Общинските съветници в Троян се отказват от възнагражденията си

* Парите ще влизат в целеви дарителски фонд за изграждане на нова спортна зала * Николай Малчев (БСП): „Доказахме несъстоятелността на нападките” * Йордан Данков (ГЕРБ): „За нас парите не са важни, важна е каузата на Троян”
Можело значи
Решението за отказване от възнагражденията вече е взето, 31 март 2014 г.
СЛЕД КАТО преди месец общинските съветници в Троян дружно си гласуваха двойно увеличение на възнаграждението и месечната им пачка набъбна на 400 лв. (подробности за увеличението и точна информация от счетоводния и финансовия отдел на Община Троян ще намерите в утрешния брой на Т21, печатното издание – бел. Г.М.), в понеделник, 31 март, последва неочакван обрат. На председателски съвет, продължил над три часа, всички приели съвместното предложение на двете най-големи групи – на БСП и ГЕРБ, да се откажат от възнагражденията си.

СУМИТЕ ще влизат в целеви дарителски фонд, като ще се заделят само средства за осигурителните вноски. Което означава, че до края на годината в дарителския фонд ще се съберат около 150 хил. лв. без лихвите. Няколко от сериозните бизнесмени в споменатите две групи са поели ангажимент да допълнят сумата до 200 хил. лв. „Колкото не стигнат, аз ще ги додам”, обяви отделно силният човек в групата на ГЕРБ и собственик на най-голямата троянска фирма инж. Марин Радевски. Готовност да направи допълнително лично дарение изявил и представителят на АБВ в троянския парламент инж. Дилян Енкин.

ДО ОБЩОТО решение обаче не се стигнало съвсем гладко – в началото независимият съветник инж. Илиян Пеевски развил тезата, че това е мръсен ход от страна на БСП и ГЕРБ, целящ да блокира възможността на независимите съветници и малките групи да работят. И го охарактеризирал като „комплот срещу демокрацията”. „Искате да ми запушите устата с евтини популистки ходове, но номерът ви няма да мине”, заявил бившият атакист. Но въпреки първоначалния си яростен отпор, след разговор на четири очи с колегата си от ВМРО Даниел Сираков Пеевски се присъединил.

ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на Общинския съвет инж. Ангел Балев, един от главните инициатори за отказването от възнагражденията, научихме, че до няколко дни съветниците ще излязат с нарочна декларация, в която ще обявят и обяснят решението си пред троянската общественост. Научихме също, че тези 200 хил. лв. няма да се разпиляват в различни посоки, а ще са първа вноска за изграждане на нова спортна зала в Троян.

ЕТО И ПЪРВИТЕ изявленията пред Т21 на председателите на групите съветници на БСП и ГЕРБ – инж. Николай Малчев и Йордан Данков.

Инж. Николай Малчев: „Много грозни нападки имаше срещу всички нас след увеличението на заплатите, като се пропускаше факта, че то не бе наше хрумване, а следствие от промяната в закона. Обвиняваха ни, че не мислим за Троян, а за джоба си и лично мен това страшно ме обиждаше. Мисля, че доказахме несъстоятелността на нападките”.


 Йордан Данков: „Нашата група вече е правила подобни жестове и то неведнъж, сега само продължихме и доразвихме започнатото. За нас парите не са важни, важна е каузата на Троян. А всички знаят, че една нова модерна спортна зала ще повиши качеството на живота и ще е чудесна придобивка, особено за младите, които не искаме да напускат Троян”. 

22 коментара:

Анонимен каза...

ако ,не е новата първоаприлска шега - ЕВАЛА

Анонимен каза...

И аз мисля така-първоаприлска е! Да повярваме! Да сме живи и здрави!

Да са живи и здрави и в Троянския парламент!!!

Анонимен каза...

Честит Първи април!

Анонимен каза...

честит 1 - ви април! Когато видите крава на луната, тогава и Балев ще се откаже от лапачката

Анонимен каза...

Такива патриотични деяния в името и за благото на суверена- народа, могат да се случат само на днешна дата.
В политиката, истината, или това което трябва да бъдат нашите избранници, нещата са обърнати. На днешна дата политиците или по-точно журналистите напомнят на политиците какво следва да правят. Те, че не го правят не го правят, но иначе могат някога и да споменат няколко високопарни думи по отношение на тези в чието име и благадарение на чиито гласове са там на тези постове. Но да се откажат от възнагражденията си Н И К О Г А !!!

Анонимен каза...

Гена не шашкай общинските съветници с тази първоаприлска шега, че могат да се споминат.

Иванко каза...

Това май е... Да бе, да, днес е 1ви април.

Анонимен каза...

Малчев, горкичкия ти толкова мразиш паричките че си за оплакване...

Анонимен каза...

Честит 1-ви Април, уважаеми троянци!
Казаното от Й. Данков, не може да е истина.
Данков, не може да се откаже от пари и то в името на Троян.

Анонимен каза...

Сега на сайта на община Троян написаха, че в подкрепа на решението на общинските съветници да даряват заплатите, си госпожа Михайлова кмета на Троян е приела да дарява и тя заплатата си до края на мандата.

Анонимен каза...

Голям майтап.

Анонимен каза...

поздравления, и аз се вързах :)

Анонимен каза...

Maleeee, kak se varzah! Bravo Geni! Pravi6 go za treti pat!!!Mnogo uspe6no!Tezi troyanski kravopiyci,kak 6te opusnat takiva pari?Ama te sa gi zaslugeli????Bravo Geni!6akam vestnika sas spravkata ot s4etovodstvoto vav vtornik ./molya za izvinenie za latinicata,nyamam kirilica/

rosirosi664 каза...

Честит 1 Април! Голям майтап! Изгледайте една сесия на общинските съветници и ще се отвратите от простотия! Нищо не правят за Троян ....Предлагат неща ,изгодни за тях или техни приближени! И това се приема..

Анонимен каза...

Ама Вие какво искате бе хора, да предлагат неща изгодни за народа ли? Глупости! Че нали са там единствено в свой интерес.

Ivan каза...

Брат'чет, и този 1-ви април удари в десятката! Кефиш!!!

Анонимен каза...

Аз пък чух, че ще направят минималната пенсия 600 евро, както в държавите с големи икономически проблеми!!!

Анонимен каза...

Че Марин Радевски в Троян ли е още? Нямаше ли да се мести в Червен бряг този орк?

Дилдо Бегинс каза...

За кво да се мести,тук си му е харно ...

Анонимен каза...

Да! На нашите общински съветници им стана малко неудобно. Да не повярваш, съвестта им заговори, ума им заработи. Направиха едно умно решение. А г-н Радевски нека престане да се изхвърля. Знаем всички защо дава пари....дарение. Нека даде добри заплати на работниците си, а не трошички за залъгване на глада им. Хората работят, редно е и да получават нормални заплати.

Анонимен каза...

Поздрави за шегата! Публикацията обаче пропуска да отрази факта, че на същата сесия общинските съветници взеха решение за безвъзмездно оземляване на млади хора с имоти от 5 до 50 дка. от общинския фонд за създаване на трайни насаждения (ягодоплодни и овошки)! Така всеки младеж, който работи за заплата пет-шестстотин лева на месец, от догодина ще е имотен човек с поне 10 000 лв. капитал зад гърба си, а след три-четири години ще реализира продукция за около 25 000 - 30 000 лева годишно без преките субсидии от бюджета и подпомагането по фондове!. При това - без да губи настоящата си работа! Евала на Общинския съвет! Само така!

Анонимен каза...

В другите градове го направиха отдавна ! Нашите съветници пак последни! Дано поне е истина!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |