Елка Баръмова си тръгва

* „Постъпих на работа без да бъда политически обвързана с управляващата тогава партия. Днес напускам работа, защото не съм част от партията, която сега управлява”

На 23 юли PR-ката на Областния управител в Ловеч Елка Баръмова, с която работихме отлично през трите й години на поста, е била освободена от работа. Което не е изненада – логично е ясно партийно оцветеният нов губернатор (Милко Недялков) да се освободи от говорителя на предшествениците си (Николай Нанков, Ваня Събчева), също ясно политически оцветени, но в друга боя. Въпреки всичко в обръщението, изпратено ни от г-жа Баръмова по електронната поща същия ден, личи обидата. По думите й – защото е била освободена без мотиви и без обяснение. Т21  

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, от днес, 23 юли, не представлявам пресцентъра на Областна администрация (Ловеч). Започнах работа в Областната администрация през ноември 2009 г. по покана на тогавашния областен управител Николай Нанков. Той не ме познаваше, не бях партиен член, както и досега не съм, не бях нечия протекция. Бях негов личен избор, продиктуван вероятно от кратките му наблюдения върху работата ми в регионална медия тогава.

ПРЕЗ ТРИТЕ години и половина се опитах да превърна това звено от работата на администрацията в това, което считам, че трябва да е – отворено към хората, отворено към медиите, към НПО, към гражданите. Разбира се, с едничката цел – да се изгради един положителен имидж на институцията и на личността на областния управител. Днес знам, че усилията ми не бяха напразни. Това естествено не е единствено моя заслуга – напротив, имах честта и изключителното удоволствие да работя за човек, който вярваше в основния принцип за работа на администрацията: прозрачността. Именно той ми даде свободата да предлагам, а неговото високо отговорно отношение към работата бяха двигателят за случването на нещата.

ТЕЗИ, КОИТО ме познават, знаят, че така бих работила за всеки на този пост, независимо от коя политическа сила е. Тези обаче, които ме познават добре, знаят и друго – водещо в работата ми е отговорността, дисциплината и професионалното отношение към всичко, което правя, водена от лоялността към хората, за които и с които работя. В този момент искам да изразя най-искрената си благодарност към всички вас – журналистите, с които работих през тези години, за обективното (имаше и изключения!) отразяване на работата на областния управител в Ловеч.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, които търсиха нашата подкрепа за реализирането на едно или друго събитие – вашето доверие към администрацията ни даваше сили да намираме решение за всичко. Благодаря и на гражданите, които се обръщаха към мен за съдействие по един или друг въпрос, и поднасям извиненията си към онези, които са останали дори и в най-малка степен неудовлетворени в исканията си. Специално благодаря и на колегите си в администрацията – за това, че ме приеха с доверие, за това, че ми дадоха самочувствието, че вървя в правилна посока. Едва сега разбрахме каква е функцията на служителя за връзки с обществеността – това изречение чувах често през годините и то ми даваше увереност.

ДА, ПРЕЗ м. ноември 2009 г. постъпих на работа без да бъда политически обвързана с управляващата тогава партия. Днес напускам работа, защото не съм част от партията, която сега управлява. Освобождават ме без мотиви. Не ми бе казано в прав текст – трябва да напуснеш, защото си към Политическия кабинет (Областният управител Милко Недялков добре знае, че тази позиция му е пряко подчинена и отразява дейността на Политическия кабинет, без да я определя!); нито пък - трябва да напуснеш, защото… еди какво си. Чух само, че Областният управител е бил принуден да се раздели с мен. Органът по назначение на Областния управител е Министерски съвет. Съмнявам се, че който и да е от министрите или Министър председателят е принудил освобождаването ми. Но може пък и това да е обсъждано на някое от заседанията на Министерски съвет, за които вече няма стенограми. Не разбрах кой принуждава Областния управител и кой е над МС и Министър председателя, но благодаря на г-н Недялков, че беше откровен и с мисъл за мен.

НА ВСИЧКИ желая здраве и щастие! А на младия колега, който поема пресцентъра – да бъде професионално отговорен към работата си!

23 юли 2013 г., Ловеч
Елка Баръмова

15 коментара:

Анонимен каза...

Областните администрации в България са партийни и следователно - паразитни. При всяко ново правителство се сменят и обслужват властимащите. Хората в областните структури са принудени да служат на властта, не на гражданите в областта и това ги прави зависими. Всеки назначен трябва да се роботизира и да служи вярно. И това в променяща се България, вече е неприемливо. Няма нужда от областни управители и администрация, защото от тях нищо не зависи, а от партията, която е на власт.
Г-жа Баръмова, съгласна ли сте?

Анонимен каза...

Елка би трябвало да знае,че така ще се случи! По този начаин става всеки път и не е новина. А кой ли ще е новия лапач на държавни /наши/ пари т.е. пиар на областния?!

Анонимен каза...

Кой е новия млад колега?

Анонимен каза...

Неразбирам защо изобщо ни занимавате с тази "новина"!? Нали махнаха предната пиарка на областта пък заради госпожата Баръмова!

Анонимен каза...

И така ще е до безкрайност!

Анонимен каза...

Баръмова сама казва: "Водена от лоялноста към хората,за който и скойто работя".
А не трябваше ли да сте лоялна към гражданите,
селяните,населението?
Плачи колкото си искаш. Всичките сте еднакви.
И този-тази преди Вас и този-тази след Вас.
Пробваите да създадете нещо,от което и други ще се възползват. Отворете малък бизнес и създаите 5-10 работни места. Но не,със сигурност пак ще Ви намерят удобно местенце в държавната или общинската администрация, на топличко!!!

Анонимен каза...

Напълно се съгласявам с 1.Областните структури са паразитни и се занимават само с партийни поръчки и назначения на "своите".Симулират дейност и "лапат" държавни пари. Но...никой не протестира това да се промени чрез промяна в административното деление и укропняване на общини и области с цел - намаляване на администрацията.Ама нали администрацията гласува партийно...

Анонимен каза...

Вън герберите от властта,
Стани
Да
Седна

Анонимен каза...

Троянци, прости сте като гъбено семе. От една страна искате повече информационен достъп до делата на властта, от друга - защо пък, хората, които вършат тази отговорна дейност, са на заплата. Вие да не би да работите без пари, ако е така, и това ви се струва лесто като на онзи герой от разказа за Денчовия мерак - кандидайствайте за "Връзки с обществеността" в Областната администрация в Ловеч, може пък да ви вземат. А дано, ама надали... Колкото до герберите и Баръмова, да не би комуниста областен управител Милко Недялков да е без пиар? Мислех, че в полето са раждат само кратуни, ама като ви чета, бая куфалници сте и вие!
Севлиево

Анонимен каза...

Явно г-жа Баръмова не е проумяла факта, че отидели си едно правителство, в случая областния управител на област Ловеч, си заминава и част от екипа му.Това е в цял свят и хората на запад му викат демокрация... Явно на г-жа Баръмова не и изнася това и затова реве като вдовица за х....алва да речем. Чакаш Елке да падне правителството, да дойде пак Ванчето на власт като областна и....си пристигаш и ти на старата-нова работа. Дали ще стане? Дали ГЕРБ ще могат да управляват сами отново? Божа работа.Не ти остава нищо друго освен да чакаш.Успех!

Анонимен каза...

Елка Баръмова играеше ролята на ЗКПЧ в областна администрация и на личен ПР на лидерите на ГЕРБ, включително и на тези, които не работят в областта. Сама са постави в тази роля и днес да не се сърди на никого.

Анонимен каза...

Точно в десетката 11-ти.Поздравления за коментара.

Анонимен каза...

Лично аз, мисля, че тази публикация е напълно излишна и крокодилските сълзи, които лее Баръмова са по скоро смешни и жалки. Не мисля, че следва да се оправдава и да дава обяснения пред гражданите. Била е угодна на предната власт, работила в тяхна полза, сега не е угодна и това е! Написаното, че работила в полза на гражданите е нейно лично мнение, което уважавам, но не съм съгласен с него. Това са политически екипи. Какво като не е била партийно обвързана(на книга)? Та тя много подценява ЦВ.Цв. и Б.Б и им разгонва фамилията по тази начин. Значи ГЕРБ приема хората просто ей така на юнашко даверие? Айде бе, точно пък те! Тези пред които Лаврентий Берия е е прощапулник.
Просто времето Ви свърши госпожо. По тази Ваша лагика, добрите и добронамерени хора не трябвна да си отиваат от този свят, но това така или иначе става.
Да сте жива и здрава, но не се оправдавайте и не плрачете-никой нямада ви признае лоялнастта към предишните.
Обяснението Ви не звучи добре и излиза извън нормите на "мъжкарското поведение".
Приемете с достойнство случващото се като си мълчите, с обясненията , поне пред мен се излагате!

Анонимен каза...

Ех бабо Елке, ех бабо Баръмова! Биха ти шута.Изритаха те по големия гъз. На теб ти криво и ревеш ли ревеш.Сега си по-ниска от тревата. А помниш ли когато беше на власт как се държеше. Особено пред община Ловеч.Помниш ли как се жалеше когато еколога на общината ти тегли една майна?Какъв рев беше само, какво чудо, та чак до Би Ти Ви стигна.Какви акъли и мозъци ръсеше. Къде ти е сега високомерието? Смачкали са ти го?Глей кви лоши хора имало. Пореви си бабке, поплачи си. Ще ти мине.

Анонимен каза...

„Постъпих на работа без да бъда политически обвързана с управляващата тогава партия. Днес напускам работа, защото не съм част от партията, която сега управлява”
Как така некадърната и неграмотна Бабиера Ела уж не е политически обвързана, а пак се върна в областна администрация и измести умно, интелигентно и образовано момче като Ганчо Чурков. Тази е най-голямата лицемерка и партийна подлога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |