Михайлова сне доверие от Енкин

* БСП наказа Георги Първанов и съратниците му от АБВ –
 нямат право да заемат партийни длъжности и да членуват в ръководни партийни органи * В Троян – ще тръгнат ли своите срещу
 своя (Дилян Енкин)
Нас червеното знаме роди ни

инж. Дилян Енкин
НА СЪБОТНОТО (1 февруари) заседание на Националния съвет на БСП – висшия ръководен орган на червената партия, в чийто състав е и троянският градоначалник Донка Михайлова, бе снето политическото доверие от групата на експрезидента Георги Първанов, участваща в т.нар. движение АБВ. По информация от централните медии наказаните са общо 13 души, като сред тях е и бившият червен троянски кмет с три поредни мандата (1995-2007 г.) инж. Дилян Енкин, а знакови фигури са самият Георги Първанов, бившият вътрешен министър в кабинета на Тройната коалиция и соцактивист на високо ниво Румен Петков и бившият кмет на Стара Загора и депутат в предишното 41-во Народно събрание д-р Евгени Желев. Съратникът и настоящ евродепутат Ивайло Калфин не е член на БСП и затова не е сред „отлъчените”.

ПРИПОМНЯМЕ – АБВ разгневи БСП и лично лидера Сергей Станишев със заявените на срещата в НДК на 10 януари амбиции за участие в предстоящите избори за евродепутати със собствена листа, отделно от БСП. И с обвиненията в мекушавост на ръководството, тежки зависимости на столетницата от коалиционния партньор в управлението ДПС и сервилничене пред „Атака” - крепителката на парламентарното мнозинство и на кабинета Орешарски. От БСП отвърнаха на удара и посипаха обвинения към АБВ и водачите му Първанов, Калфин и Петков – че работят в полза на основния политически враг ГЕРБ, че са предали своите (съпартийци) и партията, направила ги това, което са; имаше и заплахи за изключване, политически закани и т.н.

КАКВО означава странната и не съвсем ясна формулировка „снемане на политическото доверие”. Лидерът Станишев обяви на пресконференция след заседанието, че това е „по-тежка морална оценка от прекратяване на членството” и че решението не е взето с лека ръка. Намекнато бе и за възможното изключване от партията на Първанов и компания, тъй като формалните основания били налице. А конкретните последици са, че на наказаните се отнема правото да заемат партийни длъжности и да членуват в ръководни партийни органи в срок от една година. Решението на Националния съвет е гласувано с огромно мнозинство и само 5-ма били „против” и „въздържали се”, като сред тях не е г-жа Михайлова.

Станишев (в средата), Я. Стоилов и Ил. Йотова на пресконференцията след заседанието на НС
СЛУЧИЛОТО се няма как да е без последици и на троянска почва. Инж. Дилян Енкин е зам.-председател на БСП – Троян и председател е на групата на БСП (по-точно на „Коалиция за България”) в Общинския съвет и явно ще трябва да освободи двата поста. От друга страна – въпреки АБВ забежките си, г-н Енкин е сред възловите фигури в местната червена структура и е сериозна опора на кметското ръководство, известен е също с умението си да лавира и да постига разбирателство с опонентите. Затова е трудно да се прогнозира дали и доколко своите ще тръгнат срещу своя; което се усети и на скорошната конференция на БСП – Троян (очаквайте отделен материал - бел. Т21).

НАУЧИХМЕ, че в неделя вечерта (2 февруари) г-н Енкин сам е подал оставка от зам.-председателския пост на БСП - Троян и няма причини тя да не бъде приета. В мотивите си той е заявил, че „като един от учредителите на сдружение „АБВ”  и съобразявайки се с решението на Националния съвет на БСП от 1 февруари 2014 г., не мога да продължа да изпълнявам задълженията си като зам.-председател на организацията на БСП в гр. Троян”. С ръководството на съветническата група обаче е по-сложно и още не е ясно какво ще се случи и дали ще последва оставка; формалната причина това евентуално да не се случи е фактът, че де юре групата е коалиционна и организацията не е тяснопартийна.

Т21

Още по темата:

75 коментара:

Анонимен каза...

Искам да попитам протестиращите от февруари миналата година (не сегашните) - доволни ли са от сметките си за отопление и електроенергия да месец Декември 2013 година ?
Как приемат, че през този месец когато температурите бяха почни пролетни са се отоплявали повече и са изхарчили повече ток ? Защо ги няма сега по улиците, след като сметките са толкова надути ?

Анонимен каза...

БСП наложи възможно най-тежкото морално наказание на членовете на АБВ. Членовете на АБВ се почесаха през панталоните. Морално.

Анонимен каза...

Ко? Не

Анонимен каза...

Tеатрото едва сега започва, това е само първо действие.
В момента еретиците са все още в дълбока нелегалност.
Освен 15-те, извадили от фризера проекта АБВ, от голямата конспирация засега се осмелиха да изпълзят само Румен Петков и Нидал Алгафари.
Прави впечатление сдържаното примирение, с което посрещат храчките. Но какво се чудим - всеки верен син на тази партия се чувства недостоен за тях:

“... и ако нявга се забравя
и почна да те клеветя –
не ме заплювай! Аз тогава
не бих заслужил чест такава –
дори на храчките честта!”

Ако рискуваме да повярваме на автентичността на битката и вникнем по-дълбоко в нея, всъщност се забелязва криза на идентичността. Битката е кой е блуден син и кой - верен син, сиреч – КОЙ е партията? Засега всеки вика: не си ти, аз съм.

троянец каза...

Жестоко верен коментар на 4ти, съгласен съм напълно.

Анонимен каза...

е,и?

Анонимен каза...

Интересен мач. Аз съм за Михайлова!

Анонимен каза...

Един еретичен въпрос се мотае в главата ми: Енкин реванш ли ще търси срещу Михайлова. Впрочем той нищо не прави току-така!

Анонимен каза...

7-ми, не знам мачът как ще завърши, но нашето момиче показа, че е мъжко момиче.

Анонимен каза...

Мъжко викаш,стриктно изпълнява повелята на майката свиня от позитано.

Анонимен каза...

Да бе, мъжко момиче била! Понеже преди застана на страната на Първанов и се усети, че това е губеща карта, сега прави мили очи на Станишев, белким й простят и я приберат пак под крилото си.
И кое й е мъжкото? Само сладки приказки, а на дела - нищо.

Анонимен каза...

Момиче на делата е тя. Тръгни по улицата и ще видиш защо.

Анонимен каза...

И какво има по улицата ?

Анонимен каза...

Интересен мач. Някои са за Михаилова, други за Енкин. Аз лично съм за противниците, защото БСП и АБВ за мен продължават да са един отбор. По тази причина свободно ще поразсъждавам на глас.
Човек с принадлежността си към група (без значение дали става въпрос за партия, клуб, отбор, или друго) собственоръчно дава ясна заявка към кои се числи. Михайлова заяви че е към Станишев. В градски мащаб към Кацаров. Енкин заяви че е към Първанов. В градски мащаб към себе си. Не е тайна, че с Кацаров имат противопоставяне и Енкин има свой, не малък кръг на влияние. Като ги сравним двамата, става ясно коя от двете групи в Троян как изглежда. Кацаровисти и Енкинисти. Първите са изключително ограничени баш партийци. Типични "не човек, а желязо". В по-голямата си част или бачкатори, или дребни тарикати докопали се с партийно протекции до някакъв бюджетен пост. Малка част са куфарните бизнесмени и женските екземпляри с широки сърца и гащи. Вторите, енкинистите, са едрите тарикати. Добре образовани. Често отлични професионалисти. Много интелигентни, и каквото да си говорим, харизматични. Иначе, безскрупулни и абсолютни гьонсурати. Към тях върви съпътстващото ги стадо от екзалтирани почитатели на преклонна възраст. И двата отбора са хвани единия, удари другия.
Къде е Михайлова? Никъде. Тя е просто един фигурант. Каквото партията нареди - изпълнява го! Да целуваме задника на ДПС! Целува го! Да търпим лудите от Атака и да им оказваме необходимото внимание! Прави го! Да вървим дружно след Станишев, ако ще да води страната към гибел! Рапорт приет! Разликата между нея и Орешарски е, че тя изглежда по-симпатична, което в голяма степен се дължи на заучените пози - поздравява учтиво и усмихнато, обещава на поразия и възхвалява некадърници, които на свой ред и се отплащат с безпределната си вярност. А като драснеш чертата, на лице - нищо!

Анонимен каза...

А бе 11-ти върви при д-р Балканска и/ли д-р Кючукова

Анонимен каза...

А ти си за Ангелова...

Анонимен каза...

Абе 14-ти, като си толкова наясно подскажи какво точно да прави кметицата в тази ситуация, за да се случва нещо в града? Ако отстоява независима позиция кой ще я подкрепи при реализиране на намерения. Собствения бюджет на общината е недостатъчен и при правителство на БСП няма да може да разчита и на подкрепа от държавата. Тогава? Дай предложение...

Анонимен каза...

Абе 17-ти, май не се усети как изпорти леля Донка,че нищо не прави,а?

Анонимен каза...

Всички, които коментирате тук сте кръгли нули като политици. И аз съм същият, не я разбирам тая игра, но знам, че сегашния кмет на Троян работи за града. От последните две години много примери мога да дам, но е излишно, защото се вижда от болшенството от хората и се коментира. Това че на определени хора не им отърва да е така, или че съзнателно си затварят очите - няма лошо, всеки може да бъде на тоз или на онзи бряг. Като най-последен пример ще припомня, че благодарение на "леля ти Донка", 18-ти, Троян ще гушне милион и триста / публикувано е в сайта на Общината/, и изцяло ще бъдат ремонтирани 5-6 важни за движението улици. Иначе ще се получи - да, ама друг път.

Анонимен каза...

Леле, №14, много си прозрачен. И какъв познавач на ситуацията в БСП!

Анонимен каза...

Не разбирам защо е тази всичката олелия, врява и страсти!!! 14-ти, тези харизматичните от АБВ ще са от ден до пладне като предния път. Лично на мен те са ми много нечистоплътни душевно и са доказали се мошеници. И нашит Дидко вътре!

Анонимен каза...

Всичко е толкова простичко! Инж. Дилян Енкин иска да расте. Донка тук му подложи крак и в Троянът номерът няма да се получи. Но.... в АБВ ще блесне! С една дума - нищо ново под слънцето!

Анонимен каза...

Донка свали доверието си от Енкин. Кое доверие, партийното, или личното???????????????????

Анонимен каза...

Мене не ме интересува-а-а-а-а-а-а-а!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Имам дилема - в левия крачол ли да си го преместя или да остане в десния?

Анонимен каза...

14ти говори с имена та да видим кои са големите професионалисти около Енкин и кои са дребните тарикати около Кацаров.....плямпаш с гъзът си

Танас Бочоолу каза...

Докато ние се дърлим по форумите, умните деца на България се редят на Терминал 2 омерзени от комунизма, болшевизма, чалгията, циганията и простотията. Накрая ще останат само Донкините избиратели: пенсиите и ромите... И ако първите намаляват, следствие неумолимите биологични закони, вторите се увеличават по същите тези закони и за радост на Партията !

Анонимен каза...

Години наред милеещите за Троян граждани недоволстваха от 12 годишното некадърно управление на Дилян. Мазен, корумпиран, а иначе привидно благ този социалист даде началото на разрухата в града ни когато беше кмет. Партията му го търпеше. Сега той видя нова възможност да пъкне на повърхността и да краде на една друга, много по-висока орбита. Гоце това му е обещал и Дилян лиже-маже покрай него.

Анонимен каза...

Танасе,ш'ма разплачиш!Ш'си пусна някоя балада на вреслава,да забравя мъката...

Анонимен каза...

Много е важно вечно наивните редови социалисти да не се разчувстват пред подлата усмивка на Диляна. От дълго време той ги залъгва с една празна надежда. Лукав, двуличен подъл - него партията не го интересува. Той следва само личните си интереси.Затова е в тази партия.

Анонимен каза...

Много закъсняха с махането му!

Анонимен каза...

Много ми е чудно следното: тук пишещите 5-6 човека наистина ли не могат да видят промяната, която г-жа Михайлова направи за 2,3 г. управление? Промяна, която за 21-22 г. никой не можа да направи. И ако попитате каква промяна, то това би означавало, че въобще не сте наясно със ситуацията, а само критикувате без капка основание.

Анонимен каза...

28-ми, аз съм 22-ри. Та точно това казвам и аз!

Анонимен каза...

Ох, всичко това, което се вихри тука е голяма глупост. Ама тоз бил за Енкин, тоз - за Кацаров, другият-за Михайлова. За добро или лошо, ръководството на града е от БСП / а между другото последните две години показаха, че е за добре!/ И всяко едно разделение, всяко едно залитане насам или натам, не е добре именно за града. Защото какъвто и да е Енкин, той е полезен - с познанията си, с опита си, с контактите си, а това никак не е маловажно. Така че, не знам какво ще правите: ще се отлюспвате ли, ще си снемате доверието ли един от друг, но работете за Троян!!!!

Анонимен каза...

34-ти, всички са от едно котило.32-ри, ако не дадеш поне един конкретен пример за промяна, те моля да млъкнеш!

Анонимен каза...

Кой какво е снел? Никой нищо не е снел. Това че г-н Г.Маринов е написал статия "Михайлова сне доверие от Енкин" , нищо не значи. Разбира се г-н Маринов е специалист в тази област и лесно кара тъпанарите да пишат в неговия сайт и да му падат стотинчиците в джобчето.

Анонимен каза...

До 35-ти. Един конкретен пример. Кой Кмет от 1990 г. насам при вземане на конкретни решения касаещи "БИЗНЕСЪТ" се е допитвал до "ТЯХ"? Михайлова естествено, чрез създадения от нея "Консултативен съвет за икономическо развитие на община Троян". Консултативен съвет в който членуват представители на бизнеса. Кой Кмет от 1990 г. насам се е интересувал какви проблеми имат отделните квартали на Троян и ги е решавал? Михайлова разбира се. Като създаде квартални съвети 12 на брой и взема предложенията им под внимание.

Анонимен каза...

16:15, последни коментари от общината, и се пръската като ореи връз урва.Утре на нова сметка...

Анонимен каза...

Така и какво, този съвет по нам какво си, промени в Троян?Как се отрази на икономическия живот на Троян,освен в интереса на христо и хаджийски примерно ? Отвори Троян за инвеститори ли ? Това с вземането под внимание на квартални предложения,наистина ме разсмя! Така и така си тръгнал, сподели ни още за големите промени,които явно от дебелоочие не виждаме !

Анонимен каза...

Къде я докарахте до Тоееенски политици и партийци да вземат отношение по въпроса за БСП и АБВ? Че те треперят от страх случайно да не подкрепят губещата страна. Утре без Партията няма
чиновническа длъжност, няма и папане. И както е казал народа:
Когато атовете се ритат - по добре магаретата да стоят в страни!

Анонимен каза...

само така донкЕ , плътно зад другаря серГей , рамо до рамо с местана тъи ще градим Троянът .

Анонимен каза...

Аз съм за Енкин...........щото не понасям Мишо Шамара и Бисер Петното!

Анонимен каза...

Абе минцът от трапето ми се губи нещо напоследък?!?!?

Анонимен каза...

Минцът потрива ръце тихомълком. Ха-ха-ха.

Анонимен каза...

Към 42-и.Само дето Донка беше единствената, която застана против решението за Пеевски публично и с името си. А пък другите мълчаха.

Анонимен каза...

Лика прилика са си двамцата.И колчо към тях, и минчо,и ангелчо,и цялата тумба плужеци.

Анонимен каза...

.."Към 42-и.Само дето Донка беше единствената, която застана против решението за Пеевски публично и с името си. А пък другите мълчаха...."
Ще застане ли отново???

Анонимен каза...

Много ми е интересно дали някой ще даде ФАКТ в подкрепа на тезата, че Михайлова е направила нещо за колко, май вече 3 години? ФАКТ? Или сте от онези клети душици, които се кефят извънмерно, когато засмяна кметица ги здрависва? Май е излишно да ми отговаряте. Продължавайте да се радвате на кметското благоволение да ви слуша внимателно и да кима разбиращо. С това ще си останете. А децата ви ще се изнизват къде едно по едно, къде по повече към чужбина! Жалка картинка! Докато не пукнат всичкия пролетариат, няма да има оправия. С това ви държаха в комунизма, фалшива висока оценка на труда и живота ви. Те караха мерцедеси, а вие се радвахте на скапан москвич след 15 години чакане. Те живееха на държавни разноски в Швейцария, а вие се радвахте, че са ви "пуснали" до Румъния и братска Одеса след дълго пестене на бабите и дядовците от кървавия им труд и напуканите им от бачкане ръце! Същите сте все още. Благоволението на важните другари на партията ви изумява. Напълно достатъчно ви е. До степен да замъглява мозъците и да не виждате, че децата ви си отиват от вас. Но какво от това, нали утре като ви срещне другарката Донка, ще ви стисне братски ръцете, ще ви се засмее блестящо през очилцата. Какво му трябва на човек... грешка, на СКОТ?!

Анонимен каза...

Генади как можеш да "целуваш" задника на кметицата? Голям си боклук....

Анонимен каза...

Чета и се чудя кога най накрая някой ще признае направеното. колкото и да не се иска на някой хора ясно се вижда че сегашния ни кмет работи усилено.

Анонимен каза...

Така де,ама до ден днешен не каза за по едно "направено" от Михайлова!Напъни се малко де,все нещо трябва да се сетиш.

Анонимен каза...

Не знам за 50-и ама аз се сещам: кога са искали мнението на гражданите толкова много и са държали на него, кога е имало толкова обществени обсъждания, срещи, съвети, квартални организации; кога сме имали възможност да си изразим мнението и да има кой да го чуе и оцени? Такъв случей не помня. За мен това е едно от най-важните неща. А останалите облика на града, празниците, полагане усилия за запазване и развитие на бизнеса - да и те са на ниво.

Анонимен каза...

Нашто Енкиното този път изтегли късата клечка. Станишката този път бе подготвен за инвазиата на Първанката.Енкиното и сие са отлюспени засега поне, докато не се обърне политическата конюнктура. Знае ли човек. Ако станишката поведе евролистата и се изнесе в европейския парлачент старата хиена първанката леко полеко ще се върне на престола. Зависи. Ще видим.Но за сега нашето Енкиното е в трета глуха.

Анонимен каза...

52-ри,явно те тресе невиждан комплекс за малоценност.И като те изслуша и "оцени" Михайлова,какво последва ?
Сега искам да ми обясниш,понеже съм много тъп,в какво точно се изразява усилието на Михайлова,за запазване и развитие на бизнеса?

Анонимен каза...

На Михайлова само това, дето ще оправи каналите на града и дето и спаси 80 фирми от фалит й стига за един мандат. Да не говорим за всичко останало.

Анонимен каза...

Напълно съм съгласен с теб №55 - ако и тези фирми бяха фалирали не ми се мисли какво щеше да стане.

Анонимен каза...

Милион и половина за възстановяване на улиците след водния цикъл, над милион и 300 хил. за обновяване на болницата и още пари, за да не фалира, подобряване на естетиката и чист град /това се признава от мноооого хора, не ви ли стига? Искате конкретни неща - ето ви ги. А ако мислите /по-точно мислиш, защото зад крайните негативни писания стои "щатен", т.е. платен писач/ че промишлена инфраструктура се възстановява за 2 години..., в същност сигурно не мислиш, но така ти е наредено да мислиш.

Анонимен каза...

Сигурни ли сте,че сагата с Олимпия приключи, господа общински чиновници ?
Сигурни ли сте ,че с милион и половина ще се възстановят въпросните улици ?
Къде видя тези почистени и естетически улици ?виждала ли си речното корито и инфраструктурата в единствената по-така част на Троян- реката между марковия мост и този на полицията?
И не, не съм нито щатен нито платен писач а един от всичките,на чиито гръб живеете !

Анонимен каза...

Явно към общината вече е открита и длъжност за възхвала и лъскане на имиджа на кметицата.Някой много яко ни натрапва мисълта колко е велика нашата кметица,без да е свършила нищо запомнящо се/....е не броя Шамара и бабичките от контрапротеста/.Искам да му кажа на този някой,че тази длъжност я има отдавна с Северна Кореа!Те дори изпратиха кореец до Слънцето?/естествено през ноща/

Анонимен каза...

34-ти, какви контакти на Енкин са те патили. Неговите контакти са само с хора, които като него гледат какво могат да прилапат от общината, каква комисионна и какъв процент ще вземат. Тогава се включват в марфата. Иначе идея, инициатива - забравете. Изцяло вреден е Дилянката, отдавна трябваше да го шитнат, а дори Донка му даваше обекти за фирмата му - грешка, която сега скъпо плаща.

Анонимен каза...

Не го познавате този Дилянчо. Мазен хитрец, който привидно подкрепя, а всъщност чрез влиянието си сред общинските чиновници печели търгове, пробутва свои познати"специалисти". Наивната Донка приема всичко- Дилян печели, тя отнася критиките.

Анонимен каза...

Да 58,59,.....ЕДИН!

Анонимен каза...

Михайлова е най-читавия кмет на града ни от демокрацията насам...аз членувам в дясна партия, но това не ми пречи да оценя стила й на работа. Браво на нея, поздравявам я за това, че работи в имато на нашия град!

Анонимен каза...

Смешна и жалка работа! Чета написаното тук от половин час насам и изводът е очеваден - този, 59-ти, това е щатният писач. През цялото време е тук и постоянно иска примери... Човек, който е ангажиран и работи не е възможно да виси цял ден в този сайт и да злобее. Явно му се плаща. Ще го посъветвам, тъй като явно има достатъчно свободно време, вместо като папагал да задава един и същи въпрос, да прочете информациите от две години назад и които са публикувани тук. Ще получи пълен отговор на въпроса си какво е направено.

Анонимен каза...

Сега остава да напишеш кой и колко му плаща !

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова, поздравявам Ви за успешните преговори с АПИ и отварянето на Троянския проход!

Анонимен каза...

А стига вече!Не се ли усещаш,че се уливаш? Ще кажеш,че е преговаряла с Доко Умаров за освобождаване на заложници,и не става въпрос за Беклемето а за Ламанша.
Аман от лизане на гъзове,значи.Не ли ти горчи на езика ?

Анонимен каза...

Спокойно! В южната ни съседка започнаха да се "завръщат" изнесените куфарчета!
Дано и при нас!

Анонимен каза...

Едно не мога да разбера. Когато Акимов правеше МНОГО улици, по него хвърчаха отровните стрели на откровени престъпници. При това ги направи основно, с подмяна на комуникации. Сега, когато Михаилова е асфалтирала 2-3 улички с тънък асфалтец, съвсем формално, по комунистически, отгоре всичко да изглежда добре, осанна. Някой ще ми обясни ли какво става тук?

Анонимен каза...

Ще ти обясня :Смени си дилъра, или спешно потърси медицинска помощ!

Анонимен каза...

Разликата е голяма, 69-ти! МНОГОТО улици на Минко Акимов бяха закърпени улици, за разлика от сега.

Анонимен каза...

Де го питащия-да му отговоря: Какво е направила Михайлова?
1. Като гражданин използвам електронните услуги в сайта на общината и си седя на топло пред компютъра.
2.Видях доста по-различен градът по новогодишните празници, украсен скромно, но с вкус.
3.Прави ми впечатление поддръжката на центъра-растителност, висящи кошници, пейки, кошчета за отпадъци. Е, последните са поставени по бордюрите на тротоарите, за да спъваш в тях, но това е друга тема.
4.Прочетох, че Мариела Шошкова е дала идея за отрязаните дървета, видях я осъществена.
5.Видях как се оттеглят предложение за решения на ОС, когато някой идиот от съветниците започне да говори глупости-тук няма да споменавам имена, да се чувстват засегнати всички до един.
6.До сега не знам за поставен проблем и липса на решение, ако няма такова, то задължително има разумен отговор за отлагането му.
7. Кой помогна на хората, на които изгоряха къщите?
8.Кой измъкна троянските фирми от фалит?
9. Кой рекламира всичко що е останало да работи тук, всеки път щом дойде чужда делегация?
10.За европейските проектите, ще замълча, защото за мен един проект е приключен, когато е отчетен и няма санкции, съответно финансирането извършено. Това са нещата, които аз виждам, но не съм в кухнята , сигурно има още много, за които и не подозирам.
11.И не на последно място, някога при един друг кмет, можеше да влезеш при общинските чиновници , само до 13 часа, те пък почиваха от 12 до 13. В останалото време им се осигуряваше спокойствие за работа. Сега имаш свободен достъп.
Няма да правя изводи...ако не си направиш сам, проблема си е твой-толкова можеш.
Един редови троянец

Анонимен каза...

продължавам:
12. Колко пъти годишно си виждал площада оживен преди ? Трябва ли да споменавам всичко, което се осъществи? Да, още е слабичко, но все от някъде се започва.
13. Прословутият ни шадраван, работи! Колко години беше паметник?
14. Ако имаш малко дете, сигурно си видял и детските площадки, ако ли не, те са зад едни шаренички огради и когато се стопли в тях играят дечица.
15. Колко кмета се караха за паметника на Иван Хаджийска, е факт е. И за мен е на идеалното място.
16. До тук, не става дума за нито един слух, всичко което изредих е факт. Всички виждаме пешеходните пътеки, даже понякога и шофьорите. Днес ми разрешиха да използвам правата си на пешеходец цели два пъти.
17. След като смениха канализацията на главната улица, пуснаха ли я така както обещаха?
18. Да изброявам ли асфалтираните улици? Да, има нужда от още, но няма как да стане с магическа пръчка. Колко пъти си видял варианта, който знаеш до сега: 1-во настилка, 2-ро копан за комуникации и отново настилка?

Анонимен каза...

Един редови троянец?Абе вие в общината с какво се упоявате ?
Я прочети глупостите,които си надраскал и ми кажи вярваш ли си.
Били му разрешили да използва правата си на пешеходец?Досега някой те е спирал ли,или Донка с палка в ръка регулираше движението,или обясняваше на водачите,че пешеходните пътеки са за пешеходци?
Имало било пешеходни пътеки-сякаш до преди нея не е имало?
Детски площадки- сещам се поне за 3 новопостроени и съществуващи,преди Донка,от крадеца от трапето.
Шадраванът дори и работещ все прилича на гьол,а колко пъти се пуска и кога,просто е смешно да се коментира.
За оживеният площад ще говорим тази година,когато няма 300 и татък хиляди лева от фондове за провеждане на фестивали,които Донка най-нагло открадна от Орешак.
От кога редовите троянци ходят при общинските съветници,и от кога общинските съветници ги ебе за редовите хора ?
Не е почтено да употребяваш името на Мариела Шошкова, просто защото не знаеш колко голям човек е !
Центърът се бил поддържал с кошници и растителност?Ти минавал ли си оттатък моста,поглеждал ли си срещу Антик терасите на какъв лайнярник и змиярник приличат?Поглеждал ли си коритото на реката,което предизборно бе "чистено" от Донка и Дилян(тогава бяха от един отбор) ?
Троян бил коледно украсен със стил? Ясни са ми представите ти за естетика.

Анонимен каза...

Подкрепям горнопишещия,относно "естетичния стил" на направеното в централната част на града.Спомням си преди години една наша съгражданка Стела,не си спомням фамилията, написа едно открито писмо до Акимов с предложение да излезе със своите подчинени и да обходи централната част на града,като чуждестранна група.Беше описала подробно най-отблъскващите места на централната инфраструктура.Дааа, и видиш ли всички се оправиха?????По проект!!!!!.Този виден ръководител направи така, че да има места за паркиране на колите,а като наваля снягът,хората вървят по пътното платно или газят снега и калта в градината от т.н.лятно кино до будката за вестници.Той някога вървял ли е по тази улична нелепост.??Европейците с толкова пари,като нашите,какви красиви неща си направиха,сърцето ме боли като гледам,а при нас сложиха на шест улични лампи на моста по две пластмасови саксии с мършави цветя да ги развява вятърът.Страшна естетика,страшна красота??Толкова му е естетичното сиво вещество на този дето се е разпоредил за тази "невероятно умопобъркваща украса".Имам един въпрос и моля някой от пишещите по-горе да ми отговори,защото аз съм прост и не мога да проумея:ЗАЩО ВСИЧКО В ТОЗИ ГРАД СЕ ПРАВИ САМО ЗА ДА СЕ ОТБИЕ НОМЕРА.ИМАМ ЧУВСТВОТО,ЧЕ ВСИЧКАТА КАЛПАЗАНИЯ СЕ Е СЪБРАЛА ТУК.КОЙ СИ ОТМЪЩАВА НА НАШАТА ОБЩИНА,ТА ТОЛКОВА ПРОСТОТИЯ СЕ ШИРИ НАВСЯКЪДЕ?Ще се намери ли най-после общинско ръководство,което да не се чуди чии интереси да угажда,а да мисли как и какво може да се направи в полза на все още останалите троянци.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |