Не предавайте децата на 12 май!

* Събота е ден за размисъл. Мислете. Три пъти мери,
 след това режи, казва народът. 
Парламентарни избори 2013
Взето назаем 
Огнян Стефанов
ТЕМАТА ЗА МАФИЯТА не бе обсъждана в предизборната кампания. Нито един политически лидер не каза, че се разграничава от мафията и че ще води борба на живот и смърт с нея. Обратно – мафията се включи в предизборната борба. Не само, ами си нае и партийни носители в лицето на няколко политически енцефалити... Нагло, противно и мръсно. Същата сган се пробва да дърпа конците и на различни лидери от протестите. Продължава да го прави. Ако не впрегнем здравия си разум, рискуваме примати от организираната престъпност и политици, свързани с нея, да управляват България след 12 май. Лесно можете да ги разпознаете… Близо 5 млрд. лв потъват в джобовете на организираната престъпност всяка година. Тя иска да си върне властта и влиянието в политиката и да краде отново, отново и отново. Ще краде от всички нас. Ще краде брутално. Ако й се противопостави някой, ще убива. Запомнете това. Ще убива без да й мигне окото. Мафията друго не знае. Дори когато ни омайва с красиви думи и обещания чрез този или онзи неин политик, тя пак е готова да убива.

ГОВОРЕШЕ СЕ ЗА ПОДСЛУШВАНИЯ. Да, подобни скандали никога не звучат добре. Милиционерщината дразни и унижава всеки свободолюбив човек. В този режим на правоохранителните органи трябва да се сложи ред. Това е ясно. Но същите поборници за права и свободи не говорят за боба, лещата, доматите, краставиците, чушките, прасковите, ябълките, черешите, житото, картофите, тютюна и пр. Не казват кои са вносителите на плодове и зеленчуци, които държат в мъртва хватка българските производители. Не казват, защото това също е мафия и немалко политици са свързани с нея. Няма родно производство, защото 10-12 вносители печелят милиони и искат българското селско стопанство мъртво. За това никой не говори. Никой и не протестира. Никой не казва също, защо циганите не искат да работят на къра, а предпочитат да пият бира и ракия с помощите от държавата. Не казва също, че те няма какво друго да работят, защото са без образование и придобити умения. Не се казва, че скоро и на полето няма да има нужда от неграмотни хора, защото техниката се е развила със светлинни години от времето на комбайните „Нива”, а мотиката и лопатата вече са за етнографските музеи... Затова мислете пред урната. Мислете с главите си. Някои искат да върнат ТКЗС-тата. Това ли е бъдещето?...

И ОЩЕ НЕЩО. От месеци ни проглушават ушите, че ще се следи за купуване на гласове, манипулиране на вота и прочие нарушения. Честни и справедливи избори. Добре. Но как така два дена прокуратурата мълчи за разкритата нелегална схема за купуване на гласове във Варненски регион? Става дума за колосална изборна измама и манипулиране чрез подкуп на над 40 000 гласа. Списъците са иззети и това не може да се скрие. Според анализатори такава тайна организация не е разкривана досега през целия преход в България. Скандално е мълчанието на държавното обвинение при положение, че ясно е обявено: „Купуването и продаването на гласове е престъпление”. Няма да спра да питам обвинението дори то да си прави оглушки и след 12 май по казуса. Същата прокуратура действаше със скоростта на светлината, когато ставаше дума за подслушване, анонимни сигнали и въобще за простъпки с политически привкус, а си мълчи, когато лъснаха драматични разкрития за подмяна на вота. Защо? Нима законът не е еднакъв за всички? Защо не се казва от коя политическа сила са организаторите на „фабриката за гласове”? Кой седи в дъното на схемата? Откъде са стотиците хиляди левове за подкупи? Истина ли е, че висш прокурор се е опитвал за скрие разкритията на разследващите и по този начин да обслужи една политическа партия?! Кажете, бе хора, какво ви стана?

НА 12 МАЙ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ. На 13 май ще е ясно дали мафията се е върнала на бял кон в политиката и управлението или все още ни е останал здрав разум. Не гласувайте, тласкани от личните си емоции и щения. Не гласувайте „за”, защото някой ви е симпатичен и „против”, защото друг не ви харесва. Гласувайте за децата си. Това, че баби и дядовци се умиляват по спомените си за ТКЗС и профкомитетите, не означава, че същото искат техните деца и внуци. Не ги искат! Те си падат по Стив Джобс, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг. Искат да летят до Марс, а не да стават бригадири и звеноводи. Не решавайте бъдещето на тези млади, които все още са тук. Дайте шанс на тях, а не на политическите си пристрастия. Не правете така, че всички над 18 години да се надяват да изчезнете физически по-скоро, за да решават те каква да бъде страната. Но гласувайте. На всяка цена. За когото искате, но гласувайте. Слабата изборна активност налива вода в мелницата на големите партии, които имат твърд електорат. Този електорат ще отиде до урните под строй и ще разстреля от упор мечтите ви. Утре ще се каете, но ще е късно и ще трябва да отложите плановете за по-смислен живот за някой друг път.
(със съкращения)

Огнян Стефанов, „Фрог нюз”

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Рядко смислена и хубава статия. Поздравления ! Според мен нещата биха били по-добри , ако се забрани на пенсионерите милеещи за ТКЗС-та и тем подобни комунистически простотии да гласуват. Няма логика, през 21 век някой да гласува за идеология, която е отречена, която е кървава, престъпна и античовешка и не се различава по нищо от фашизма, който отдавна е забранен. Трябва да избираме да ни управляват младите, родени след комунистическото робство, защото те не са обременени . А тези,на които само комунизъм им е в главата-далеч от урните и управлението. Смешно е бивша комсомолска секретарка от висок ранг, насаждала години наред заблуди и престъпни идеологии, да решава проблемите на хората, само защото в един град пенсионерите са повече от младите хора !

Анонимен каза...

ами ти какво изгради и построи последните 23 години бе отворко малоумен. крадохте, съсипвахте и лапахте на готово ама то вече свърши и сега виете на умряло . този сайт е станал за малоумници

Анонимен каза...

Новите депутати тръгват с основна заплата от 2415 лева
http://www.blitz.bg/news/article/198802?news=164160&utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz
ДА СА НИ ЧЕСТИТИ НОВИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА И ДБГ С ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ ПЕНСИИТЕ И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА НА ХОРАТА!За пенсионерите 5лв, за по-нуждаещите бедни депутати 200...нагоре! Браво!

Анонимен каза...

Бог да пази БЪЛГАРИЯ на 12 май
http://www.youtube.com/watch?v=TyG5-YFwhDY

Анонимен каза...

Никои не говори срещу спосурите си .

Анонимен каза...

Смърт за баба и дядо. Всеки троянец - Бил Гейтс.
Рядко смислено, а!

Анонимен каза...

Да информираме и най-заблудените души! :-)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5x_WbNOSwFU

Анонимен каза...

Коя партия има власта да скрие такова нещо?

Анонимен каза...

Мойсей е извел евреите от Египет и ги е разхождал 40 години из пустинята, за да умрат всички родени през египетското робство и чак тогава завел МЛАДИТЕ в Обетованата земя за да създадат държава. Всички тези дето тука говорят, че били построили "чудеса" по време на комунистическото робство, само вредят на България. Това е факт.

Анонимен каза...

Към всички комунисти във форума ще задам само един въпрос: защо като наричате мрачното комунистическо робство-"разцвет", за 50 години "Желязна завеса", никой (ама никой) от свободния демократичен Запад не е избягал в болшевишкия лагер, а "щастливите" роби от соц. лагера масово бягаха (и ги разстрелваха за това) в "гнилия" Запад. Това ми отговорете, а не ми говорете , че комунистите 23 години след 10.11. още грабели. Още повече , че комунистическите пенсионери, които не работят , а само мръхтят по улиците и мърморят "как хубаво са си живуркали" по времето на болшевишкото иго, избрахте др. Донка-бивш секретар на ОК на ДКМС...!

Анонимен каза...

какво стана бе горния малоумник - май ви хванаха по бели гащи с фалшивите бюлетини. ха сега пак наривай срещу пенсионерите малоумник нещастен
9 и 10, толкова млад, а вече тъп като свински цървул

Анонимен каза...

Нещастнико 11, нали това обяснявам, бе ! Всички тези от ГЕРБ, БКП и всички останали СА РОДЕНИ ПРЕЗ РОБСТВОТО ! Аз също съм роден тогава, но за разлика от тебе осъзнавам, че комунизмът ни е съсипал като хора !

Анонимен каза...

Това, което тук правилно някои изтъкват е самата истина. Ако се забрани със закон на хората над 70 да гласуват, комунистическата партия никога няма да дойдат на власт. Това са хора, които са с изкривено от комунизма мислене, но бъдещето е на младите. За тях трябва да мислим и да не допуснем болшевиките отново на власт.

Анонимен каза...

12, ти си съсипан още с генетичния материал... няма значение кога си роден. Проблемът на такива като теб е ..защо си роден
същият е и 13 ако пак не си ти... защото много си приличате в малоумието

Анонимен каза...

Я, комунистическа пенсия чати:))))))

Анонимен каза...

Днес ще изринем мутренската сган и подлогите им като въпросният агент "Академик", чийто сайт "Фрогнюз" е източил държавата с повече от МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЛЕВА! Държавното дружество "Слънчев бряг" дало парите на "Фрогнюз" за "реклама". Това станало по времето, когато Младен Мутафчийски управляваше курорта. Мутафчийски е съдружник на Стефанов в сайта.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |