много хора се уплашиха, че губят влияние. Я вижте МинАк - тича като бесен да прави избори. не случайно и тук платени клакьори я плюят. Дано да не ме разочарова тази жена. Не съм гласувал за нея, не й вярвах, но тя ме накара да мисля различно.

Анонимен каза...

Аууу дори не искам да си помисля какво "мислене" си имал, преди Донка Теменужката да ти го промени (:

Анонимен каза...

Плийз. Понеделник следобед е вече. Хайде малко да поработите, вместо да киснете в чата, а общинари? Знаем, че заплатата ви е в зависимост от послушанието, но чак пък тобкова....Свършете и някаква работа.

Анонимен каза...

28-ми, кажи какво не е направила, което ТИ на нейно място щеше да направиш?? Или си чешеш...езика за оправяне на вкуса след лизането на подметките на Цвъки и компания лоясали дупедатски паразити??!!!

Анонимен каза...

22 do 28
Не съм гласувал за кметицата, но ако продължава така, със сигурност на идните избори има 1 глас повече. Освен ако не си намери по-доходоносна и приятна работа от това да задоволчва и разкрасява град, в който живеят недолюбени, недооценени, недокъпани и недоправени експерти по всичкология.

Анонимен каза...

" Задоволчва и разкрасява" ?
Брат'чед ,че ти ако отидеш в Трявна например, ще поискаш тамошния кмет да те осинови! Хем ще си задоволен,хем разкрасен.Ама изотзад,както най-обичаш !

Анонимен каза...

32,ако според теб засаждането на 2 реда теменужки е "правене", то по твойта овча логика всяка бабичка със засети 2 стръка домат,става за кмет !

Анонимен каза...

34-и и 35-и (или 34-и = 35-и) , тъжно и тъпо е, че вие сте част от "активните" хора с града ни.

Анонимен каза...

Абе тези тъпотии Елка Баръмова ли ги пише?

Анонимен каза...

Не знам. Но със сигурност и плащат за да пише гадости.

Анонимен каза...

36=37=38= 100 години самота...

Анонимен каза...

Типично комунистическо поведение: Показност, лицемерие, подлизурщина, подмазвачество, имитиране че се върши нещо. Много приказки и дандънии, срещи, подаръци, коктейли, банкети и какви ли още не безполезни неща за да се вземат две- три елементарни решения. Докато в същото време основни проблеми касаещи качеството на живота ни, остават въобще без поглеждане, може би поради страх от пълна неспособност за справяне с тях. Или просто защото Европа не е отпуснала пари за тях.
Тежко и горко на България, комунизмът си отиде, но остави след себе си достатъчно способни кадри, усъвършенствани в това да вършат неща имащи вид на нещо добро, но лишени от същност.

Анонимен каза...

22-ри, я прочети статията тук от 4 октомври 2011 и тогава нека пак да спорим. Кое от изброеното е факт досега, освен така добре описаното от 40-ти? Троянското население падна на 15 000 човека. Обещаваше се да има заетост, да не изтича потенциал, дрън - дрън други общи приказки.
Кое е факт и на какво прилича вече този град?????

Анонимен каза...

22 е плащал години наред по 15000 Евро данък общ доход. Предполага се колко е пичелил, предполага се че не са го държали щото е красив. От Троян са повечето, които стават за нещо и имат претенции, и тези, дето обичат да живеят на помощи. Гледам града се променя, но за радикални неща трябва много оборот,качествена работа, много данъци, много пари, абе други хора си трябват;)

Анонимен каза...

искам да кажа са изчезнали от Троян де;)

Анонимен каза...

Въпреки задължителното предупреждение, което по закон се излъчва след всеки предизборен клип и се изписва на всеки предизборен плакат: "Гласуването за БСП, ДПС и Атака е престъпление" - все още се намират невнятни хора, които гласуват за посочените мафиотски организации!

Анонимен каза...

Мммм,пропуснал си ГРОБ,Деформаторски Блок и Кавали без цензура...

бай Бочо каза...

"...абе други хора си трябват;)", както казва 42ри. ТОВА Е ГОЛЯМАТА ГОЛА ИСТИНА, дами и господа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

42-ри, е феноменален мислител. Я повтори пак кои точно са избягали от Троян,щото много ме изкефи това !

Анонимен каза...

Абе тази Елка Баръмова наисти била много тъпа. Чувал съм, че се е предлагала на всички политически сили, но само при ГЕБР се е задържала. А тези тоне имат пари - да вземат да си наемат някой малко по-способен.

Анонимен каза...

И по какво разбра,че Елка Баръмова е по-тъпа от платените мижитурки на Донка Кашпата?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |