Троянката Калина Мавродиева с наградата „Стоян Камбарев”

* Талантливата художничка получи престижното отличие за самостоятелната си изложба „Отчуждение”,
 връчи й го банкерът Левон Хампарцумян
Отличници
Калина Мавродиева
МЛАДАТА художничка и наша съгражданка Калина Мавродиева (1988 г.) спечели престижната национална награда за постижения в изкуството на името на Стоян Камбарев, напусналия ни рано култов театрален режисьор на 90-те години. Наградата се връчва за пети път и е учредена от известни имена в българското изкуство и общественици, а председател на Управителния съвет е съпругата на режисьора актрисата Деси Тенекеджиева.

КАЛИНА бе номинирана и отличена за самостоятелната си концептуална изложба „Отчуждение” в пловдивската галерия UPARK и за множеството си успешни участия в общи изложби през последните две години. Церемонията по награждаването пък бе в столичния „София Лайв клуб” (12 май), а наградата на талантливото троянско момиче връчи банкерът Левон Хампарцумян – главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк”, която е основен партньор на събитието.

КАЛИНА е завършила художествената гимназия „Цанко Лавренов” в Пловдив и след това Художествената академия, специалност текстил, а в момента приключва магистратурата си по живопис. Специализирала е в Милано. Тя е откритие, съмишленичка и в някаква степен последователка на известния художник концептуалист Кольо Карамфилов. Досега е имала 4 самостоятелни представяния и участия в над 20 колективни изложби у нас и в чужбина.

Левон Хампарцумян връчва наградата на Калина
НОСИТЕЛКАТА на Голямата специална награда „Стоян Камбарев” за 2014 г. е дъщеря на троянските учители Стела и Анчо Мавродиеви; сестра й Мария също се занимава с изкуство. И в едно свое интервю Калина казва: „Най-важното за един творец е да има близки хора, които го подкрепят и вярват в това, което прави. Нещо, което аз винаги съм имала и без което не бих могла да стигна до тук”.

Т21

5 коментара:

Николай каза...

Малка техническа забележка: името на клуба е ЛайВ, не ЛайФ. Също както и "живото" предаване е лайв, а не лайф.
Поздравления за Калина!

troyan21 каза...

До №1 (Николай): Благодарим, прав сте, поправихме!

Анонимен каза...

Калина, не се смей! И Мимса също :)

Анонимен каза...

Браво!

Unknown каза...

Гени, ако кажеш и как да го споделя в Лондон.... 🤔💓

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |