Бегачите на „Хемус 1896” – по шампионски

* Минко Донковски с пет титли от Държавния шампионат на писта, тимът ни с общо 16 медала и отборно злато * Цветан Конишев
 републикански шампион на шосе
Колоездене
Юношите старша възраст на "Хемус 1896" (Троян)
ЗВЕЗДАТА на троянския „Хемус 1896” Минко Донковски (юноши старша възраст) направо смаза конкуренцията си на провелия се на колодрум „Сердика” в столицата в края на м. юли Държавен лично-отборен шампионат по колоездене на писта за юноши старша възраст. Троянецът спечели 5 златни медала (три индивидуални и два в отборните бягания) в дисциплините – бързина, 1000 м от място, 4000 м индивидуално по часовник, италианско преследване и 4000 м отборно преследване; заедно с 1 сребърен – в дисциплината скрач. И така стана най-успешният състезател, звездата, на тазгодишния шампионат. Другите от тима ни също бяха на висота и напълниха цяла кошница с медали – общо 11 златни, 3 сребърни и 2 бронзови, с което си осигуриха и отборната шампионска титла на България за 2013 г. Медалистите ни са Дамян Костадинов (3 зл., 2 ср., 1 бр.), Делян Илиев (2 зл., 1 бр.) и Цветослав Конишев (2 зл., 1 бр.).

Дамян Костадинов, Минко Донковски и Цветослав Конишев
НАШИТЕ БИЯТ и на шосе. На Държавния лично-отборен шампионат за юноши старша възраст, младежи до 23 г. и мъже, състоял се в Сливен, Цветан Конишев (юноши старша) спечели златото в дисциплината 120 км общ старт. Тази титла има особена стойност, тъй като две седмици по-рано Цветан е ударен от автомобил и четири дни лежи в МБАЛ – Троян. Тимът ни (юноши старша) е вицешампион в отборното класиране и се окичи със сребърните медали: Минко Донковски, Цветослав Конишев, Делян Илиев, Дамян Костадинов, Захари Сяров и Росен Казаков. Отлично се представи и друг наш състезател, Станимир Чолаков, който при младежите до 23 г. завоюва два медала – сребро в дисциплина 150 км общ старт и бронз на 20 км индивидуално по часовник.

УСПЕХ ПОСТИГНАХА и юношите младша възраст на КК „Хемус 1896”: Михаил Михайлов, Цветан Чавдаров, Живко Кичуков, Денис Дянков и Милен Павлев. На Държавния лично-отборен шампионат на шосе в тяхната възрастова група, провел се в Казанлък, нашите се представиха отлично и в двата състезателни дни и заслужено спечелиха сребърните медали. След отбора на Троян останаха тимовете на Бургас, Несебър, Пазарджик, Казанлък, Сливен, „Левски” (София), ЦСКА и др.

Т21

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Браво момчета!

Анонимен каза...

Стефан Генков каза : Браво Цецко , браво дебневенецо ! Хвала на всички възпитаници на Колоездачен Клуб"Хемус " и неговия президент и треньор Тодор Колев.

Анонимен каза...

ДЕРЗАЙТЕ - БАЛКАНСКИ ЧЕДА НА СЛАВНИ ДЕДИ - ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ПОБЕДНИЯТ МАРШ

Анонимен каза...

Това не е ли боклукът с аудито, който блъсна жена с бебе на тротоара. Защо му е разрешено да управлява МПС? Какво го осъдиха? Защо вместо наказан престъпник е герой? Колко рушвет е платил безотговорният родител и на кого? Това пишете, а не къде е бръмчал с мотореткита си!

Анонимен каза...

Нещата са различни 4

Анонимен каза...

"Следващият контрапротест в столицата е в четвъртък. За събота демонстрантите планират пътуване до Нова Загора с идеята да привлекат още поддръжници на правителството. На 17 и 18 август контрапротестът ще бъде съответно във Велико Търново и Троян."

ЧЕСТИТО, ТРОЯНЦИ, НЕ СТЕ ЗАБРАВЕНИ !

Анонимен каза...

Този келеш с аудито, вместо да го правите на някакъв измислен "герой", трябваше да си получи наказанието. Затова ще продължава да върти гуми и да се мисли за ненаказуем. Всички спортисти са такива, защото някои хорица са издигнали тези неграмотници в култ! Че и на билборд е слошен келешът, вместо на табло на опасни "състезатели"

Анонимен каза...

7-ми , не обобщаай , че всички спортисти са такива , ако не бяха Стоичков , Бербатов , славните някога борци , щангисти , лекоатлети ,националния отбор по волейбол , нашия Тачо , светът нямаше да е чувал за България..Тюфлеци и квартални пиячи , като теб , само са тяжест на държавата или в най-добрия случай шампиони по онаниране под душа в къщи.

7-ми каза...

8-ми, България прославиха Николай Гяуров, Гена Димитрова, Николай Гюзелев, Борис Христов и много други интелигентни българи. От Стоичков светът научи как се псува на български, "славните" борци влезнаха във най-новия ни фолклор и са признак на тъпотия и простотия, а един друг спортист, Гълабин Боевски разнася "славата" на България чак из бразилските затвори, а двама други-из италианските. И понеже говорим за тежест на държавата-целият комерсиален спорт, особено ритнитопковщината, е най-голямата тежест за бюджета държавата.. П.С. Не съм "тюфлек. Не употребявам абсолютно никакъв алкохол.Спортувам доста (колоездене, крос, алпинизъм), но не за слава, а за здраве.

Анонимен каза...

Много важно че Минко Донковски е взел 5 титли,дори статията започва с неговото име,а това че щеше да убие дете.....вече се забрави и потули!Дори до скоро шофираше колата на баща си.Жалко,че ще се измъкне толкова лесно...

Анонимен каза...

Ако не беше нечий "ВИП" син, този боклук щеше да разнообрази за известно скучният живот на пандизчиите в дрънголника. Щяха така да му се радват, че да не помисли повече за кола в живота си. Такива са опасни за обществото, а тук са го изкарали "герой". Че му турили и сурата на билборд, та цял Троян да му гледа самодоволната мутра!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |