Голям интерес към Обществения форум

* Одобрени бяха 17 предложения, 30 хил. лв. е общинското съфинансиране * Най-голямо одобрение – за проекта „Да възстановим парк Къпинчо” на гражданското сдружение „Троян в бъдещето”

Една от работните маси по време на обсъждането в "Троян плаза"
ЗА 14-ТИ ПЪТ се проведе процедурата за съфинансиране на проекти на граждани, граждански организации, неформални групи и други структури по общинската програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти” (23 април, хотел „Троян плаза“). Общият  бюджет на програмата (общинското съфинансиране) за тази година е в размер на 30 000 лв. Модератор на събитието бе Ралица Попова от  Дружество „Знание“ (Ловеч), а  гости – делегация от представители  на неправителствени организации и общини от съседна Сърбия, дошли да черпят от нашия опит.

ТАЗИ ГОДИНА имаше рекорден  интерес за реализация на граждански проекти - подадени бяха 24 проектни предложения на обща стойност 75 879 лв., като според регламента исканото съфинансиране представляваше 70% от стойността на проектите и бе 53 047 лв.

В НАЧАЛОТО кметът Донка Михайлова наблегна върху един важен нов момент – че според промени в регламента няма да се подкрепят проектни предложения, насочени към: дейности върху имоти, които не са общинска собственост; дейности, генериращи приходи;  разходи, свързани с представителни цели; разходи за закупуване на материали, оборудване и други, които са свързани с изпълнение на текущата дейност на кандидата. „Всички подадени проектни предложения съответстват на общите ни намерения заедно да променим средата, в която живеем, но не всички от тях са съобразени с посочените изисквания“,  поясни  г-жа Михайлова.

Работата на Къпинчо започна със събрани дарителски средства
ОТ ПОДАДЕНИТЕ 24 проектни предложения участниците във форума одобриха 17, оценявани по точкова система. Най-голямо одобрение (749 точки) получи проектът за облагородяване на парк Къпинчо („Да възстановим парк Къпинчо”) на гражданско сдружение „Троян в бъдещето“.

СПОРЕД статистиката най-голям интерес към програмата „Обществен форум” тази година е проявен от гражданските сдруженията и читалищата – с по 4 проектни предложения; също толкова общо имат училищата, кметствата и кметските наместничества – 4 проекта. Със свои проекти са кандидатствали и кметски съвети (2 проекта), неформални структури на гражданското общество (2 проекта), музеи (2 проекта), а също един едноличен търговец, клуб на пенсионера, църковно настоятелство и физическо лице.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво на Донка

Анонимен каза...

Голям интерес, няма що. За 48 часа 1 коментар. Едни наши пари трябва да се раздадат на едни наши хора. Позната история. Но на фона на всичките назначения на партийни функционери, не е голяма работа. Да дадем още малко на нашите.

Анонимен каза...

2ри,коментарите по принцип намаляха....Защо ли?

Анонимен каза...

Защото интернет клуба на герб младежи, затвори!
А този абсурден обществен форум,е направо смешен. Общината дава пари на случайни хора,да се възстанови Парк Капинчо!А защо общината не си стопанисва и поддържа имотите сама ?

Анонимен каза...

3-ти, коментарите намалят, защото всички са просълзени от умиление, като гледат успехите на кметицата. Същите, като успехите на правителството:))))))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

За разлика от времето на Енкин и Акимов, проектите днес /разбирай при кмет Михайлова/, не се оценяват от администрацията, а от присъстващите във форума. Затова и интересът към него наистина е много по-голям от предни години. 5-ти, хайде да си прибереш "остроумието", че нещо взе да затъпява.

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |