„От Троян: малко, но от сърце”

* Троянската подписка срещу кабинета Орешарски и олигархията бе изпратена в пункта на протеста в София и
 до съмишленици в Протестна мрежа
Тема с продължение
ПОДПИСКА от Троян с 86 подписа в подкрепа на националния протест срещу олигархията и кабинета Орешарски е била изпратена в създадения наскоро софийски пункт (срещу сградата на Народното събрание), научихме от представители на троянските протестиращи. Подписите са събрани през няколко юлски вечери на троянския площад „Възраждане”, когато бе поискана и оставката на тукашния Общински съвет. Споменатият пункт в София е мястото, където всяка вечер могат да се оставят подписки на хартиен носител от столицата и страната, осъществявани на принципа „Предай нататък”; в сайта „NoОрешарски” пък е пуснат формуляр, който всеки може да си изтегли и принтира, а след това да разпространи сред близки и приятели.

ПОДКРЕПЯЩИТЕ протеста троянци са доволни, че са имали своя подписка още преди обявяване на кампанията. „От Троян: малко, но от сърце” са озаглавили своя „дан” и вече са го изпратили по пощата до съмишленици от Протестна мрежа (сдружение на протестиращите в интернет).

Т21 

Бел. ред. Снощи (30 август, петък) на концерта на легендарния Роджър Уотърс в София на светлинното табло с големи букви на кирилица се изписа „ОСТАВКА”. Което предизвика бурните овации на 30-хилядната публика, дошла на живо да види и чуе спектакъла „Стената”, базиран върху едноименния албум на „Пинк Флойд”. Надписът се появи по време на песента „Мама” и след думите „Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?”.



53 коментара:

Анонимен каза...

Ква оставка вие донкА питехте ли ? Няма оставка консомолци .

Анонимен каза...

Това е нормална реакция на свободен човек! Той винаги е бил свободен, не като нас.......!Тази песен с 30 годишна история е против правителството, но че Роджър Уотърс е решил да изпишат на кирилица ОСТАВКА точно в този момент няма никакво съмнение, че подкрепя протеста в България !!!

Анонимен каза...

Българите са докарани до такова гнусно, скотското положение да се самозапалват и самоубиват в 21 век. А най-плачевното в цялата ситуация на ГЕНОЦИД е, че българите даже не могат да прогледнат, защото са манипулирани от Мафията и ограничени да НЕ си знаят ИСТОРИЯТА а тя е следната:
БЪЛГАРИЯ, ВЕЧЕ Е ИМАЛА БЕЗПАРТИЙНО И БЕЗ ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ С ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ !!!! КАК БЪЛГАРИЯ ПРЕБОРИ КРИЗАТА, БЕЗ ПАРТИИ И ПАРЛАМЕНТ:
Страната ни е изживяла най-големият си разцвет, именно когато цар Борис III забранил партийте и назначил технократично правителство. Тогава, през 30-те години на XX-ти век, се появил израза "изпаднал германец", по отношение на емигрантите от Германия, които бягали от кризата в родината си, за да търсят работа в България. Държавата ни по това време е била като „Япония на Балканите”. България се е изравнила по стандарт със Швейцария само за 4-5 години след като е ЗАБРАНИЛА ПАРТИИТЕ!!! Преди войната българският лев става златен и България заема едно от челните места в Европа по търговия и развитие...Страната ни е била "остров на благоденствието" в разгара на "Голямата депресия" !!!! Всичко се развивало чудесно до злощастната дата 9 септември 1944г.
България пребори най-жестоката икономическа криза в историята, като ЗАБРАНИ ПАРТИИТЕ и разтури парламента. През 1934 г. Върху тази разчистена територия заработи нов политически модел, който измъкна страната от Голямата депресия. После забраняват всички партии плюс. Имуществото на политическите организации е конфискувано в полза на държавата!!!
Успехът е постигнат благодарение на това, че няма Народно събрание, разделено на русофили и русофоби. Няма фанатици, които да се надвикват със “за” и “против”, насъскани от политическите си пристрастия. Водещ е единствено икономическият интерес на страната. Жизненият стандарт на българина става един от най-високите в предвоенна Европа. Средната заплата е 2500 лв., пенсията - 1400 лв.
Не е ли срамно в предвоенна България, без партии да са живели по добре отколкото в СЛЕД, КОСТОВА, СИМЕОНОВА, СТАНИШЕВА, ДОГАНОВА, БОРИСОВА България!?
В Швейцария например, също системата е безпартийна, състои се от 27 кантона (окръга) със своя автономия и управление…
Лъжат ни българи!
Ето как: -“ Без партии ще настъпи хаос и безотговорност.”
Хаоса и безотговорността е настъпил от 23 години – няма виновни, всички партии са невинни !? Точно обратното – ще настъпи върховенство на закона, валидно за всички!
"Партия" е най-омразната дума на народа! Тя олицетворява най-долнопробните мераци - да властваш над себеподобните си! Партиите са най-големите виновници за всичките злини в обществото! Нужно е ПРЕМАХВАНЕ на най-голямото зло ПАРТИИТЕ!
Би трябвало да има повече лозунги: Партиите са най-големите виновници за всичките злини в обществото!!! Бъдещето на България трябва да е без партии!!! Смяна на системата! Безпартийно управление! Партиите трябва да се премахнат! ПАРТИИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ЕДИНСТВЕНО С ЦЕЛ ОГРАБВАНЕ!
МОТОТО НА ПРОТЕСТА ТРЯБВА ДА Е:
НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА БЕЗ ПAРТИИ!!!
СМЕНЯМЕ СИСТЕМАТА!!! ТОТАЛЕН КОНТРОЛ НАД МЕДИИТЕ ОТ НАРОДА и премахване на ДЕПУТАТСКИЯТ ИМУНИТЕТ. СЪЗДАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ В БИЗНЕСА.
В България няма „сини” и „червени”, „жълти” и „пембени”, нито има българи, турци, цигани и занзибарци. (Политиците са тези, които разделят обществото на партии и етноси.) Властимащите всячески манипулират разума и чувствата на хората, внушавайки недоверие и страх между етносите, разпалвайки дори ненавист с едничката цел – господство на статуквото. За каузата те привличат всеки, който е загърбил съвестта и достойнството си (а такива са всички некадърници).

Анонимен каза...

За жалост, осъзнаването на тази реалност е труден процес, не защото българинът е тъп и необразован, а защото страхът е вездесъщото чувство на роба!!! Именно робската психика (стадния инстинкт) прави народа безпомощен, търсещ идоли!!!
Нека останем обединени в нашето общо искане за ПРЕМАХВАНЕ НА ПАРТИИТЕ и забравим скандирания от рода на "Червени боклуци", "Турци сте" и "Кой не скача е червен". Това са неуместни (някои от тях и отдавна неактуални) лозунги, които могат единствено да разединят-РАЗДЕЛЯТ демонстрантите!!! Вместо това нека викаме "Е-ДИН-СТВО", "МА-ФИ-Я", "ГРАЖДАНСКИ-КОНТРОЛ".
Хората, ама всички хора трябва да изискат....трябва да говорят.....да говорят.....да КРЕЩЯТ САМО за едно: ПРЕМАХВАНЕТО НА ПАРТИИТЕ и ТОТАЛНА ПРОМЯНА на ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА!!!!! За КОНТРОЛ от народа над политиците в Новата система! Иначе ако е САМО за махането на „ТИЯ” и идването на други, е тъпотия граничеща с Олигофрения!!!!
Партиите са най-големите виновници за всичките злини в обществото!!!Човечеството вече проглежда! То разбра, че политическото общество е уродливо и престъпно! Затова не иска партии, защото те разделят обществото на превилигировани и онеправдани! Съществуването на партиите и идентифицирането или симпатизирането към една или друга от тях е най- голямото, хитро измислено и подло разделение на народа.
Промените стават САМО с промяната на диалектиката на управление - фундамента на социалното устройство-СИСТЕМАТА!
Нека да има все повече плакати”ДOЛУ ПАРТИИТЕ”. Правете и носете всички видове плакати за НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА БЕЗ ПAРТИИ!!! Така все повече хора ще разберат, че ТРЯБВА ПРОМЯНА А НЕ ПОДМЯНА!!!!
БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОДИ ЗА 24 ЧАСА, АКО НАРОДА ОСЪЗНАЕ СИЛАТА СИ И КАК Е МАНИПУЛРАН ОТ ШЕПАТА БАНДИТИ. ЗАТОВА Е НУЖНО ВСЕКИ ДА СПРЕ ДА ХОДИ НА РАБОТА И ДА ИЗЛЕЗЕ НА МАСОВ ПРОТЕСТ В ДЕЛНИЧЕН ДЕН!!!! ОБГРАЖДАНЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И БНТ МЕДИЯТА В ДЕЛНИЧЕН ДЕН С КОНКРЕТНИТЕ ИСКАНИЯ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ПАРТИИТЕ И НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗА БЕЗПАРТИЙНО УПРАВЛЕНИЕ>>>> И ТОВА ЩЕ Е КРАЯ НА АБСУРДАН И КРАЯ НА МАФИЯТА!
Безпартийно управление е възможно, но идеята винаги е била осмивана от партийните капиталисти, защото такова управление ще им врътне кранчето !!!
Относно правителството без партии на Кимон Георгиев през 1934г. - ДА идеята е правилна - на 100%, с едно голямо НО - преди да се приложи, Народа трябва да се пребори с мафията!!!
Не е ли срамно в предвоенна България, без партии да са живели по-добре отколкото в СЛЕД, КОСТОВА, СИМЕОНОВА, СТАНИШЕВА, ДОГАНОВА, БОРИСОВА България!?
КОПИРАЙ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙ ИСТИНАТА ЗА ПАРТИИТЕ!! ТОВА ЩЕ Е НАЧАЛОТО НА ТЕХНИЯТ КОШМАР!!!!!!!!
Тоест, нужно е да се избистри идеята, общоприемливата, ясна и реализуема платформа на едно ново гражданско общество, което е срещу крадливите партии, загърбило обикновения сейрджилък!
ОБЕЗЛЮДЕНА БЪЛГАРИЯ - ГЕНОЦИД!
Досега в България такъв ГЕНОЦИД не е имало!!! Разходете се само даже до съседна Румъния, за да видите разликата. При тях има живот в градовете и селата, хората са спокойни и усмихнати а при нас навсякъде вече ОБЕЗЛЮДЕНО! НЯМА ХОРА! МЪРТВИЛО. Заприличваме на ПРИЗРАЧНА България. Позволихме на Мафията да унищожи Нацията, да лъже и манипулира народа, че безпартиийно управление не е възможно. Срамота.
Ако още има капчица съвест и достойнство останали в българина, ако поне малко ви боли за децата ви, за България - ВСИЧКИ на НЕЗАБАВЕН ПРОТЕСТ пред НС !!!

Анонимен каза...

Абе вие като не искате Орешарски знаете ли какво искате? Певецът си прави шоуто- каквото и да напише, публиката реве.

Анонимен каза...

тези 86 като са много умни, да създадат едно НПО и да издигнат кандидати за депутати. Иначе доказват че са гербаджии или костовисти

Анонимен каза...

На един увреден мозък няма как да му докажеш или да го убедиш, че не е необходимо да си в някоя партия или НПО за да кажеш какво искаш и да поискаш каквото желаеш.
Може би това е една от основните разлики между хората и овцете.
На овцата винаги и трябва стадо, овча партия или овче НПО, където да блее по стадно-партийни ноти.
При човеците е много по-различно и много непонятно за екземпляри като 6-ти.

Анонимен каза...

Нека никога да не се забравя, че ГЕРБ Троян най=много плюха, ругаха и най-злостно обиждаха участници в този троянски протест срещу правителството на Орешарски и общински съвет Троян.

Анонимен каза...

7, точно такива като теб като пият 2 ракии и почват да свалят властта, а на другия ден не знаят какво да правят
Като се мислиш за толкова умен, което е изключено, айде кажи си кой си и ни поведи.
иначе си типична троянска кратуна

Анонимен каза...

7- платен от герб

Анонимен каза...

9-ти, ти кое не разбра от това, че си една най-обикновена овца, която чака някой да я поведе. Овчите стада са още из балкана - иди там се пробвай някой да те води и повежда.

Тихомир от Кози вир каза...

Браво 7ми!!!!!

Анонимен каза...

Правилно- 86 подписа а не хора т.к. някои са се подписали по 5-6 пъти - цяла статия.
А за другите проблеми напр. анархията в автомобилното движение в града за което кмет и полиция не правят нииииииищо- нито ред

Анонимен каза...

И вие ли през уикенда сте айляк като депутат гербаджия на работа? Я, сега да си съсипем почивката с малко политика...

troyan21 каза...

Нещо, което си заслужава да се прочете:

http://ivo.bg/2013/08/30/%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B6%D1%8A%D1%80-%D1%83%D0%BE%D1%82%D1%8A/

Анонимен каза...

Точно за 2часа преди около месец събрах 50 подписа ЗА кабинета на г-н ОРЕШАРСКИ-един експертен кабинет който мисли за народа който го е избрал!!!!!!!!!!!!!!!!!!Една забележка към властимащите:ПО БЪРЗИ СМЕНИ в администацията,повече гербери в бюрото по труда

Анонимен каза...

Това е нищо 16, аз за 1 час в ромската махала събрах 500 подписа за г-н Орешарски. Само им казах, че никой няма да ги кара да работят, че им се разрешава да раждат още на 10 години и , че ще продължават да получават (и то по-големи) помощи и детски. Така, че не ми се хвали с твоите 50 за 2 часа... Можех да събера и повече, ами беше делничен ден и си почиваха, хората.

Анонимен каза...

Само в България комунистите все още върлуват.Дори румънците се усетиха и приеха закон,юни месец,непозволяваш на бивши членове на комунистическата партия да заемат държавни и административни постове.Докато не се забрани на комунисти/социалисти/да участват във власта,няма да се оправим.По-крадлив от комунист няма.

Анонимен каза...

От комунист власт и от свиня мас се свалят само с ДРАНЕ!
БОЙ-ЕБЪН и СРЪПСКА МУЗИКА ЗА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ МЕКЕРЕТА ,ПОДЛОГИ и ИЗРОДИ !!!

Анонимен каза...

18-ти, напълно съгласен, само с една поправка:в България, Куба и Северна Корея...

Анонимен каза...

Да го ду..те реформаторски блок,сини,вмро,герб-комсомол,сега ние сме на власт и ще правим социална политика за бедния български народ

Анонимен каза...

Тази подписка,ако беше направена както трябва щеше да събере много повече подписи....тя беше използвана от недостойни хора за лични нужди....Това е недопустимо!

Анонимен каза...

21 вие го крадете и го правите беден/народът/,а после и ,,социална"политика му правите.Това е същото като да блъснеш баба си по стълбите и да я питаш,що тича.И после да вземеш да я лекуваш,че се е ударила.

Анонимен каза...

евала 19
мноооого му разбирашшшш

Бат Саали каза...

Точно тъй 21, точно тъй. И аз туй казвам. Суцялна пулитика муй майката. За всяко чаве по 50 кинта-те ти ги 600 на месец. Да работи кой нема чавета

Анонимен каза...

Нищо не разбирам! Нали подписката беше срещу общинския съвет? То така и пише на снимката?! А сега е и срещу Орешарски! Да не я изпратите после и някъде другаде?

Анонимен каза...

26.Пълна манипулация.От Пеевски и Мариелка Шошкова всичко може да се очаква.

Анонимен каза...

Мишоците и селяндурите пак се превъзбудили. Споко бе, нещастници. Стойте си в дупките и си коментирайте подписките. Никой не ви кара да се подписвате.
А и гроздето е кисело, нъл тей бре, бесепарски и гербаджийски комуняги?

Анонимен каза...

26 и 27! Подписките поначало бяха две - срещу общинския съвет и срещу Орешарски.

Анонимен каза...

29........що не направихте и една за подкрепа.Да има от всичко!
Пълни тъпаци!

Анонимен каза...

Целта на подписката беше да се укрепи местното политическо статукво. Същата формация като в НС. Командва БСП, дава мило и драго на ДПС, понася Атака (ей, за това последното много ги жаля, никой друг не можа да понесе Пеевски:)))))) "Протестираха" реално срещу ОС, защото не позволи на тукашната тройна коалиция да си разиграва коня. Това е причината да събере тази мизерна подкрепа. Хората не искаха да се идентифицират с малобройна група компроментирани алчни за пари и власт служители на общината и ОС. По този начин Троянския "протест" за кой ли път изложи Троян......

Тихомир от Кози вир каза...

Такъв дълбок мислител като 31 трябва да е гордост за Троян... аз се гордея че живея в града на 31...Да идват тия с белите престилки по-бързо!!!!!

Анонимен каза...

За голямо съжаление и за информация на 31-ви, Троян продължава да се управлява от Герб+Избор за Троян+ДСБ+РЗС, които имат мнозинство в общ.съвет и те вземат и определят решенията в тази община.
31-ви е поредния нискоинтелигентен калпак, който се опитва с тъпи лъжи да манипулира. По всяка вероятност това е някой от обкръжението на недоразумението Балев, Никалайча Тодоров-Мозъка, смотаното даскалче Йорданов, наглеца Йовчевски и компания калпаци от свитата на герберастията, където откриваме такива титани на мисълта като мадам Селянска, Храбрия Шивач, Трапчанския поет, Дограмаджийската шушумига и разбира се - лидера на младежи Герб в ролята на съвременната Елочка Шчукина. Не бива да се пропускат желязненския гений Тр.Тр. и милиционерската подлога М.Станчев.
Много е трудно да се самооправдават хора, които са избрали милиционер за кмет на този град и такова нищожество като Балев за председател на общ.съвет. Всякакви опити да се прехвърля този позор върху други е несъстоятелен.

Анонимен каза...

Моля, кажете ясно, за или против какво беше троянският протест? Така и не се разбра. Едни казват против Орешарски и тройната коялиция. Други казват в подкрепа на същите, само че на местна почва. Трети твърдят против олигархията в Троян (вижте в уикипедия какво значи, кажете кой точно е олигарх) Може ли някой от организаторите да каже точно за какво беше протеста тук?

Анонимен каза...

Ако не изгоним това правителство, три поколения след нас ще изплащат на руснаците Белене и Южен Потоп, ако има следващи поколения.Винаги при управлението на социалисти икономиката се срива до Жан Виденов ГЛАД и Луканова МИЗЕРИЯ и т.н. И това не се случва само в България, а навсякъде по света, където управляват комунисти/социалисти. За да стане една държава социална, първо трябва да престане да бъде социалистическа. Характерен пример е Германия - Хитлер въведе социализма, видяха колко пагубно е това, след това забраниха социа лизма, и за това станаха социална държава. Социална и социалистическа са антиподи, нищо че думите е звучат сходно. Германия беше социалистическа, но се разви до социална държава, а за да стане пак социалистическа, трябва да деградира отново. Нали не и го пожелаваме?

Анонимен каза...

NOорешарски!!!

Анонимен каза...

34-ти, протестът в Троян беше:
1. ПРОТИВ ЦЕЛИЯ /повторение - ЦЕЛИЯ/общински съвет Троян и недоразумението Балев с искане ОСТАВКА на ЦЕЛИЯ общински съвет с представители от БСП-ГЕРБ-Изб.Троян-Атака-ДПС-ВМРО-РЗС-ДСБ.
2. ПРОТИВ правителството на Орешарски с искане на ОСТАВКА. /БСП-ДПС-Атака/
За двете искани оставки бяха направени две различни подписки. Някои се включиха и в двете подписки, други - само в една от подписките. Гербаджии и котилото на Избор за Троян НЕ СЕ включиха в нито една от подписките, но за сметка на това - плюха и ругаха по протестиращите и подписките. Днес тези смешници и страхливци от Герб и Избор за Троян се чудят как да се оправдават и кой да им е виновен, че са такива тъпи и страхливи нищожества и че на практика през цялото време защитаваха интересите на БСП-ДПС-Атака.

Анонимен каза...

"Роди ме мамо с късмет, пък аз сама ще се изруся или ще се запиша у Герб"
/стара народна поговорка/

Анонимен каза...

Какви са били основанията за исканата на ОС оставка?

Анонимен каза...

35...след предстоящите избори трябва забрана на участие в управлението на държавата на социалисти/комунисти/

Анонимен каза...

39, вземи малко се поограмоти и сам се информирай. Бяха написани достатъчно статии в местните, регионалните и националните медии и стотици коментари и допълнителна информация по въпроса ви.
Никой не е длъжен да ви информира и обучава. Освен, ако не сте някой смотаняк от Герб или от боклуците около Балев. Те никога и с нищо не са наясно.

Анонимен каза...

Браво на 39, че пита и защото това трябва да се повтаря постоянно.
Най-сбито са го обяснили в материалите за сесията на ОбС Троян от сайтовете.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ
От общински съветници и група граждани, съгласно чл.29; ал1; т.2 и чл.96; ал.1, от Правилника за работа на ОбС Троян

Относно: Оставка на целия ОбС Троян и предсрочни местни избори за общински съветници на територията на община Троян.


I. Мотиви и основания:
1. Съзнателно суспендиране на ЗМСМА, на неговия дух и смисъл за самоуправление на гражданите и налагане на партиен, групов или групово-партиен диктат на целия ОбС и гражданите на община Троян.
2. Съучастие в обезличаването на ОбС Троян, чрез превръщането му в безличен придатък на групово-партийни интереси или на кметската администрация – суспендиране на чл.20 от ЗМСМА и подмяна смисъла на чл.15; ал.1 от ЗМСМА;
3. Преднамерено нарушаване чл.17; ал.1; т.1, което води до персонално нарушение от общинските съветници в ОбС Троян на клетвата, която са положили, съгласно чл.32; ал.1;
4. Съзнателно нарушаване и неизпълнение на чл.43; ал.3 и ал.4 от Правилника за работа на ОбС Троян;
5. Нарушаване чл.55; ал.4 от Правилника за работа на ОбС Троян и преднамерено непубликуване в медиите на дневният ред на сесиите на ОбС Троян;
6. Приемане на незаконосъобразни текстове в Правилника на ОбС Троян с цел удовлетворяване на групови, партийни или партийно-групови интереси, както и за саморазправа с неудобни общински съветници и драстично нарушаване на техните права.


II. Допълнителни мотиви и основания:
1. ОбС Троян отдавна е изолирал гражданите от всички процеси случващи се на територията на община Троян.
• ОбС Троян отдавна не е обществения орган, чрез който гражданите се самоуправляват.
• ОбС Троян не решава проблемите на гражданите. Години наред нито един проблем на гражданите и на община Троян не е иницииран, дискутиран и с взето решение по проблема от ОбС Троян.
• ОбС Троян се е превърнал в партиен орган и с диктатура на партията-победителка. През изминалите години ОбС Троян постави партийни бариери и издълба огромна пропаст между себе си и гражданите на общината.
• ОбС Троян не генерира и не се провежда местна политика в полза на гражданите. ОбС Троян е подчинен на партийна или групово-партийна политика, която няма нищо общо с интересите на гражданите. В ОбС Троян не се водят битки срещу проблемите на гражданите или за просперитета на община Троян, а се водят междупартийни битки за удовлетворяване на нечии персонални или партийно-групови интереси.
• Днес гражданите са принудени да плащат огромни санкции от некадърно управление на администрацията и ОбС Троян за периода 2007-2011. За днешния ОбС такъв проблем не същесвува и виновни няма. В сила е принципа - „гарван, гарвану око не вади”.
• Община Троян се раздели с имоти за милиони лева като следствие от управленска некадърност, безхаберие или престъпно действие или бездействие през мандат 2007-2011. За днешния ОбС такъв проблем не съществува и виновни отново няма.
• Загубата на човешкия ресурс в общината, икономическия „ледников период”, огромната безработица, липсата на перспективи за младите хора и т.н., които от години вкараха община Троян в една низходяща спирала, на която само скоростта се увеличава с всяка изминала година – това изобщо не провокира и не засяга вниманието на общинските съветници от днешния ОбС Троян, защото една част от тях са заети с тясно-партийни интереси, друга част – с необуздан реваншизъм на групово-партийна основа, а трета част – със слугинаж срещу персонални облаги.

Анонимен каза...

2. Постоянните комисии към ОбС Троян не работят с гражданите на общината и не инициират и не поставят проблеми на общината или гражданите за решаването им в ОбС Троян.
• Нито една комисия няма годишен или мандатен план за работа.
• Нито една комисия не е поставила за решаване или поне за информация кой да е от многобройните проблеми на гражданите и общината.


III. Гражданска Декларация

Декларация от протестиращите в Троян през м.юли 2013 г.
Както кризата в ОбС Троян, така и нашият протест са част от случващото се в държавата. Който се опитва да обясни активността ни с партийни пристрастия или личен интерес, ще сбърка. Това, което ни обединява, е загриженост за Троян, гражданска култура и лично достойнство.
Искаме да знаете, че ние, гражданите, не сме безучастни и се вълнуваме от това, което се случва в Троян. Всяко едно демократично управление има нужда от контрол - ние сме и ще бъдем част от гражданския контрол над работата на общинските власти. Следим вашите решения и уважаваме институцията, уважавайте ни и вие.
Основната цел на протеста ни е да разберете, че вие не сте сами в този град и че работите за него, а не срещу него. Оценяваме ви не според партийната принадлежност, а според полезността ви за местната общност. Очакваме от вас да спорите, да изказвате мнения, да се борите за каузи, но не и да робувате на партийни пристрастия или да изяснявате лични отношения, когато става дума за нашата община. Очакваме да сте пример за принципност, гъвкавост, диалогичност, обществен прагматизъм, а не за най-грозните явления в българския обществен живот. Исканата от нас оставка на ОбС – Троян е израз на тревогата ни, че напоследък работата ви категорично не отговаря на нашите очаквания.
Вярваме в силата на гражданския натиск. Наистина след събитията от зимата и лятото на 2013 година България вече не е същата. В това число – и Троян.

Проект за Решение

Анонимен каза...

Исканата оставка на ОбС Троян е прецедент за последните 23 години в България.
Единствено във Варна гражданите са искали подобна оставка, но в Троян тя се иска едновременно от граждани и от няколко общински съветници.
Този демократичен акт нарежда Троян на първо място в цяла България като град, с наличието на осъзнати граждани с европейско и демократично мислене, макар много малка част от населението да се включи. В другите градове и толкова нямаше.
Разбира се, това изкара от равновесия комунягите от Герб, Избор за Троян и БСП, които веднага започнаха да сатанизират и осмиват троянския граждански протест.
Толкова се бяха уплашили, че докараха изрода Мишо Шамара да ги подкрепя. Даже и областния управител се домъкна покрай Шамара.

Анонимен каза...

Оф, Пеевски пак е тук. Пеевски, ти като си глуповат, недей да смяташ и другите за такива. Ти много добре знаеш, че за точки 3, 4, и 5 се установи, че твърденията ти са абсолютно неверни. Останалите ти словоблудства са просто ала-бала. Приказки да има. По възможност да са срещу всеки, който гледа на теб като на досадно насекомо. Само Нела, Мариела и Елисавета могат да ти се вържат на простотията. Но те и трите по скоро искаха да се измазнят на кметицата.
Вместо да продължаваш с пустословието си, вземи се оттегли, да могат хората в Троян да запротестират. Основната причина подписката да е "нищо, но от сърце" е страха да не изглеждат като вас като се подпишат. Само сбъркахте настроението на народа.

Анонимен каза...

Основната причина малко хора да се подпишат е страха им да не загубят работата си при местните олигарси, по съвместителство общински съветници.

Анонимен каза...

Пеевски е един провокатор и платен агент на Ахмет Доган.Нищожество,което с помоща на няколко простакеси/фурнаджийски лопати/ иска да узакони власта на комунистите

Жан Валжан каза...

Свестните у нас считат за луди!

Анонимен каза...

Подкрепям написаното от 3 и 4, историята наистина трябва да се знае и помни, а тя ясно показва че многопартийният модел е неудачен за България.Затова СМЯНА НА СИСТЕМАТА!

Анонимен каза...

На гербаджийските и Балевите помияри все Пеевски им се привижда. Явно от сянката му се плашат.
45-ти, нищо не сте доказали и с нищо не можете да се оправдаете за написаното в декларацията на гражданите и материала от сесията.
Всеки може да изгледа сесията и сам да се убеди.
Нищожеството Балев колкото да лъже и да маже няма как да покрие и скрие мръсните си действия заради които общината загуби имоти за милиони от търговията. Отделно далаверите които въртяха заедно Акимов и Балев.
Сега цялата община години наред ще плаща зулумите и мръсотията на Балев, Акимов и тези около тях.
Герб Троян - най-ревностните поддръжници на БСП-ДПС-Атака!

Анонимен каза...

"Само сбъркахте настроението на народа."
Въпрос към участниците в този сайт:
Кажете, автора на този бисер /45-ти/, по рождение ли е идиот или е придобил и развил тези качества в някоя от многобройните комуноидни троянски партии?
Или и двете заедно?

Анонимен каза...

Алоо, познавача 45-ти, вместо да "оф"-каш - виж къде е публикуван материала за оставката
http://troian.com/obshtestvo/ostavka-na-tseliya-obs-troyan-i-predsrotchni-mestni-izbori-za-obshtinski-savetnitsi-na-teritoriyata-na-obshtina-troyan/
Може да се поразровиш още и сам да откриеш колко от "словоблудствата" /за които пишеш/ на Пеевски от последните 5-6 години днес са факт.
За всичкият бандитизъм на Акимов, Балев и Герб ви предупреждаваше, а днес когато всичко това е факт, че сме загубили имоти за милиони и че ще изплащаме години наред още много милиони заради тези бандити - пак се опитвате него да изкарате виновен. Що ли не си ЕПМ?

Анонимен каза...

35-ти, нещо май бъркаме социализма с националсоциализма а??!Виж вземи се поограмоти по темата де я захващаш, ама нали си си гербадджийски чифутин, така ти изнася, така си пишеш...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |