Община Троян награди даровити деца

* 35 ученици, постигнали през годината успехи в науката, изкуствата и спорта, си поделиха 2935 лв.
Отличници
Част от наградените с кмета, зам.-кмета и общински съветници
В НАВЕЧЕРИЕТО на Деня на народните будители (1 ноември) експертно-консултативната комисия към Община Троян разгледа постъпили искания за предоставяне на специална закрила на деца с изявени дарби. Отпускането на финансова награда е според приетите правила и актуализирана през 2013 г. министерска Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

ПОДПОМАГАНЕТО на талантливи ученици от училищата в общината е с 8-годишна история. А сега  бяха стимулирани ученици, заели призови мяста на регионални, национални или международни конкурси, олимпиади или на състезания в областта на науката, изкуството и спорта. Проведеното заседание на комисията е второ за настоящата година. След първото, което беше в началото на годината, Общината отпусна 1 765 лв. Сега  еднократно финансово подпомагане съгласно получиха 35 ученици, а общата сума е 2 935 лв.

НА 31 ОКТОМВРИ в зала „Форум” на троянското читалище зам.-кметът Поля Димова  връчи  пликчетата на даровитите троянски  ученици, заели призови места на: Международния ученически конкурс „Заедно в  21-ви век”, Национално състезание по авиомоделизъм,  Национална викторина по история за ученици от 4. до 7. клас, Национален конкурс „Водата – извор на живот”,  областните кръгове на Националната олимпиада по информационни технологии, Национална олимпиада по техническо чертане, Математическото състезание „Европейско  Кенгуру”,  Националния конкурс за рисунка „С очите си видях бедата”, Поп-рок фест „Несебър 2013”, Конкурс за хайдушка и комитска песен. И за успехи в спортовете джудо, самбо и биатлон и спечелени отличия от държавни първенства, шампионати и открити турнири (наградените спортисти са 22-ма).

„ЗА ВТОРИ ПЪТ тази година залата се пълни с талантливи троянски деца в различни области - на науката, изкуството, спорта. Това е обнадеждаващо. Това означава, че нашият град има бъдеще. Желая ви успех и занапред и от името на кмета Донка Михайлова искам да ви уверя, че ще ви  оказваме подкрепа винаги, когато славите Троян, училищата си и вас самите на различни форуми в България и по света”, се обърна към отличените зам.-кметът Поля Димова.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

*****
Даяна и Християна

Даяна и Християна
Сред даровитите троянски деца, получили парични награди от Община Троян в навечерието на Деня на народните будители (31 октомври), бяха двете чаровни и сладкогласни 6-годишни близначки Даяна и Християна Банкови. Поощриха ги за поредицата им участия и награди през годината – в националния Конкурс за хайдушка и комитска песен – Бургас 2013 (второ място), празненството на Петрова нива в Странджа планина, първия Национален фолклорен конкурс за изпълнение на песен от творчеството на Борис Машалов – Велико Търново 2013, запис в БНР и др. Двете сладурани, ученички в НУ „Христо Ботев”, развиват вокалния си талант в група „Фолклорни звънчета” към НЧ „Наука – 1870 г.” и ФА „Траяна”, а за тях с много ентусиазъм и себераздаване се грижи музикалната педагожка Руслана Попсавова. И от нас – браво!

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Похвално. Интересно как не се коментират хубавите неща тук.

Анонимен каза...

Васко Лилов е не само отличен спортист,но е печелил награди и за есета.Браво,Васе!

Анонимен каза...

Браво,Марго!Едно умно,талантливо и красиво троянско момиче.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |