Математикът Еленко Начев е новият шеф на РИО - Ловеч

* Райко Райков излезе в пенсия, предположенията, че отново ще успее да удължи мандата си, този път не се сбъднаха
Рокади
Еленко Начев, Райко Райков
ДЪЛГОГОДИШНИЯТ шеф на Регионалния инспекторат по образованието (РИО)*** - Ловеч Райко Райков минава в пенсия, а от 5 март със заповед на министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова на началническия пост е назначен Еленко Начев. Това научихме от прессъобщение на Областната администрация (в сайта на РИО – Ловеч, намиращ се кой знае от кога „в процес на изграждане”, няма нито думичка за началническата рокада – бел. Т21). Фактът не изненадва особено, тъй като г-н Райков, който е в системата отпреди демокрацията (1989 г.), бе навършил пенсионната възраст преди време, макар че успяваше да се задържи на поста; всъщност способността му да оцелява на началническото място и да се нагажда по политическите ветрове бе станала пословична, но предположенията, че отново ще успее да удължи мандата си, този път не се сбъднаха.

НОВИЯТ областен образователен началник г-н Начев е ловчалия, на 58 години, завършил математика в Софийския университет, дългогодишен учител и училищен директор в Ловеч (СОУ „Св. Климент Охридски”, СОУ „Тодор Кирков” и Природо-математическата гимназия), от 2006-та до миналата година преподава математика в българското училище в Прага (Чехия); през 2013 г. започва работа като началник отдел в РИО – Ловеч.

Т21

*** Регионалният инспекторат по образованието (РИО) е орган към образователното министерство, който осъществява държавната образователна политика на територията на съответната област. Органът не се ползва с особен авторитет и уважение сред учителството, но има тежест заради контролните си и кадрови функции. 

17 коментара:

Анонимен каза...

Начев е професионалист, но няма да му е лесно да работи и това добре изградено гнездо на мързеливи, некомпетентни интригантки-пепелянки. Буровска е в траур, защото не седна на началническия стол. Много се надяваше на големите обещания на Корнелия Маринова за силно лоби , но има Господ, той си знае работата. Начев трябва да направи предвеликденско почистване на Авгиевите обори в РИО Ловеч. Да му е спорна работата!

Анонимен каза...

Напълно подкрепям 1-ви коментар.
Относно Буровска , Господ на бодлива крава - рога не дава!

Анонимен каза...

Дава..дава...

Анонимен каза...

Мляко дава!
Извинете за отклонението, а на новия шеф-спорна работа!

Анонимен каза...

Много има за почистване из началническите среди в образованието...,пък и не само сред началниците .

Анонимен каза...

има, има, 5-ти, ама некадърното е с имунитет - как да го изринеш??!!! А свестният редови даскал е на изчезване, а не се поддава на клониране за съжаление.

Анонимен каза...

Не сте прави господа- другари, ей го човека си тръгва обиден. Нищо че е навършил отдавна възраст за пенсия. Знаете ли колко много е компетентен и колко много му се работи! Нищо че децата от средното училище в 50% излизат полу-грамотни.А Вие го пращате в пенсия, на заслужен отдих дет се вика.Като погледнеш снимките на двамата, ами то досуш един и същ човек, само че единия е с очила. Даже бат Райко изглежда по-младолик и с очилата по-интелигентен. И що трябваше така да обиждате човека? Искахте да направите това и с шефа на ДАГ другаря- господин Павли Богдански, да ама не Ви мина номера. Бат Павли е от стара коза яре, усети отде идва удара, сниши се като излезе в нескончаеми болнични, намери подход и начин и.....му се размина. Така де, той от зората на демокрацията си е шеф, отде накъде ще го сменят и то баш тия от ДПС. Той реда си го знае и знае на кого, къде и как....да поднесе кафенце. Да ама бат Ти Райко не ги знае тия мурафети и ей го-пенсия.

Анонимен каза...

И Павли, и Райков са пример за оцеляване на калинки върху бъзов лист в блатна среда. Райков трябва да мие краката и пие водата на земляка си доц.М.Николовски, бивш пишман депутат от ГЕРБ, който му осигури безветрието в РИО от 2007 до 2013. Дано Е.Начев озапти женурята в инспектората и наложи най-сетне ред и дисциплина!

Анонимен каза...

Прав е 8. Много му се щеше на Райков "за добре свършена работа" да вземе накуп 6-те заплатки за 10 години верен държавен слугинаж, ама май му се размина. А за женурята в инспектората освен да взимат тлъсти хонорари по проекти и да си веят дупетата, пардон - полите по чужбина, май нищо друго не може да се каже.

Анонимен каза...

Радвам се, че разбра препратката чрез "женОрята в инспектората" :)

Анонимен каза...

Ако сте гласувахте за тях , поздравете майките им:
http://pik.bg/%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87-%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86%D0%B0-news150120.html


Анонимен каза...

Райков неграмотник!

Анонимен каза...

Ако Райко се въртя по вятъра, то Еленко Начев е като холандска вятърна мелница спрямо него, въпреки че винаги е работил на принципа на "партийния секретар". То ако не бяха комунистите на власт, едва ли щеше и да го огрее мястото след всичкте му изцепки.

Анонимен каза...

карък13-ти, я кажи какви са му на Начев конкретно изцепките?

Анонимен каза...

Поинтересувайте се как и защо го изритаха от Прага!

Анонимен каза...

поинтересувах се - не е "изритан от Прага", а му е свършил мандатът. Пийни хапченце, 15-ти, излез от интригата и се успокой вече!

Анонимен каза...

Лелеееееееееее и тук ли има "тролове"? Злонамерници мнооооого, за жалост!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |