ИАРА громи бракониери в Троянско

* След 12-часова акция бяха спипани мрежарите от „Луковитската къща” на яз. „Сопот”, преди това двама на яз. „Ледево”
 
Плячка в бракониерските мрежи на яз. „Сопот”
СЛУЖИТЕЛИ на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Ловеч на 16 октомври са обезвредили наглите бракониери от т.нар. „Луковитска къща” на брега на яз. „Сопот”, научихме от директора на службата д-р Йордан Найденов. От доста време нарушителите вършеели из лесидренския залив на водоема и дразнели с безочието си порядъчните риболовци. Успехът пък дошъл след 12-часова засада и двамата „герои” – Иван Асенов и Цветомир Цветков от Луковит, били спипани в момент на изваждане на мрежите си с дължина 250 м. Лодката и такъмите на бракониерите са иззети и са им съставени три акта на стойност 3600 лв. – тежките глоби са заради риболов с мрежи и улов на маломерна риба.

Луковитските "герои" Иван Асенов и Цветомир Цветков
„АКЦИЯТАТА ни бе подкрепена от елитен полицай от СДВР – София, за което му изказваме голяма благодарност”, коментира д-р Найденов. Шефът на ИАРА – Ловеч призна, че на яз. „Сопот” има още няколко бракониерски свърталища, които в най-скоро време ще бъдат ударени. За последните две седмици пък са съставени 6 акта за незаконен стопански риболов и са иззети три лодки на бракониери мрежари.

ДЕСЕТИНА
дни преди акцията срещу луковитските бракониери екип на ИАРА – Ловеч спипал двама, извършващи незаконен риболов с хрилни мрежи на яз. „Ледево” край с. Врабево. Нарушителите – Георги Колев (58 г.) и Иван Драгански (37 г.), и двамата от с. Бели Осъм – са били „наградени” с два акта за 3000 лв. и конфискация на две мрежи (100 м) и гумена лодка.

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

До миналия месец му ловяха риба днес ги глобява......голям пиар за този д-р Найденов,през последните месеци не минава брой на местните вестници без някоя акция на ИАРА.

Анонимен каза...

Не разбирам как такъв голям и хубав язовир може да няма риба, всяка година се зарибява и все е упоскан. Докога така.

Анонимен каза...

2ри Докато не се махнат тия сраснали се със бракониерите

Анонимен каза...

Разбирам че ви пречи много доктора но си върши работата перфектно.

Анонимен каза...

Работим ......в зависимост от заплащането!

Анонимен каза...

Айде доФторе да копим прасета на село,стига с този риболоФ,че толкова надигна цените на крадената риба ,че няма купуване

Анонимен каза...

Докторе, нима не разбираш, че колкото повече бракониери хващаш, толкова по- близо е и твоето "заколение" . Помни брат, че прекаления светец и Богу не е драг! Това го приеми като другарски съвет, не като заплаха!

Анонимен каза...

Абе лудили сте бе какви прасета какво заколение неговата работа е да лови браковците и като гледам един по един ги лови и май има и троянци а?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |