Новите пешеходни пътеки - с гаранция 3 години

* За пръв път подновяването на хоризонталната маркировка е в целия град, от табела до табела, а не само в подбрани участъци * Изпълнител е „Виалукс – България” ООД (София), планираната сума – 17 хил. лв.
 * Работници недоумяват от троянските „слаломисти”

ОТ СЕДМИЦА и нещо в града ни се извършва мащабно подновяване на хоризонталната пътна маркировка. И което е задължително да се отбележи – за пръв път това се прави в целия град, от табела до табела, а не само в централните части и в някои по-натоварени участъци, каквато бе практиката в предишни години. В тазгодишния „маркировъчен” ремонт има още една важна новост – напречната маркировка на пешеходните пътеки, които са с червени и бели ленти, се извършва по технологията „студен пластик”, която е много по-устойчива и има трайност 3 години; досегашните пешеходни „зебри” се изпълняваха по друга технология и имаха гаранция едва 6 месеца, но на практика устискваха още по-малко.

ПЛАНИРАНИТЕ средства за цялостното подновяване на хоризонталната пътна маркировка в града е 17 хил. лв., научихме от ресорния зам.-кмет Кольо Кацаров. Но той изрази увереност, че ще излезе по-евтино и реалният разход ще е по-малък. Фирмата, наета да изпълни поръчката, е софийската „Виалукс – България” ООД (подразделение на международния холдинг „Swarco”), която е специализирана в извършването на хоризонтална пътна маркировка, проектиране, доставка и монтаж на съоръжения за хоризонтална и вертикална сигнализация, пътни знаци и указателни табели.

РАБОТАТА върви успешно и в срок, но работници на фирмата изразили недоумение от една троянска „специфика”, на каквато не се били натъквали в други градове в страната. Веднага щом поставели червените ограничителни конуси в участъците, където се работи, местните автомобилисти сякаш се чувствали длъжни да слаломират през загражденията?! С други думи - хубава работа, ама троянска. Но пък „слаломистите” може да имат известно оправдание – в този период на доста места в града имаше пътни ремонти, а все отнякъде трябваше да се минава.

Т21

24 коментара:

пАтРиОтЪ каза...

Без, поне едно ,, НО" може ли ? Ето защо има негативизъм, защото някой постоянно го подхранва. Генчо, хората си плащат и ако трябва не на слалом ами и през конус ще минават. Не, че ги защитавам, НО в крайна сметка от години знаем печалната слава на троянските шофьори. Тук прага на търпимост е под минимума, а такъв праг е присъщ за един друг тип хора, но не е сега времето за това. Г-н Кацаров да каже с колко ще бъде по- евтина поръчката, а не само да се хвърлят празни приказки! Пешеходните пътеки не са лоши като изработка, но искрено да си кажа, няма никакъв смисъл от жълтите тапи на двете пешеходни пътеки на кръстовището на ,, Вила вана", колите и сега си минават с доста прилична скорост и единственото, което се чува под гумите им е шума от преминаването с 60-80км. по тях. Трябваше по- голяма ефективност за намаляне на скоростта да се сложи на / аутобан/ ул. Христо Ботев. Другото, което предлагам е да се махнат тези скъпи гумени съоръжения ,, легнали" полицаи от пешеходните пътеки на училищата и да бъдат заместени с доста по - евтиния им заместител от асфалт пак тип ,, легнал" полицаи, като отстрани се слага тръба от едната страна, при дъждовно време да се отича водата. И за да защитя това мое предложение ще ви кажа, защо няма никакъв смисъл от тези гуми! Защото когато дойде зимния сезон те се премахват, защото пречели на снегопочистването?!?!?!? Б Е З У М И Е ??? Нашите деца са деца само пролетно- летния сезон, така ли ? Недопустимо е, да се отстраняват за по 4-5 месеца тези съоръжения, защото някой го мързи да мисли и работи.

Bond каза...

Генади,
Попитай другаря Кацаров и оплакващите се работници, дали случайно са чували, че в нормалните държави тези дейностти се правят през нощта, а не в най-натоварената част от деня!

мАфиОтЪ каза...

Ко каза пАтРи??

пАтРиОтЪ каза...

3-ти, семпло се представяш, семпло. НЕ си мафиот, а по- скоро - мУхЪлЪ, но нищо, здраве да е .

Анонимен каза...

Да, 2-ри, точно през нощта се работеше. Прибирахме се към 1.30ч. през нощта и хората работеха за да не пречат на движението. Знам, защото спряхме и говорихме с тях. И да ти кажа, бяха се ядосали, че минават коли и бутат конусите. Абе, троянска работа. Това не го виждам в статията, но работещите казаха, че само на няколко места ще се прави новата маркировка - експериментално. И според мен Общината е взела правилно решение - нека се види какъв ще е ефекта и тогава.

Анонимен каза...

Хубаво, сега остава и да научите троянци да спират и да пускат хората, както е цивилизовано по принцип!

Bond каза...

5-ти, напълно съм съгласен че това е правилното решение, като тип маркировка! А що се отнася до времето на работа, то хубаво е да погледнеш поне снимката на Троян 21, ако не си минавал през деня в града!
Не знам през нощта да грее слънце в Троян ...

Анонимен каза...

Донка да вземе да райра и целия марков мост , че преди малко едни стада пешеходци за малко да ми се хвърлят на предния капак има тротоари като слънце , но те явно са решили да вървят по средата на пътното платното . Не коментирам и пешеходната пътека на пазара където се точат в индианска нишка по половин час и правят "тапа" на кръговото , друга "тапа" се получава когато автобуса спира и затваря изхода към ловното , по малоумно решение за място на спирката едва ли ще се намери . Трябва спирката да се премести метър-два в северна посока или да се намали разделителния остров .

Анонимен каза...

7-ми, прав си, пропуснах да кажа, че през нощта работеха бялата, хоризонтална маркировка. А тази, новата понеже е само на 2-3 места в града - през деня. Само не мога да разбера защо си толкова дребнаво човече? Друго не можеш ли да коментираш? Това ли е най-важното.

Анонимен каза...

Ей няма угодия .Каквото и да се случи все сме недоволни.Прав си 9 .Виждаме сламката в окото на другия, а гредата в собствените си очи не виждаме.

Анонимен каза...

9-ти, коментирам това, от което разбирам, за разлика от теб явно - има надлъжна и напречна маркировка, такова нещо като хоризонтална няма! Точно полагането на напречната маркировка през деня, затруднява движението. Но навярно, ти просто си пишеш, защото така "трябва"...

Анонимен каза...

До 5 - ти : Явно не си минавал през града, когато се полагаше маркировката. До училище "Иван Хаджийски" едната я правеха в 17.00 часа , а другата - на следващата сутрин в 7.30. Не ми се струва хич подходящо време точно на най-натоварената улица в пикови часове.

Анонимен каза...

11-ти,
Маркировката се дели ТОЧНО на хоризонтална/осови линии, пешеходни пътеки и т.н./ и вертикална/знаци, табели, сфетофари и т.н./. Хоризонтална, защото е положена хоризонтално спрямо пътното платно. Капиш или ниенте капиш?!

Анонимен каза...

А бе не знам каква е тази фирма, какви разбирачи са, ама да се слага стоп линия на еднопосочна улица, от страната откъдето е забранено влизането...!?!

Bond каза...

13-ти, че нищо не разбираш от материята е повече от ясно, но дано нямаш шофьорска книжка, че иначе срама е още по-голям!
Ето ти, отвори линка и се образовай малко и тогава пак пиши тука "компетентно"
http://m-13.hit.bg/glava010.htm

Bond каза...

13-ти, капиш или ... ти може би си от тези троянци, които рядко виждат табелата на Троян от външната страна, но в същото време са с големи притенции?!
Да те улесня още малко - има едно "нещо", дето му "викат" Правилник за прилагане на закона за движение по пътищата...
Схващаш ли?
Не е кой знае какво, просто трябва да си го чел, поне ...

Анонимен каза...

На №8 като водач на МПС му е направило впчатление недисциплинираните пешеходци ,а на мен като пешеходец ,че тротоарите продължава да са пълни с паркирани автомобили и на места се налага хората да слизат на платното.Така е на Ботев около ВиК ,така е около Дрянската чешма ,стръмната част на ул.Симеон Велики след Вила Ванна и на много места.Очевадно никой неследи за изпълнението на Кметските заповеди!Иначе приветствам новата маркировка.

Анонимен каза...

Леле, много дървени философи се появиха!

Съкварталец каза...

То хубаво, ама ако бяхте оправили и пространството зад "Малкия" пазар, та да се върже картинката, щеше да е още по добре.До кога мислите че ще сме длъжни да дишаме пепеляка и разните му клошари и келеметори да серат и пикаят наоколо, че и в ходовете на жилищните сгради.

Клошар и Келеметор каза...

Ми кът ма напъва де да се сера бе серсемин?Не моа стискам ,нал съм клошар !

Анонимен каза...

Ами насери се бе тъпанар! ти и9 без това си вониш, та няма да се усети от какво е смрадта!

Анонимен каза...

Простаци, престанете!!!

Ко? Не! каза...

Нови маркировки по пътищата в Троян звучи като бейлис с шопска салата. Пичове, в този град правилата на движения зависят от ОВ44444АР-и, бусари и обикновени дървари. Тук, там някой заблуден турист си чупи колата. Дупка, дупка, селяндур, жена му, селяндур, жена му. Дет, ме питаше един приятел, когато дойде за първи път на гости в Троян -абе, бате, що тук всички карат голи, бе? Хахахахахахаха

Анонимен каза...

И само дето май не устискаха до края на гаранционният срок

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |