Голям интерес към Обществения форум

* Одобрени бяха 17 предложения, 30 хил. лв. е общинското съфинансиране * Най-голямо одобрение – за проекта „Да възстановим парк Къпинчо” на гражданското сдружение „Троян в бъдещето”

Една от работните маси по време на обсъждането в "Троян плаза"
ЗА 14-ТИ ПЪТ се проведе процедурата за съфинансиране на проекти на граждани, граждански организации, неформални групи и други структури по общинската програма „Обществен форум за реализация на партньорски проекти” (23 април, хотел „Троян плаза“). Общият  бюджет на програмата (общинското съфинансиране) за тази година е в размер на 30 000 лв. Модератор на събитието бе Ралица Попова от  Дружество „Знание“ (Ловеч), а  гости – делегация от представители  на неправителствени организации и общини от съседна Сърбия, дошли да черпят от нашия опит.

ТАЗИ ГОДИНА имаше рекорден  интерес за реализация на граждански проекти - подадени бяха 24 проектни предложения на обща стойност 75 879 лв., като според регламента исканото съфинансиране представляваше 70% от стойността на проектите и бе 53 047 лв.

В НАЧАЛОТО кметът Донка Михайлова наблегна върху един важен нов момент – че според промени в регламента няма да се подкрепят проектни предложения, насочени към: дейности върху имоти, които не са общинска собственост; дейности, генериращи приходи;  разходи, свързани с представителни цели; разходи за закупуване на материали, оборудване и други, които са свързани с изпълнение на текущата дейност на кандидата. „Всички подадени проектни предложения съответстват на общите ни намерения заедно да променим средата, в която живеем, но не всички от тях са съобразени с посочените изисквания“,  поясни  г-жа Михайлова.

Работата на Къпинчо започна със събрани дарителски средства
ОТ ПОДАДЕНИТЕ 24 проектни предложения участниците във форума одобриха 17, оценявани по точкова система. Най-голямо одобрение (749 точки) получи проектът за облагородяване на парк Къпинчо („Да възстановим парк Къпинчо”) на гражданско сдружение „Троян в бъдещето“.

СПОРЕД статистиката най-голям интерес към програмата „Обществен форум” тази година е проявен от гражданските сдруженията и читалищата – с по 4 проектни предложения; също толкова общо имат училищата, кметствата и кметските наместничества – 4 проекта. Със свои проекти са кандидатствали и кметски съвети (2 проекта), неформални структури на гражданското общество (2 проекта), музеи (2 проекта), а също един едноличен търговец, клуб на пенсионера, църковно настоятелство и физическо лице.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво на Донка

Анонимен каза...

Голям интерес, няма що. За 48 часа 1 коментар. Едни наши пари трябва да се раздадат на едни наши хора. Позната история. Но на фона на всичките назначения на партийни функционери, не е голяма работа. Да дадем още малко на нашите.

Анонимен каза...

2ри,коментарите по принцип намаляха....Защо ли?

Анонимен каза...

Защото интернет клуба на герб младежи, затвори!
А този абсурден обществен форум,е направо смешен. Общината дава пари на случайни хора,да се възстанови Парк Капинчо!А защо общината не си стопанисва и поддържа имотите сама ?

Анонимен каза...

3-ти, коментарите намалят, защото всички са просълзени от умиление, като гледат успехите на кметицата. Същите, като успехите на правителството:))))))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

За разлика от времето на Енкин и Акимов, проектите днес /разбирай при кмет Михайлова/, не се оценяват от администрацията, а от присъстващите във форума. Затова и интересът към него наистина е много по-голям от предни години. 5-ти, хайде да си прибереш "остроумието", че нещо взе да затъпява.

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |