Купа „Троян”

* 320 състезатели от 24 клуба дойдоха за стартовете в мах. Баба Стана * Националът Иван Сираков спечели при мъжете; троянска хегемония при момичетата и девойките – злато за Биляна Доневска, Вяра Данчева и Габриела Костова
Спортно ориентиране
Златните троянски момичета, отляво: Биляна Доневска, Вяра Данчева и Габриела Костова
ВЪПРЕКИ неблагоприятните метеорологични условия и многото дъжд, излял се напоследък, керванът от ориентировачи се събра в махала баба Стана над с. Орешак (18 май). Мястото е изключително красиво, районът е чудесен за ориентиране, малката църква (вдигната от дарителя с бабастански корени Джон Бризби – бел. Т21) и старото училище вдъхват уважение и респект. Керванът – това са 320 ориентировачи от 24 клуба в страната, дошли да участват в състезанията за купа „Троян” и да се борят за медалите и наградите.

ТРОЯНСКИТЕ райони винаги са били примамливи за ориентировачите, защото тук всичко е на висота – добри трасета, точни карти, този път и добро време (валя само малко по време на награждаването). 188 са децата, юношите и девойките, а най-малките (от 4- до 10-годишни) са над 40 и се радват на всеобщата симпатия и грижи в първите си стъпки в спорта.

ПОДГОТОВКАТА и провеждането на такова мащабно състезание е дълга работа, съпътствана от много напрежение и отговорности – затова благодарности за Роси, Емил, Мариян, Васил, Христо, Милен и Слави, на младите Мартин, Габи и Елица. И на всички от нашия Спортен клуб по ориентиране „Хемус” (Троян), който е основен организатор. Благодарности и на всички родители на нашите състезатели, които се включиха в подготовката. Благодарности и на помагачите и спонсорите – Община Троян и фирмите „Винпром – Троян” и „Калинел”, за помощта при организацията и осигуряването на наградния фонд. Лични благодарности на зам.-кмета Ангел Ангелов, отговорника за спорта в общинската администрация Тодор Комитов и общинския съветник Николай Тодоров, които поздравиха участниците и връчиха наградите и отличията.

Победителят при мъжете Иван Сираков
ЗА ПОРЕДЕН път първо място в отборното класиране завоюва безспорно най-силният отбор в България – „Узана” (Габрово), следван от отборите на Плевен и Стара Загора. Заслужава да се отбележи силното участие в елитната група при мъжете, където победата завоюва националът Иван Сираков. При жените спечели неостаряващата Елеонора Павлова. В „нашите” групи „Хемус” (Троян) взе своето – при Ж-14, Ж-16 и Ж-18 доминирахме тотално и Биляна Доневска, Вяра Данчева и Габриела Костова не дадоха никакъв шанс на противничките си. Добри бягания направиха и Веселина Христова, Цветослава Маринова, Елица Досева; чудесни бяха и най-малките от нашия тим, за мнозина от които това бе първи или втори старт.

ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ месеци СКО „ Хемус” (Троян) участва в редица състезания – за купи в Плевен, Велико Търново, Севлиево, Търговище, Ловеч. И от всяко участие се връщахме с много медали, чудесни резултати и много емоции и нови приятелства. Не една победа в своите групи спечелиха Вяра, Биляна и Габи, голям прогрес има в изявите на Веси, Цвети, Моника, Деси, Цветомила, Вики и Вяра, най-малките, които тренират упорито, чакат своя шанс.

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус”
Снимки: Мариян Каридов

 Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Гледам,че другата седмица за поредна година ще се проведе аматьорския турнир по футбол на малки вратички.
Хубавото,е че някой се е сетил да махне онази гадост,измислен от Колю Стоименов,за да олиже дъртият задник на Акимов.Става въпрос за измишльотината "Купата на кмета".

Анонимен каза...

Успехите на децата от отбора по ориентиране, се дължат не само на упоритите им тренировки , а на това, че техният треньор е много всеотдаен в заниманията си стях!

Анонимен каза...

Адмирации за децата, треньора и организаторите на състезанието. Желая високи спортни резултати на целия отбор.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |