„Златна мартеница” за троянския Хлебозавод

* „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД (Троян) спечели в категорията за малко предприятие, завоювало позиции с индивидуален подход и последователна бизнес политика * „Избери българското!” да се превърне в кауза
Отличници

СЪЮЗЪТ „Произведено в България“ присъди наградата „Златна мартеница“ на „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД (Троян) - за малко предприятие, завоювало позиции на пазара и доверието на потребителите с индивидуален подход и последователна бизнес политика. Церемонията се състоя в НДК в столицата, а отличията връчи лично министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев (28 март). „Златната мартеница” на троянския хлебозавод получи изпълнителният директор Стаменка Дамянова, която благодари с думите: „За пръв път този приз се дава на хлебозавод. Нека никога не забравяме, че хлябът не е просто храна, а празник за душата! Ние в Троян го правим с много любов!” 

ОТЛИЧИЯ бяха присъдени в още четири категории: за българска организация и фирма с принос в повишаване на производителността и качеството на предлаганите услуги („АЛС България”, производител на кожените тапицерии на седалките за най-новите модели БМВ); за икономическо коопериране и производство на територията на България („Арома” АД, най-големия производител на козметика у нас); за финансов институт, който провежда най-благоприятна кредитна политика (Корпоративна търговска банка, наградата получи собственикът на банката Цветан Василев); и за средство за масово осведомяване с принос за цялостно отразяване на проблемите на малкия и средния бизнес (медийната група „Bulgaria On Air”).

„ЗЛАТНА МАРТЕНИЦА“ се връчва от „Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес” вече повече от 15 години. В съюза членуват над 700 компании, като целта му е да утвърди марката „Произведено в България”, а „Избери българското!” да се превърне в кауза.


Още по темата:

27 коментара:

Анонимен каза...

Заводския хляб е качествен и вкусен. Когато се е свършил и ми предложат от друг производител от града наричащ работниците гяури никога не си купувам и няма и да си купя.

Анонимен каза...

Какви мартеници бре..? Тия да вземат да се научат да правят хляб, че "плевенския" завод им води и в качество и в оборот.

Анонимен каза...

Абе те хората са преценили че заслужава награда и са ги наградили ти ми обясняваш да са научели да правят хляб,като не ти харесва купувай си плевенския и малчи кво плюеш по нашите веднага,

Анонимен каза...

На мен ми харесва техния пълнозърнест хляб. Между другото "гяур" означава "огнепоклонник", има персийски корен.

Анонимен каза...

Каквато и добра дума да се каже за троянец или троянска фирма, това автоматично буди злоба и завист в много хора. На принципа щом някой надигне глава от казана, останалите дружно го теглят надолу.
Затова сме на този хал като град. Затова нямаме и гражданско общество. Затова си заслужаваме и управниците, и положението, и участта.
Троян дозагива. И вместо да имаме повод за малко гордост, че някой с нещо прославил този град, ние все не сме като хората. Затънали в злоба, омраза, ниски чувства. Човешко падение в най-долна форма.
Обнова съкращават хора. Чува се, че и Лесопласт затварят шперплатното производство. Калинел намалили до минимум заплатите.
Вероятно началото на края.
Поне не сипете хули срещу тези, които все пак работят и прославят този вече умрял град.
Аз ги поздравявам - дерзайте, работете, не пипайте хора, увеличете производителността, бъдете горди с постигнатите успехи.
Болезнената истина е, че само производството ще извади този град ( а и България) от кризата, но за съжаление няма кой да го разбере.
Дано троянските управници го проумеят.
Дано разберат, че изчезна малкият и среден бизнес, а в тях беше голямата надежда за съживяване. Дано все пак напавят така, че да се произвежда повече и по-качествено.
Искам все пак да бъда оптимист!

Анонимен каза...

Напълно вярно, 5-ти. Злобата и омразата ще ни затрият като народ, ние се самоунищожаваме по този начин. Ако тази енергия ,която се хвърля в повсеместната злоба и агресия, се насочи към нещо градивно, само така ще вървим напред. А се получава обратното - опростачване и потъване все по-дълбоко в собственото си оглупяване.

Анонимен каза...

Така е, с една поправка - на шперплатното производство в Лесопласт всичко си му е наред, фазерното нещо боксува, ама те няма да изпуснат юздите, ще се оправят някакси.

Анонимен каза...

Ако съм объркал шперплат - фазер се извинявам.
По-важно е да не е верен слухът за съкращения, че хората останаха без препитание.

Анонимен каза...

Ами то идат и избори та изберете си Акима за кмет, Енкин за депутат и тогава ще Ви дооправят като гараджийска курва...АНАЛНО!

Анонимен каза...

Браво на № 9.
Този "мил и скъп" наш съгражданин има известни познания по анатомия....

Анонимен каза...

Ей за това става дума - простащината надделява. Дори и да иска да даде мнение по политически (или какъвто и да е друг) въпрос, простакът го прави по най-просташкия начин.

Анонимен каза...

Абе уж не съм чак толкова стара, ама като че ли нямаше чак толкова много простаци допреди 10-15 или 20 години. Тук-там все се намираше по някой, ама не беше така епидемично. То сега човек има чувството, че простаците са най-голямата част от обществото.

Анонимен каза...

Покрай тези награди дано им светне та да вдигнат заплатите на служителите,защото последните 2-3 години все ги режат!Имам приятели там и казват,че положението хич не е розово!

Анонимен каза...

В хлебозавода работниците са като роби!!! Има една дружинка около принцесата, която се облажва, всичко друго е под ножа. С малки заплати с работен ден много над 8 часа и рекетиране с глоби. Всеки си трае ... защото го е страх. Но за всичко си има край.

Анонимен каза...

Ето - дежурните плювачи се включиха.

Анонимен каза...

Ей плювачи, никой не ви иска злобното мнение. То за вас всички са роби, робовладелци и феодали, всички са боклуци, за вас един свестен не се намери, никой не остана неоплют. Толкова сте банални вече и на всяка статия все едни същи бълвочи пишете. От вас нито може да си поговорят нормално хората, нито статия остана неосрана, всичко разваляте. То е ясно, че сте нещастни от самите себе си, ама що и ние трябва да ви търпим тъпизмите?! Що просто не се махнете и ходете да си псувате на друго място?!

Анонимен каза...

Внимание....Повечето плюят в ръката която ги храни...

г-жа справедливост каза...

Явно някой от "придворните" дами и господа не обича да излиза истината на яве и яко се дразни.Следващата награда ще е златна коронка за "Принцесата" от паричките на глобените.

Анонимен каза...

Драги 5–ти, много добре пишете, и сте прав, но...!
Да призовем за производство, качествено и много като количество, хората да са щастливи, положително настроени и щастливо усмихнати!
Запитвали ли сте се обаче защо пада производството, защо хората са озлобели, защо затварят магазини, а и производства? Защо? Защото при ниските доходи, хората са свили потреблението до най–необходимото, а и то е оскъдно, хората са изморени от живота в непрекъснат стрес от несигурността, вида ни на 40 е като на 60 годишни, обличаме се некачествено, храним се некачествено, лекуваме се некачествено, и когато можем, и когато изпаднем в крайно лошо физическо и психическо здраве.
Физически и психически изморения човек не е способен да работи качествено и ефективно.
Скъпи 5–ти, голямото като количество и качество производство иска, и пазар, и хора, които да купуват, не много, а достатъчно за един нормален, и достоен човешки живот. Ние, обикновените работници и пенсионери с тези доходи не можем да си го позволим, а ние сме болшинството. Ето защо икономиката "куца", а работодателите, с ниските заплати, които плащат на работниците си, сами се унищожават, просто, ако не изнасят продукцията в България трудно ще оцелеят. За съжаление се превърнахме в държава с евтина работна ръка, а това е "добре дошло" за много наши и чужди производители/поробители/. Работим евтино, а продукцията се продава навън на европейски цени. Бедна и слабо развита държава, и до кога ли? Омагьосан затворен кръг, от който няма излизане.

Анонимен каза...

Taka e !

Анонимен каза...

Те в "Калинел" кога са вземали нормални заплати?

Анонимен каза...

Драги 19-ти, и вие сте прав, но...!
Не допускате ли, че с тази ниска производителност работодателите също едва свързват двата края, крепят се на косъм на пазара и че повечето от тях не могат да си позволят да плащат по-високи заплати. Да, сигурно има и такива, които могат, но не го правят, но от моя скромен опит знам, че повечето от българските производители едва оцеляват и нямат възможност за по-високи заплати заради ниска производителност. Решението е в по-високата производителност, което обаче изисква голуми инвестиции, които не са по силите им, а също така изисква квалифицирани кадри, които да работят с по-модерната техника, което също не е за подценяване. Като се допълни към всичко това и лошото качество на продукцията им, дължаща се на гладните работници и старите машини, картинката става пълна. Но може би не е въпрос на желание да плащат по-високи заплати, а на възможности.

Анонимен каза...

Аз съм 5-ти.
Всъщност с 19-ти и 22-ри говорим едни и същи неща.
Сега положението е такова. Но ако се създава ново производство, откриват се нови работни места, още хора започват да получават доходи, с което започват и лека полека да купуват повече.
На местно ниво примерно общината може да даде определени стимули за старт на ново произовдство:
1. Общинската администрация да изготви всички изискуеми документи в зависимост от типа производство и да ги предостави готови на предприемача - без той да плаща за това.
2. В зависимост от разкритите работни места примерно до 10 човека да го освободи от данъци за 6 месеца. От 11 до 20 наети - освобождаване за една година.
И други мога да предложа. Това дава глътка въздух на хората.
Защо примерно общината не вземе да оземли циганите и хората без работа с общински земи, да ги застави да отглеждат зеленчуци/плодове/животни. Общината да организира борса, която да изкупува продукцията и после да я предлага по магазини или хората директно да могат да пазаруват от такава борса.
Много може да се направи, въпросът е защо никой управленеце не иска!

Анонимен каза...

5-ти, хубаво е, че имаш идеи, но с една забележка - това с оземляването на циганите не работи. Вече го пробваха в Бяла слатина или там някъде из района. Местният кмет раздал на циганите общински обработваеми земи, и то доста - по десетина декара май. Обаче нито един циганин не посегнал да я обработва, земите запустели, а кражбите на земеделска продукция си продължили по стария начин. Циганите не са по работата.

Анонимен каза...

От 19–ти. Просто сме в много кръгове, и то омагьосани. Няма излизане, а много и непрекъснато ни се иска да правим от пръднята боя, ала не става.
От 16–то качество материал не се получава първо качество продукт, а и качественото затова е и скъпо, защото е качествено. Или с две думи, каквото плащаш–това получаваш. С ниските си заплати не можем да получим нищо качествено, а и от там нататък всички произтичащи проблеми.
На пазара ни с хляб и хлебни изделия липсва разнообразие, години наред се предлага едно и също. Много ми се иска да изпратя снимков материал от една малка фурна, която е на едно 4–членно семейство. Ще ви "падне" шапката от разнообразие, качество, обслужване, вкусотии. Само 4 човека, и двама помощници. Сигурно правят за един ден толкова, колкото целия троянски хлебозавод, също за един ден. помещението е не повече от 60 кв.м, пеща за хляба е една.

Анонимен каза...

Тая кифла Дамянова от ништо неразбира ! Когато управляваше Тодор имаше качество и заплатите бяха много добри а Дамянова само режи и намалява заплатите за да има повече за нея!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ами то е така бре 26-ти. Нали трябва да има за фирмичката на родата в Плевен. Защо не каже нещо за далаверката с хляба в Плевен.Защо не каже нещичко и за текучеството. Колко хора минаха през завода за 2 години? Никой от тях не иска и да чуе за хлебозавода повече.Да каже и как се гаври с работниците... Защо мълчи? А да се кичи с труда на другите може.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |